Facebook Pixel Χρυσό συμβόλαιο Μαρτίνεθ! «Φτιάχνει» προπονητές ο Ολυμπιακός - Θα γίνει Βαλβέρδε;
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-10 21:00:00

Χρυσό συμβόλαιο Μαρτίνεθ! "Φτιάχνει" προπονητές ο Ολυμπιακός - Νέος... Βαλβέρδε σε μεγάλη ομάδα της La Liga

του Παναγιώτη Νικολάου
Χρυσό συμβόλαιο Μαρτίνεθ! "Φτιάχνει" προπονητές ο Ολυμπιακός - Νέος... Βαλβέρδε σε μεγάλη ομάδα της La Liga

Στην Ισπανία παρακολουθούν την εξέλιξη του προπονητή των «Ερυθρόλευκων». Γιατί… γυαλίζει το όνομά του;

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση στην οικογένεια του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που προσφέρει καλό ποδόσφαιρο, θέαμα και είναι αποτελεσματική. Δεν είναι τυχαίο το δημοσίευμα που προέκυψε από την πατρίδα του μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος. Όπως ενημερωθήκατε από το Sportdog, μετά την απόλυση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ , ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή εικόνα της Σεβίλλης στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, παρότι πέρσι σήκωσε το Europa League, ανάμεσα στους υποψήφιους (Άντονι Ιραόλα, Χάβι Γκράθια, Μαρθελίνο, Βίλας Μπόας, Αντόνιο Κόντε και Μαρσέλο Γκαγιάρδο) αντικαταστάτες που εξέτασαν οι Ανδαλουσιανοί βρέθηκε και το όνομα του προπονητή του Ολυμπιακού. Τελικά, η Σεβίλλη κατέληξε στην πρόσληψη του Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά από μόνο του το γεγονός ότι ο Μαρτίνεθ "έπαιξε" για την ισπανική ομάδα... λέει πολλά!

Η ισπανική ομάδα γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τον Μαρτίνεθ. Λόγω της πολύ καλή του παρουσίας τη διετία 2007-2009 στη Μοτρίλ, με την οποία ο Ισπανός τεχνικός έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στη Segunda División B (τρίτη κατηγορία), επιτυγχάνοντας μάλιστα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και ρεκόρ αγώνων χωρίς ήττα, ο τότε τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης, Μόντσι, τον ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας, αρχικά στον τομέα της μεθοδολογίας και στη συνέχεια προπονητή στη Σεβίλλη Γ’ και στην ομάδα Νέων, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012. Στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία το 2014 ως μέλος του προπονητικού επιτελείου, υπό την καθοδήγηση του Ουνάι Έμερι, κατακτήθηκε το Europa League. Το 2014 ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης, την οποία αρχικά οδήγησε στην παραμονή και τη σεζόν 2015-2016 στον προβιβασμό στη Segunda División (δεύτερη κατηγορία).

Τί έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ο Μαρτίνεθ και «γυάλισε» στα μάτια των συμπατριωτών του. Και μόνο, ότι ο Ολυμπιακός ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητος, μετά από 7 αγωνιστικές δεν είναι και λίγο. Βέβαια το πρόγραμμα τον έχει ευνοήσει, καθώς είχε 3 συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του (τις τρεις πρώτες αγωνιστικές) και μόνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δυσκολότερη αποστολή, στην οποία και οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη και μοναδική βαθμολογική τους απώλεια στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν στην έδρα του και οι Θεσσαλονικείς έχουν αργήσει να βρούνε τα πατήματά τους φέτος, ενώ έχει υπάρξει και αλλαγή στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός σε 7 ματς έχει πετύχει περισσότερα τέρματα (22) και έχει δεχτεί τα λιγότερα απ’ όλους (2) τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου, κάτι που δείχνει, ότι είναι μία επιθετική ομάδα με σοβαρότητα στην άμυνά της. Μάλιστα κάποιες στοιχηματικές εταιρείες, τον λογαριάζουν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ευρωπαϊκά, η ελληνική ομάδα απέκλεισε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League και μπήκε στους ομίλους της διοργάνωσης, όπου μετρά μία ήττα (με Φράιμπουργκ) και μία ισοπαλία (με Μπάτσκα Τόπολα).

Γενικά ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι. Είναι περισσότερο πειθαρχημένος και οργανωμένος, με αρχή μέση και τέλος, κάτι που παραδέχονται ακόμα και αντίπαλοί του. Η δουλειά που έχει γίνει φυσικά πιστώνεται στον προπονητή. Όσον αφορά το ισπανικό δημοσίευμα που ενέταξε τον Μαρτίνεθ ανάμεσα στους υποψήφιους για τον πάγκο της Σεβίλλης, ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώθηκε στην ομάδα του Πειραιά στις 20 Ιουνίου 2023. 

Ο προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να του προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 42χρονος λαμβάνει 1,8 εκατ.Ευρώ ετησίως. Ο ίδιος δηλώνει, ότι το μέγεθος της ελληνικής ομάδας αναλογικά είναι σαν της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και νιώθει μεγάλη πρόκληση να προπονεί σπουδαίους παίκτες στον Πειραιά.

Παρ' όλο που δεν θα αναλάβει τη δεδομένη χρονική συγκυρία την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ανδαλουσίας, είναι σίγουρο ότι θα τον έχει στα ραντάρ της για το μέλλον και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του, όπως και άλλες ισπανικές ομάδες, ιδιαίτερα αν συνδυάσει την παρουσία του στην Ελλάδα με επιτυχίες. Ο ίδιος πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο της επιστροφής στη Σεβίλλη, δείχνοντας, ότι είναι προσγειωμένος. «Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει, αν θα επιστρέψω στη Σεβίλλη. Όταν κερδίζεις έρχεσαι πιο κοντά σε όλους τους πάγκους, όταν χάνεις, απομακρύνεσαι από τους δικούς σου. Έτσι αντιλαμβάνομαι», είχε δηλώσει σε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του.

Ο Ολυμπιακός έχει να καυχιέται, ότι έχει «φτιάξει» και προπονητές. Λαμπρότερο παράδειγμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έφτασε να κοουτσάρει τη Μπαρτσελόνα και το όνομά του έχει συνδεθεί με τους «ερυθρόλευκους». Για να γίνει «μυρμήγκι» ο Μαρτίνεθ βέβαια πρέπει να φάει πολλά ψωμιά ακόμα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags