Ο Ολυμπιακός έχει μπει με την αποφασιστικότητα του πρωταθλητή, που θέλει να επανέλθει στον θρόνο του και το πάει από τεσσάρα σε... τεσσάρα στη φετινή Super League. Με 4Χ4 τρέχει εντός «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η ομάδα του Μαρτίνεθ, 14 γκολ έχει σκοράρει και εννιά παίκτες έχουν βρει δίχτυα. Με κάθε τρόπο οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν γκολ και αυτό δείχνει τι... εκρηκτικό υλικό έχουν να αντιμετωπίσουν οι αντίπαλοι των Πειραιωτών.

Βγαίνει ο Μασούρας, μπαίνει ο Σολμπάκεν. Λείπει ο Φορτούνης, να' σου ο Σκάρπα. Πλουραλισμός επιλογών και ποιότητα που ξεχειλίζει. Δεν είναι, όμως, όλα ειδυλλιακά.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια είναι σαν ο Ολυμπιακός να μπαίνει στους αγώνες με χρονοκαθυστέρηση. Με την ΑΕΚ στην αρχή δεχόταν βομβαρδισμό και δέχθηκε γκολ στο 22', με τη Φράιμπουργκ μόλις στο 9΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ και σήμερα παραλίγο να την ξαναπάθει. Πάλι στο 9ο λεπτό, συγκεκριμένα. Απλώς αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση στο σουτ του Τετέι και έβγαλε το μεροκάματο. Κι αν αυτό το πρόβλημα μοιάζει συγκυριακό, υπάρχει ένα άλλο που βαράει καμπανάκια.

Ποιο είναι αυτό; Λείπει ο Έσε, χορεύουν οι αντίπαλοι μέσοι. Δεν είναι τυχαίο το πώς η Κηφισιά έγινε απειλητική απόψε. Έκλεβε την μπάλα στο δικό της μισό και είτε με κουβάλημα είτε με άμεσες μεταβιβάσεις έφτανε σε επικίνδυνες ζώνες του γηπέδου. Κι εδώ ερχόμαστε στον κρίσιμο ρόλο του Αργεντινού μέσου. Αυτός δεν αφήνει σκουπίδι για σκουπίδι που να μην το καθαρίζει. Κόβει τα πάντα και έχει τον απόλυτο έλεγχο στις δεύτερες μπάλες. Αυτόν που δεν είχε σήμερα το δίδυμο Μαντί Καμαρά - Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο Έλληνας μέσος έδειξε γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τον ήθελε πίσω: είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι σε κλειστές άμυνες δεν προσφέρει δημιουργία και απειλή.

Αρκετά με τους προβληματισμούς, όμως. Υπήρξε και ένα ματς, όπου συστήθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού ο Στέφαν Γιόβετιτς. Έστω και με γκολ από πέναλτι. Ο Ελ Κααμπί σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό ματς πιστοποιώντας την ποιότητα που έχει, ο Μαυροβούνιος άνοιξε λογαριασμό και όλα πάνε πρίμα στο ''9''. Ο Ελ Κααμπί έχει μετατραπεί σε Ελ Αραμπί, ο Γιόβετιτς το πάει για... Χασάν. Και ο Ελ Αραμπί; Όσο οργιάζουν οι άλλοι δύο, ο Μαροκινός θα παραμείνει... κάτοικος πάγκου ή και εξέδρας!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άφωνοι" στο Καραϊσκάκη με την κίνηση Φορτούνη μετά τη Φράιμπουργκ - Άμεσα στο γραφείο Μαρινάκη!