Τη χειρότερη στιγμή χτύπησε η ατυχία την ΑΕΚ, η οποία θα ταξιδέψει για το ματς με την Μπράιτον χωρίς τον Ντομαγκόι Βίντα και τον Άρολντ Μουκουντί. Ο Κροάτης σέντερ μπακ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο εξαιτίας χτυπήματος στα πλευρά. Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός διακομίζεται στο Ιατρικό Κέντρο, όπου πήγε εσπευσμένα λόγω λοίμωξης.

Το δίδυμο Βίντα - Μουκουντί ήταν πυλώνας σταθερότητας στην ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης και η απουσία τους θα είναι δυσαναπλήρωτη. Αλλά, ο Ματίας Αλμέιδα εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του και θεωρεί ότι θα βρει λύση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ο Αλμέιδα ζητούσε κεντρικό αμυντικό όλο το καλοκαίρι, η ομάδα διαπραγματεύτηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές αλλά η μεταγραφή που ολοκληρώθηκε είναι αυτή του Αλεξάντερ Κάλενς. Η συμφωνία έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε κλείσει η λίστα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Επομένως, οι επιλογές είναι ελάχιστες. Το τι θα ετοιμάσει ενόψει Μπράιτον είναι άγνωστο, αλλά μπορούμε να δούμε τις διαθέσιμες επιλογές που έχει ο Αργεντινός τεχνικός.

Από τους κεντρικούς αμυντικούς υπάρχει το δίδυμο Γεράσιμος Μήτογλου και ο νεοφερμένος Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος. Από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν και αυτόν τον ρόλο υπάρχουν αρκετοί. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έχει αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός στην καριέρα του, όπως και ο Ντάμιαν Σιμάσνκι. Λύση στο πρόβλημα είναι ικανοί να δώσουν και οι Ιρανοί Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμαντί.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση για μεταγραφή στην ΑΕΚ μετά τον Ολυμπιακό - Έρχεται για τη βασική 11αδα, "ζόρια" για Αλμέιδα!