Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο μεγάλος... πονοκέφαλος του Αλμέιδα στην διακοπή - Κάτι συμβαίνει με την άμυνα της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-04 15:52:00

Ο μεγάλος... πονοκέφαλος του Αλμέιδα στην διακοπή - Κάτι συμβαίνει με την άμυνα της ΑΕΚ

Sportdog Team
Ο μεγάλος... πονοκέφαλος του Αλμέιδα στην διακοπή - Κάτι συμβαίνει με την άμυνα της ΑΕΚ

Η Ένωση έχει δεχτεί γκολ πρώτη και στα έξι ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Αργεντινό να έχει πολλή… δουλειά στη διακοπή για τις Εθνικές.

Δεν έχει ξεκινήσει και με τον ιδανικό τρόπο η σεζόν για την ΑΕΚ.

Μετά την ιστορική πρόκριση απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη βοήθεια του… Μιχάλη από τον ουρανό, η Ένωση ψάχνεται, δεν έχει βρει τα πατήματά της, και μετράει (μαζί με τους Κροάτες) σε 6 αγώνες μόλις δύο νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η μία “γκέλα” ήρθε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό, ενώ η ήττα ήταν μόλις η δεύτερη στη Νέα Φιλαδέλφεια και σήμανε αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να γίνει η κατάσταση ακόμη χειρότερη, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, έφτασε την περσινή σεζόν στην ηρωική κατάκτηση του νταμπλ, χάρις την καταπληκτική αμυντική λειτουργία, κυρίως. Κάτι που φέτος… λείπει.

Στα έξι ματς που έχει αγωνιστεί η Ένωση, το δίδυμο Βίντα-Μουκουντί προβληματίζει, έχοντας δεχτεί ήδη εννιά τέρματα (τρία από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τρία από την Αντβέρπ, ένα από τον Πανσερραϊκό και δύο από τον Βόλο). Το άγχος στους φιλάθλους της Ένωσης είναι φανερό, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Μουκουντί θα χρειαστεί να απουσιάσει για ένα διάστημα λόγω του Κόπα Άφρικα.

Οι επιλογές του Αργεντινού προποντητή της ΑΕΚ στον πάγκο, είναι οι Μήτογλου – Χρυσόπουλος, οι οποίοι δεν έχουν επίσης πείσει με την εμφάνισή τους κόντρα στον Πανσερραϊκό. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι δεδομένο ότι κινούνται για την απόκτηση στόπερ, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει απαραίτητα ότι θα “κουνηθεί” από τη βασική ενδεκάδα κάποιος εκ των Βίντα – Μουκουντί.

Με τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ) θα χρειαστεί ενίσχυση στην αμυντική γραμμή της Ένωσης, και όχι μόνο στη θέση του στόπερ, αλλά και στη θέση ενός ακραίου, δημιουργικού μπακ, αν θέλει η ΑΕΚ να αγωνιστεί στον όμιλο-“φωτιά” του Γιουρόπα Λιγκ με αξιοπρέπεια.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags