Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι μόνοι σίγουροι στον Ολυμπιακό για Φράιμπουργκ - Το ανακοίνωσε σε Ποντένσε - Ντεμπούτο για νέα μεταγραφή!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-19 21:40:00

Οι μόνοι σίγουροι στον Ολυμπιακό για Φράιμπουργκ - Το ανακοίνωσε σε Ποντένσε - Ντεμπούτο για νέα μεταγραφή!

του Παναγιώτη Νικολάου
Οι μόνοι σίγουροι στον Ολυμπιακό για Φράιμπουργκ - Το ανακοίνωσε σε Ποντένσε - Ντεμπούτο για νέα μεταγραφή!

Ο Μαρτίνεθ αφήνει εκτός τον MVP κόντρα στην ΑΕΚ. Ποιοι θα βρίσκονται ξανά στο αρχικό σχήμα για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα, ποιος θα πάρει για πρώτη φανέλα βασικού και ποιοι θα μείνουν πάγκο για να πάρουν ανάσες.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ραντεβού στη φάση των ομίλων του Europa League, ψάχνοντας μία… άτυπη ρεβάνς από τη Φράιμπουργκ για την ήττα που γνώρισε την περασμένη σεζόν στο Φάληρο. Οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν ότι φέτος είναι πολύ πιο ισχυροί σε σχέση με πέρυσι, έχουν καλύτερη ψυχολογία και μπορούν να ξεκινήσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο.

Το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική δεν αφαιρεί τίποτα από την κρισιμότητα της αναμέτρησης, καθώς η Φράιμπουργκ αποτελεί ουσιαστικά τη βασική ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού στη μάχη για την πρόκριση. Άρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με τα «βαριά χαρτιά» του στην ενδεκάδα. Αν υπάρξει ανάγκη για rotation στη συνέχεια, το επερχόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά την Κυριακή προσφέρεται και με το παραπάνω.

Αν και οι Ρέτσος – Ντόη ξεκίνησαν τη σεζόν ως βασικό δίδυμο στόπερ, ο Φρέιρε έχει μπει δυναμικά στην εξίσωση και αναμένεται να πάρει θέση στην ενδεκάδα. Άλλωστε ο Αργεντίνος με τον Ρέτσο τα πήγαν καλά στο απαιτητικό ντέρμπι με την ΑΕΚ και σιγά σιγά μοιάζουν να αναπτύσσουν ικανοποιητική χημεία μεταξύ τους.

Ο Πασχαλάκης στο τέρμα και ο Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας θεωρούνται σίγουροι, συνεπώς μόνο στα αριστερά υπάρχει δίλημμα, που αφορά τη χρησιμοποίηση του Κίνι ή του Ορτέγκα. Ο πρώτος αντιμετώπισε προβλήματα στο ντέρμπι από Ρότα και Ελίασον στο ντέρμπι (σ.σ. από την πλευρά του προέκυψε η φάση που οδήγησε στο γκολ της ΑΕΚ), όμως ο Μαρτίνεθ τον στηρίζει. Με δεδομένη και την απειρία του Ορτέγκα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μάλλον ο Κίνι θεωρείται το φαβορί για την ενδεκάδα με Φράιμπουργκ.

Θέση βασικού στα χαφ φαίνεται πως θα διεκδικήσει ο Ιμπόρα, αν και το δίδυμο Καμαρά – Έσε έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Μαρτίνεθ μέχρι στιγμής. Ίσως ο Ισπανός τεχνικός ποντάρει στην τεράστια εμπειρία του συμπατριώτη του, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά από τέτοια ματς.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή θεωρείται «κλειδωμένη» η παρουσία των Μασούρα και Φορτούνη, όχι όμως και αυτή του Ποντένσε, ο οποίος έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ ότι θέλει ακόμα χρόνο για να βρεθεί στο 100%. Σε περίπτωση που όντως ο Πορτογάλος δεν ξεκινήσει, το ερώτημα είναι αν ο Μαρτίνεθ θα επιλέξει τον Μπιέλ ή θα κάνει την έκπληξη, δίνοντας την ευκαιρία στον Σολμπάκεν να κάνει ντεμπούτο ως βασικός. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση!

Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης έχει σαφές προβάδισμα ο φορμαρισμένος Ελ Κααμπί και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα ο Γιόβετιτς.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πάρτι" Ολυμπιακού με 72.2 εκατομμύρια - Ένα δικό του καλοκαίρι... όλο το ρόστερ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags