Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Mοιραίο" λάθος Μαρτίνεθ στη Σερβία, σκληρή αλήθεια από Μασούρα - Η μοναδική αστοχία στις μεταγραφές!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-06 10:00:00

"Mοιραίο" λάθος Μαρτίνεθ στη Σερβία, σκληρή αλήθεια από Μασούρα - Η μοναδική αστοχία στις μεταγραφές!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Mοιραίο" λάθος Μαρτίνεθ στη Σερβία, σκληρή αλήθεια από Μασούρα - Η μοναδική αστοχία στις μεταγραφές!

Οι πιθανότητες πρόκρισης και η "τρικλοποδιά" του διαιτητή. Γιατί ο κόουτς αποφάσισε να... τραβήξει χειρόφρενο κόντρα στην Τόπολα, οι αλλαγές που δεν βοήθησαν καθόλου, το ρίσκο που πήρε και το γκολ που είδε ο Έλληνας εξτρέμ να έρχεται...

Τρικλοποδιά στην ευρωπαϊκή του πορεία έβαλε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης, καθώς παρότι έκανε το χρέος του για περίπου 60 λεπτά και βρέθηκε να προηγείται 2-0 απέναντι στην Τόπολα στη Σερβία, στη συνέχεια αποφάσισε να… κατεβάσει ρολά, να ρίξει ταχύτητα και απλά να «ροκανίζει» τον χρόνο ώστε να φύγει έναν πολύ σημαντικό διπλό. Ωστόσο το ποδόσφαιρο, ο διαιτητής και ο προπονητής του τον τιμώρησαν!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ λοιπόν, όπως έκανε τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όσο και σε αυτό με την Φράιμπουργκ, μετά το δεύτερο γκολ τράβηξε χειρόφρενο και αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες (αν και ο Ποντένσε μάλλον είχε και ενοχλήσεις), αν και δεν ακολουθεί άλλο παιχνίδι, αφού υπάρχει διακοπή για τρεις εβδομάδες! Μετά το δεύτερο γκολ λοιπόν βγήκαν οι δύο καλύτεροι παίκτες, Ποντένσε-Μασούρας για να μπουν οι Γιόβετιτς-Σολμπάκεν και εκεί ξεκίνησε η… κατηφόρα.

Δευτερόλεπτα μετά έγινε το 1-2, ακολούθησε η άδικη κόκκινη στον Ντόη και συνέχεια η ακατανόητη αλλαγή του ηγέτη Φορτούνη με τον Αλεξανδρόπουλο και του Αγιούμπ με τον Πορόζο. Προφανώς η αποβολή χάλασε τα σχέδια και το «μυαλό» του Ισπανού κόουτς, ο οποίος έβγαλε από το γήπεδο όλους τους δημιουργούς και όσους παίκτες μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Αποφάσισε να πάει το ματς στη δύναμη, στο τρέξιμο και στην αντοχή, με στόχο να κρατήσει το 1-2, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και το πλήρωσε. Ακόμα και κουρασμένος να ήταν ο Φορτούνης, ίσως θα έπρεπε να μείνει αυτή τη φορά στο χορτάρι, για να κρατήσει μπάλα και να ηρεμήσει στα δύσκολα.

Οι Πειραιώτες όμως μάλλον υποτίμησαν την αντίπαλό τους και το πλήρωσαν. Ο Μασούρας απαρηγόρητος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, δεν στάθηκε τόσο στην αποβολή του Ντόι, όσο στην άνευρη εικόνα της ομάδας και στα μηνύματα που έρχονταν, αλλά δεν τα πήραν. Ο Έλληνας άσος, με την τεράστια πλέον εμπειρία, είπε ξεκάθαρα μία σκληρή αλήθεια. Το ματς φαινόταν ότι είχε γυρίσει, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και μοιραία αφού ρίσκαραν, υπήρχε περίπτωση να την πατήσουν όπως κι έγινε με ένα γκολ στο 90’.

 

Ο Ολυμπιακός με αυτή την ήττα μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες και πλέον ψάχνει θαύμα για να πάρει το εισιτήριο για το Europa League, ωστόσο πολύ δύσκολα θα χάσει την τρίτη θέση από την Τόπολα. Παρόλα αυτά είναι… άδικο για μία ομάδα με τόση ποιότητα, να μην μπορεί να διεκδικήσει όσο δικαιούται.

Το λάθος όμως μάλλον δεν έγινε στη Σερβία το βράδυ της Πέμπτης, αλλά το καλοκαίρι που αποκτήθηκαν οι Φρέιρε και Πορόζο για να δώσουν λύση στην πολύπαθη άμυνα των Ερυθρολεύκων και τελικά, εάν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Παναγιώτης Ρέτσος, το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Η θέση του στόπερ μάλλον θα είναι και η μοναδική που δεν καλύφθηκε φέτος επαρκώς. Ο Ιανουάριος ωστόσο δεν αργεί και ο Αντόνιο Κορδόν έχει αποδείξει ότι ξέρει να ψωνίζει σωστά και όταν πρέπει.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειρότερη γκάφα και από Ντόη ο Ροντινέι - Παραφωνία στον Ολυμπιακό ο… - Κρίμα για Ποντένσε, Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags