ΠΑΟΚ – Βόλος: Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά τις αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα του Λουτσέσκου ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-0, με γκολ των Κουλιεράκη, Μουργκ, Σαμάτα, κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας και συνέχισε το σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, που είχαν και δύο δοκάρια, μπορεί αρχικά να έδειξαν δυσκολία να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο τέλος του πρώτου μέρους και… τελείωσαν το παιχνίδι, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάισον, την ίδια στιγμή που Βολιώτες να παραμένουν χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες στο πρωτάθλημα.

Το ματς:

Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να θέλουν ένα γρήγορο γκολ. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου έδειχναν πως στόχος του ήταν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή, βέβαια, θα έρθει για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαχαίρα να κάνει ένα δυνατό σουτ από μακριά, αλλά τον Κοτάρσκι να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που συνέχισε να ελέγχει την αναμέτρηση και στο 18’ θα χάσει διπλή ευκαιρία με τους Σαμάτα και Τάισον όμως να μην μπορούν να νικήσουν τον Παπαδόπουλο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα φτάσουν μια… ανάσα από το γκολ όταν στο 24’ μετά από σέντρα ο Σβαμπ θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Τσιγγάρας από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει άουτ.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά μετά από κάθετη πάσα του Ζίβκοβιτς, ο Σάστρε θα κάνει το σουτ από πλάγια θέση, αλλά και πάλι η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι. Τελικά ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βρει το γκολ που έψαχνε στο 40’ όταν ο Τάισον θα εκτελέσει φάουλ από πλάγια θέση, με τον Κουλιεράκη να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0. Μάλιστα ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα μείνει εκεί και στο 45+1’ θα καταφέρει να βρει και δεύτερο γκολ όταν ο Τάισον θα βγάλει τους συμπαίκτες τους στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή και θα γυρίσει την μπάλα, με τον Μουργκ να σπρώχνει την μπάλα με προβολή στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος με το πόδι στο… γκάζι και μάλιστα στο 55’ θα βρει και τρίτο γκολ. Μετά από σέντρα που θα γίνει από τα αριστερά, ο Σαμάτα, στο ύψος της μικρής περιοχής, θα φέρει την μπάλα μπροστά του, θα περάσει τον Παπαδόπουλο και θα κάνει το 3-0. Τρία λεπτά ο ΠΑΟΚ θα φτάσει μια ανάσα και από τέταρτο γκολ, όμως ο Τσοκάνης θα διώξει πάνω στη γραμμή την προβολή του Ζίβκοβιτς μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Μπάμπα. Οι γηπεδούχοι θα ρίξουν ρυθμούς λόγω και του επερχόμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την επόμενη καλή στιγμή να έρχεται στο 73’ όταν ο Ντεσπόντοφ θα γυρίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ από τον Κωνσταντέλια θα περάσει άουτ. Τα υπόλοιπα λεπτά στην Τούμπα είχαν διαδιακαστικό χαρακτήρα, με τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες και το 3-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 40’ Κουλιεράκης, 45+1’ Μουργκ, 58’ Σαμάτα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77' Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65’ Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65΄Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81' Τζίμας)

Βόλος: Παπαδόπουλος, Άλχο, Λούνα, Ταχάτος, Τσοκάνης (79' Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46’ Ενγκίν), Κόμπα (64’ Μεταξάς), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (64’ Μωαραΐτης)