Το ακριβότερο ρόστερ (μακράν από το δεύτερο!) διαθέτει στη Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, η αξία των παικτών που έχει στη διάθεσή του το κλαμπ ανέρχεται στα 120+ εκατ. ευρώ. Για να καταλάβετε τη διαφορά, το αντίστοιχο total market value της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι στα 65+ εκατ. ευρώ για κάθε ομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση με 60+ εκατ. ευρώ!

Αυτό, βέβαια, δείχνει ότι οι Πειραιώτες έχουν ακριβότερο ρόστερ με βάση την διεθνή αναγνώριση στο άτυπο (αλλά κεφαλαιωδώς σημαντικό!) ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, όχι ότι έχουν καλύτερη/αποδοτικότερη ομάδα. Για αυτό και την περσινή αγωνιστική περίοδο κέρδισε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ενώ οι Ερυθρόλευκοι έμειναν αρκετά πίσω. 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, όμως, είναι να δούμε (πάντα με βάση τα στοιχεία τού market value σε κάθε παίκτη), τι ποσό έχει... παρκαρισμένο κάθε ομάδα - Δηλαδή ποιους από τους παίκτες του ρόστερ της δεν υπολογίζει αλλά δεν έχει καταφέρει να τους παραχωρήσει για να γεμίσει τα ταμεία της με χρήματα.

Ολυμπιακός: Σισέ (4 εκατ.), Κούντε (1,7 εκατ.), Αμπουμπακάρ Καμαρά (3 εκατ. ευρώ), Φαντιγκά (700.000 ευρώ) είναι εκείνοι που δεδομένα δεν υπολογίζονται και αν αποχωρήσουν δεν θα λείψουν σε κανέναν. Σύνολο; 9,5 εκατ. ευρώ.

ΑΕΚ: Αν αφαιρέσουμε ποδοσφαιριστές τύπου Λάτσι, Χρυσόπουλου, Ζίνι, που προφανώς θα μπορούσαν να είχαν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού αλλά τυπικά το market value και των τριών μαζί δεν ξεπερνάει τις 500.000-600.000 ευρώ, μόνο ο Τόμας Φαν Φέερτ θα μπορούσε να θεωρηθεί πολυτέλεια στο ρόστερ (από την άποψη ότι υπάρχουν ήδη οι Λιβάι Γκαρσία, Πόνσε και Αραούχο για τη θέση στην επίθεση), με αξία 800.000 ευρώ. Άρα είναι πολύ καλύτερα κοντρολαρισμένο το ρόστερ τής Ένωσης με "περίσσευμα" το πολύ 1,5 εκατ. ευρώ.

ΠΑΟΚ: Οι Θεσσαλονικείς έχουν ρόστερ που χρήζει ενίσχυσης, άρα δύσκολα θα υπήρχε κάποιος που να περισσεύει. Με δεδομένο, όμως, ότι υπάρχουν τρία αριστερά μπακ θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει ότι τα 1,8 εκατ. του Ράφα Σοάρες και, κυρίως, τα 2 εκατ. του Φελίπε Σοάρες θα μπορούσαν να ήταν στα ταμεία της ΠΑΕ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το 1 εκατ. ευρώ του Μουργκ, που η ομάδα ψάχνει εδώ και καιρό τον τρόπο για να λύσει το συμβόλαιό του, μαζεύονται 4,8 εκατ. ευρώ.

Παναθηναϊκός: Ο Γκάνεα των 600.000 ευρώ ήταν ο μοναδικός που περίσσευε από τους Πράσινους, όμως και αυτός αποχώρησε

Συμπερασματικά: Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά στη λίστα με τους παρκαρισμένους παίκτες που θα μπορούσαν να πωληθούν στην αξία του δίνει η πιάτσα και να φέρουν σχεδόν 10 εκατ. ευρώ στην ομάδα. Παραδόξως με την κινητικότητά του στο μεταγραφικό παζάρι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν κοντρολαρισμένα ρόστερ, χωρίς συμβόλαια που κάθονται και δεν υπολογίζονται από τους προπονητής τους.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στην ΑΕΚ, διώχνει νέα μεταγραφή ο Αλμέιδα - "Καψούρα" Μελισσανίδη λόγω... Ολυμπιακού!