ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Σε ένα ντέρμπι με πολλές φάσεις, ακυρωμένα γκολ και καλό ρυθμό Ένωση και Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 1-1, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που... χαμογελάει με το αποτέλεσμα αυτό. Οι νταμπολούχοι, που είδαν το VAR να τους ακυρώνει ένα πέναλτι πάνω στον  Ρότα και ένα γκολ του Αραούχο, άνοιξαν το σκορ με τον Πόνσε, όλως οι Πειραιώτες είχαν... απάντηση με τον Ελ Κααμπί. Πλέον οι Κίτρινόμαυροι μένουν στο -5, με αγώνα λιγότερο, από την κορυφή και τους Ερυθρόλευκους που είναι στην κορυφή, ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι... τελικό για αυτούς.

Το ματς:

Το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να θέλουν να πιέσουν ψηλά και μάλιστα στο 7’ θα φτάσουν πολύ κοντά να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Τσούμπερ θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά μετά ο Ρότα θα πέσει στην μεγάλη περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Κίνι, με τον Ντίας αρχικά να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Η κατάσταση όμως θα αλλάξει, όταν μετά τη χρήση VAR o Πορτογάλος διαιτητής θα πάρει την απόφασή του πίσω, θεωρώντας ότι ο αμυντικός της Ένωσης έκανε θέατρο. Η πίεση των γηπεδούχων θα συνεχιστεί και στο 18’ θα φτάσει και πάλι μια… ανάσα από το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Μοχαμάντι θα πάρει την κεφαλιά, αλλά τον Πασχαλάκη και πάλι να αποκρούει πολύ δύσκολα.

Τελικά οι νταμπλούχοι θα βρουν αυτό που έψαχναν από την αρχή του παιχνιδιού στο 22’ όταν ο Ρότα θα περάσει τον Έσε, θα βγάλει την πάσα στον Πόνσε, στην πλάτη της άμυνας του Ρέτσου και τον Αργεντίνο από κοντά να κάνει το 1-0. Μετά το τέρμα των γηπεδούχων οι Ερυθρόλευκοι θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να πιέσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού θα έρθει στο 30’ με τον Μασούρα να κάνει το σουτ, έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Οι Πειραιώτες τελικά θα βρουν δίχτυα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους Ποντένσε και Ροντινέι να κάνουν εντυπωσιακές ενέργειες και τον Ελ Κααμπί από κοντά με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να είναι αυτοί που θα έχουν τον έλεγχο της μπάλας, έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να πιέσουν τους αντιπάλους τους. Παράλληλα η οδηγία του Μαρτίνεθ να πιέζουν ψηλά την άμυνα της Ένωσης, δημιουργούσε πολλά θέματα στην κυκλοφορία των γηπεδούχων. Οι νταμπλούχοι με την πάροδο του χρόνου θα ισορροπήσουν και πάλι την αναμέτρηση και στην πρώτη τελική τους προσπάθεια θα πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Ο Πινέδα θα κλέψει την μπάλα από τον Φορτούνη με τον Αρούχο από κοντά να σημειώνει το 2-1, όμως το γκολ θα ακυρωθεί για χέρι του Μεξικανού στην αρχή της φάσης. Ο αγώνας συνέχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι ψάχνουν μόνο τη νίκη, κάτι που άφηνε ανοιχτούς χώρους, με την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη να αλλάζει τη ροή του αγώνα και τους γηπεδούχους να έχουν τα... ηνία.

Στο 82' η Ένωση θα φτάσει πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από λάθος απομάκρυνση ο Ζίνι θα πιάσει το απευθείας σουτ, από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ. Οι παίκτες του Αλμέιδα τα τελευταία λεπτά του ντέρπι θα κλείσουν τους Πειραιώτες στα καρέ τους, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνά τους και να σημειώσουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, όμως χωρίς αποτέλεσμα με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 22’ Πόνσε – 38’ Ελ Κααμπί

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46’ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75' Ζίνι), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (71’ Γαλανόπουλος), Πόνσε.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί, Έσε (82' Ορτέγκα), Φορτούνης (69’ Ιμπόρα), Μασούρας (54’ Μπιέλ), Ποντένσε (54’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81' Γιόβετιτς).