Facebook Pixel ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Μεταμορφώθηκε ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη - Έμεινε στην ισοπαλία με ΟΦΗ - Πλήρωσε το ροτέισον ο Λουτσέσκου (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 22:07:00

Σοκ στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ - Τρίποντο... καρδιάς από ΟΦΗ - Πλήρωσε το ροτέισον ο Λουτσέσκου (vid)

Sportdog Team
Σοκ στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ - Τρίποντο... καρδιάς από ΟΦΗ - Πλήρωσε το ροτέισον ο Λουτσέσκου (vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικητήριο σερί του και ηττήθηκε με 1-0 κόντρα στους Κρητικούς, σε μια αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Τεράστια νίκη για τους Κρητικούς που με γκολ του Αμπάντε στο 90+6' πήρε τη νίκη κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, που μπορεί να είχε τον έλεγχο όμως δεν κατάφερε σχεδόν να απειλήσει. Οι παίκτες του ΟΦΗ κατάφεραν και αμύνθηκαν εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου να τους βοηθάνε αρκετά, μιας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι Ασπρόμαυροι είχαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να έρθει η πρώτη ήττα στο φετικό πρωτάθλημα για τους Απρόμαυρους.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Ηράκλειο θα αρχίσει με τον Δικέφαλο του Βορρά να θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πιέσει την άμυνα των γηπεδούχων, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι περίμεναν στο δικό τους μισό τους Ασπρόμαυρους, μην δείχνοντας διάθεση να πιέσουν, θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 10’ θα έρθει η πρώτη φάση του αγώνα για τους Κρητικούς, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ριέρα θα αφήσει στον Μεγιάδο, που θα κάνει το συρτό σουτ, από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από ο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Τρία λεπτά μετά θα έρθει ακόμα μια καλή στιγμή για το σύνολο του Νταμπράουσκας, όταν ο Μπάκιτς θα κάνει το σουτ από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 26’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα κερδίσει φάουλ σε εξαιρετική θέση με τον Μουργκ να το εκτελεί, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χριστογεώργου. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να είναι λιγοστές.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχει την απόλυτα κατοχή και να προσπαθεί να πιέσει την εστία των φιλοξενούμενων, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα. Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Μουργκ να κάνει το σουτ, αλλά τον Χριστογεώργο να αποκρούει και αυτή τη φορά. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε βελτιώσει τα προβλήματα που είχε στο πρώτο μέρος, στο κέντρο του, όμως και πάλι το ζήτημά του ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει τρόπο να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα των Κρητικών.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα του αγώνα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Τζίμα, δίπλα στον Σαμάτα, κάτι που έκανε τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο τέταρτο να παίξει με 4-4-2. Στο 79' μετά από παράλληλη πάσα ούτε ο Σαμάτα αρχικά, ούτε όμως και ο Ζίβκοβιτς να βρουν εστία με τις προσπάθειές τους, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα αμυντικών του ΟΦΗ. Όσο περνούσε μάλιστα η ώρα οι γηπεδούχοι έδειχναν να χάνουν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα να κάνουν τους αντιπάλους τους να παίρνουν όλο και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο τους αγώνα οι Κρητικοί ανέβασαν την πιέσή τους, προσπαθώντας να απειλήσουν και εκείνοι ώστε να... κλέψουν το αποτέλεσμα. Στο 90+1' ο Ζίβκοβιτς θα κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Χριστογεώργος θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, όμως η εκτέλεση του Βιεϊρίνια θα περάσει πολύ πάνω από τα δοκάρια. Στην επόμενη φάση ο ΟΦΗ θα βρει δίχτυα, με τον Αμπάντα να δέχεται την κάθετη και με πλασέ να νικάει τον Κοτάρσκι, κάνοντας το 1-0. Το τέρμα θα ακυρωθεί ως οφσάιντ, ομως μετά τη χρήση VAR να μετράει βάζοντας... φωτιά στο Γεντί Κουλέ σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 90+6' Αμπάντα

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (81' Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Θοράρινσον, Μπάκιτς (73’ Αμπάτα), Γκαγιέγος (81' Νέιρα), Μεγιάδο, Ριέρα (66’ Τοράλ), Φελίπε (66’΄Ντίκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ(66’ Μεϊτέ), Μουργκ (76’ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας (66’ Σαμάτα).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags