Με μαγική ανατροπή οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από τη Λεωφόρο και μείωσαν την απόσταση από τους πράσινους στον έναν πόντο. Σκόρερ οι Τσούμπερ και Πινέδα, ο Τζούρισιτς το τέρμα των γηπεδούχων.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ορισμένες τροποποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, στην άμυνα οι Κώτσιρας - Σένκεφελντ - Μάγκνουσον - Χουανκάρ, στη μεσαία γραμμή οι Πέρεθ - Βιλένα - Τζούρισιτς ενώ την επιθετική τριπλέτα συγκρότησαν οι Μαντσίνι - Μπερνάρ και Φώτης Ιωαννίδης.

Αλλαγές έκανε και ο Αλμέιδα στον αρχικό του σχηματισμό σε σχέση με το έπος του Μπράιτον. Η Ένωση μπήκε στον αγώνα με τους: Στάνκοβιτς στην εστία, Ρότα - Μήτογλου - Κάλενς - Μοχαμαντί στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή οι Γαλανόπουλος - Πινέδα, στα φτερά ο Ελίασον με τον Γκατσίνοβιτς και δίδυμο μπροστά οι Τσούμπερ - Λιβάι Γκαρσία.

Με τρία λεπτά καθυστέρηση η έναρξη του παιχνιδιού

Ένα πανό ήταν ο λόγος που το ματς ξεκίνησε 21:03. Συγκεκριμένα στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού αναρτήθηκε ένα πανό, όπου έγραφε «Ελευθερώστε τα αδέρφια μας» με πράσινο και μπλε χρώμα. Το πανό ζητούσε ελευθερία για τους φυλακισμένους οπαδούς που είναι υπό κράτηση για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει πως αν ανέβει το πανό, αυτή θα αποχωρήσει. Αυτό έπραξε, όμως αφού αυτό κατέβηκε ήρθε η ώρα της σέντρας.

Πρώτο μέρος χωρίς ''μπροστάρη'' στο σκορ

Με την εκκίνηση του ντέρμπι, ο Μάγκνουσον πάτησε άσχημα το γόνατό του κατά την προσγείωση και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ο Γέντβαι. Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς προβάδισμα, όταν στο 10ο λεπτό ο ''κεραυνός'' του Φίλιπ Τζούρισιτς βρήκε δίχτυα με τον Στάνκοβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει. 

 

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησε. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Λιβάι έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία με ατομική ενέργεια που έκανε. Το ματς είχε ένταση και ήταν αρκετά δυνατό και απ΄τις δύο ομάδες. Στο 24' η Ένωση πάλι με τον Γκαρσία έχασε τεράστια φάση όταν η κεφαλιά του άσου των κιτρινόμαυρων αποκρούστηκε από τον Μπρινιόλι.

Το γκολ της ισοφάρισης, τελικά, ήρθε στο 36΄όταν ο Τσούμπερ κέρδισε την δεύτερη μπάλα και στη συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα για να κάνει το 1-1.

 

Στα επόμενα 10 λεπτά του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια άλλη ευκαιρία και οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

''Βάφτηκε'' κίτρινο το ντέρμπι

Με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου δεν υπήρξε παρέμβαση από τους προπονητές. Στο 53ο λεπτό σουτ του Βιλένα δεν βρήκε τέρμα και στο 56' ο Κάλενς ένιωσε ενοχλήσεις. Ο κεντρικός αμυντικός δεν κατάφερε να συνεχίσει και τον αντικατέστησε ο Σιμάνσκι, ο οποίος είχε αγωνιστεί ως σέντερ μπακ και με την Μπράιτον.

Στο 60ο λεπτό το Τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γαλανόπουλου σε χτύπημα πάνω στον Μαντσίνι, όμως ο Σότσα δεν απέβαλε τον Έλληνα μέσο. Στο 68' οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη σε τέρμα του Πινέδα από ασίστ του Στίβεν Τσούμπερ στην αντεπίθεση.

 

Στο 74' ο Ιωαννίδης έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την μπάλα και την έβγαλε σε κόρνερ. Από αυτό ο Αράο αστόχησε σε κεφαλιά μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα. Ο Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας τον Σπόραρ στο πλάι του Ιωαννίδη, όμως τίποτα δεν άλλαξε στην αναμέτρηση.

Ταυτότητα αγώνα

5η αγωνιστική Super League

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4' Γεντβάι), Χουάνκαρ (79' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71' Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71' Παλάσιος), Μαντσίνι (78' Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59' Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (76' Μάνταλος), Γαλανόπουλος (64' Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63' Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75' Αρούχο).