Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο να "αλώσει" τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά ο Γερεμέγιεφ γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από δεύτερη εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα φετινά ντέρμπι.

Ο Σουηδός επιθετικός μπήκε στο ματς ως λύση ανάγκης στο 82', κάνοντας ντεμπούτο για φέτος, και βρήκε δίχτυα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά που διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Τόμας -κόντρα στη ροή του αγώνα- στο 19' (ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 57'), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 32' με τον Παλάσιος προτού ο Ζίβκοβιτς "γράψει" το 2-1 με καταπληκτικό γκολ στο 58'. Οι Πράσινοι πίεσαν στη συνέχεια και έχασαν ευκαιρίες (είχαν δημιουργήσει αρκετές και στο πρώτο ημίχρονο), φτάνοντας τελικά στη λύτρωση με τον Γερεμέγιεφ.

Η ισοπαλία αφήνει τον ΠΑΟΚ 5 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό 6 βαθμούς (με ένα ματς λιγότερο) μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (εφόσον οι Ερυθρόλευκοι περάσουν νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέβασε τον Παναθηναϊκός με σχηματισμός 4-2-3-1, έχοντας τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Χουάνκαρ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Αράο και Τσέριν έπαιξαν στον άξονα, με τον Τζούρισιτς μπροστά τους, τον Παλάσιος δεξιά και τον Μπερνάρ αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ιωαννίδης.

Ανάλογος (4-2-3-1) ήταν και ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Κουλιεράκης και Εκόνγκ συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ, ο Κεντζιόρα ήταν ο δεξιός μπακ και ο Μπάμπα ο αριστερός. Τσιγγάρας και Σβαμπ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών, ο Ζίβκοβιτς κινήθηκε στα δεξιά, ο Τάισον στα αριστερά και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράντον Τόμας.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι, επιχείρησε να "πνίξει" τον ΠΑΟΚ με επιθετική διάθεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα και μεγάλη ένταση στο πρέσινγκ του όταν έχανε την μπάλα. Το ξεκίνημα του Τριφυλλιού αποσυντόνισε τον Δικέφαλο, ο οποίος δεν πατούσε καλά στα πρώτα 15 λεπτά.

Μόλις στο 2' ο Τζούρισιτς είχε δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, με πλασέ από πλάγια θέση που αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι. Στο 3' ο ΠΑΟΚ έχασε την μπάλα κοντά στη μεγάλη περιοχή εξαιτίας της πίεσης των Πρασίνων, με τον Τζούρισιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά να πιάνει κακό σουτ από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 8' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ του Ιωαννίδη, στο 11' ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε σε προβολή έπειτα από σέντρα του Παλάσιος και στο 13' ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα σουτ του Τσέριν.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 15' και πήρε προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε ο Δικέφαλος, στο 19ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς γύρισε συρτά την μπάλα από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έκανε επαφή με "τακουνάκι" και ο Τόμας "έγραψε" το 1-0 με προβολή προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας την άμεση ισοφάριση. Δεν το πέτυχε με Τσέριν (δεν μπόρεσε να κάνει κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο 23') και Κώτσιρα (νικήθηκε σε διαγώνιο σουτ από τον Κοτάρσκι στο 28'), όμως ο Παλάσιος έδωσε τη λύση. Στο 32' ο Αργεντίνος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, επιχείρησε συρτό πλασέ από θέση διαγώνια δεξιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, αφού πρώτα πέρασε από αρκετά σώματα.

Στο 39' ο Τζούρισιτς δεν κατάφερε να προβληματίσει τον Κοτάρσκι και στο 41' ο Κωνσταντέλιας νικήθηκε από από τον Μπρινιόλι σε τετ α τετ, σε μία φάση που υποδείχθηκε χέρι δίχως να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση (συνεπώς αν το γκολ έμπαινε, μπορεί στη συνέχεια να μετρούσε εάν παρενέβαινε ο VAR). Στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους (45+1'), ο Κοτάρσκι ρίσκαρε βγαίνοντας μακριά από την περιοχή του έκανε λάθος πάσα. Ο Κώτσιρας δεν επιχείρησε να τον πλασάρει από μακριά αλλά προτίμησε να πασάρει στον Παλάσιος εντός μεγάλης περιοχής, με τον Αργεντίνο να αφήνει την μπάλα να περάσει για κάποιον επερχόμενο συμπαίκτη. Εν τέλει δεν ακολούθησε κανείς τη φάση και έτσι η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε.

Φρενήρης ήταν ο ρυθμός του ματς και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ 49' όταν ο Τόμας απέτυχε να κάνει προβολή προ κενής εστίας. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 55' με τον Παλάσιος να σουτάρει άουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από φάση διαρκείας. Στο 57' οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι σε τρομερό σουτ του Τόμας, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζίβκοβιτς έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, που είχε χάσει τη συνοχή του στο κέντρο και αντιμετώπιζε σοβαρά αμυντικά θέματα.

Ο Τάισον βρήκε πολύ χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τριφυλλιού, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ζίβκοβιτς και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς με τον Βιλένα να έχει τρεις τελικές στο 78’ και στο 82’ που δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο, ενώ στο 88’ ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ του Βιλένα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με το «διπλό» από τη Λεωφόρο για τρίτη σερί σεζόν στην κανονική περίοδο, ήρθε η λύτρωση για τους Πράσινους με τον Γερεμέγιεφ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς, που διανμορφωσε το τελικό 2-2 και έσωσε τον έναν βαθμό για τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Τσιγγάρας (62’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπότοφ), Τάισον (83’ Μουργκ), Μπράντον Τόμας (71’ Σαμάτα).