Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συναγερμός με Σκάρπα - Γιατί σκέφτεται αποχώρηση;
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-21 18:14:00

"Κεραυνός με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - "Γι’ αυτό θέλει να φύγει - Βραζιλία και ξανά Αγγλία λόγω… Μαρτίνεθ"!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κεραυνός με Σκάρπα στον Ολυμπιακό - "Γι’ αυτό θέλει να φύγει - Βραζιλία και ξανά Αγγλία λόγω… Μαρτίνεθ"!

"Συναγερμός" με τον Βραζιλιάνο άσο πριν την Φράιμπουργκ. Γιατί σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την Ευρώπη, το συμβόλαιό του με τη Νότιγχαμ και οι ευκαιρίες που περιμένει στο Λιμάνι.

Ολυμπιακός - Γκουστάβο Σκάρπα: Δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει θέση βασικού στα σχέδια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ο Βραζιλιάνος άσος, αν και η έλευση του στο Λιμάνι ήταν σίγουρα μια καλή αφορμή για να δώσει ξανά νέα ώθηση στην καριέρα του.

Μετά το σίριαλ που έγινε το καλοκαίρι τού 2022 με το αν θα έρθει στον Ολυμπιακό ή αν θα προτιμήσει την Premier League, το καλοκαίρι τού 2023 η Νότιγχαμ Φόρεστ τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στους Πειραιώτες.

Στα 29 του χρόνια ο Σκάρπα σαφώς και χρειάζεται μια σεζόν με πολλά ματς, προκειμένου να επιστρέψει στην Αγγλία για να πάρει τη δεύτερη ευκαιρία του στη Νότιγχαμ. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει άμεσα πράξη στο Λιμάνι, κι αυτός είναι ο λόγος που τα ρεπορτάζ από τη Βραζιλία αναφέρουν ότι οι Παλμέιρας και η Φλαμένγκο θέλουν να τον επαναπατρίσουν τον Γενάρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Βραζιλιάνος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει καθόλου καλά στην Ευρώπη - Είναι ενδεικτικό ότι από τα 12 εκατ. ευρώ που είχε φτάσει το market value τον Νοέμβρη του 2022 (το υψηλότερο ποσό στην καριέρα του), τώρα βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ.

 

Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, για να λύσουμε τις απορίες που προκύπτουν.

"Για αυτό δεν έπιασε στη Νότιγχαμ ο Σκάρπα - Δεν τον θεωρεί βασικό ο Μαρτίνεθ - Τον Γενάρη στη Βραζιλία και επιστρέφει Νότιγχαμ"

"Στην Παλμέιρας δεν είχαν κάνει σημαντικές κινήσεις τον χειμώνα, πάντα ψάχνονται για να κάνουν κινήσεις βελτίωσης. Στον Ολυμπιακό δεν φαίνεται να τον θεωρεί ο Μαρτίνεθ βασικό στέλεχος, οπότε για τον χειμώνα ενδέχεται να επιστρέψει πίσω. Βεβαια αν συνεχίσει στο Λιμάνι, μπορεί να φανεί χρήσιμος στον Ολυμπιακό", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για την καριέρα του στην Ευρώπη:

"Στην Αγγλία ήταν ξένη η κουλτούρα, τελείως διαφορετικό το κλίμα, το ποδόσφαιρο, η ένταση, η σκληράδα. Η Νότιγχαμ, άλλωστε, δεν είχε περιθώριο για να δώσει χρόνο στην 11άδα της σε παίκτες που δεν ήταν 100% έτοιμοι. Στον Ολυμπιακό, τώρα, υπάρχει πληθώρα παικτών, αλλά ίσως στη συνέχεια να πάρει παιχνίδια. Ως εναλλακτική λύση του Φορτούνη τον έχουν, αλλά είναι πολύ καλός παίκτης".

Υπάρχει η προοπτική για να επιστρέψει στη Βραζιλία;

"Θα μπορούσε να τον πάρει η Παλμέιρας, ειδικά αν πληρώσει το κόστος δανεισμού. Και να τον πάρει για έναν χρόνο, γιατί η σεζόν είναι ημερολογιακή στη Βραζιλια (από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου), άρα έτσι μπορούν να βγάλουν χρήματα στη Νότιγχαμ Φόρεστ".

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Σκάρπα δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής.

"Θέλει να επιστρέψει γιατί στην Ευρώπη δεν του βγήκε. Στη Βραζιλία αν επιστρέψει θα είναι βασικός και αναντικατάστατος, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να επιστρέψει, να κάνει μια καλή σεζόν και να δοκιμάσει ξανά στην Ευρώπη. Έχει συμβόλαιο, άλλωστε, μέχρι το καλοκαίρι τού 2026 με τη Νότιγχαμ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο γιος χασάπη που απειλεί τον Ολυμπιακό και ζητάει από τους παίκτες να μην αγοράζουν βασανισμένα κοτόπουλα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags