Facebook Pixel Super League: 'Ερχονται ντερμπάρες και πρόγραμμα-βουνό για τους Big4 - "Ζόρια" για ΠΑΟΚ, κρίνονται πολλά στο Καραϊσκάκη
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-13 18:03:00

'Ερχονται ντερμπάρες και πρόγραμμα-βουνό για τους Big4 - "Ζόρια" για ΠΑΟΚ, κρίνονται πολλά στο Καραϊσκάκη

του Παναγιώτη Νικολάου
'Ερχονται ντερμπάρες και πρόγραμμα-βουνό για τους Big4 - "Ζόρια" για ΠΑΟΚ, κρίνονται πολλά στο Καραϊσκάκη

Τι επιφυλάσσει για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης μετά τη διακοπή εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro 2024 απέναντι σε Ιρλανδία (Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 21:45, Aviva Stadium - Δουβλίνο) και την Ολλανδία (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, 21:45, OPAP Arena) δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες της Super League να πάρουν ανάσες, να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, στα τέλη του Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα για τους Big 4 η επανέναρξη των υποχρεώσεων θα τους φέρουν αντιμέτωπους με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλάμε για έξι παιχνίδια που θα δώσει κάθε ομάδα, στα οποία υπάρχουν ντέρμπι και μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Πρόγραμμα ΑΕΚ

22/10: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

26/10: Μαρσέιγ – ΑΕΚ

30/10: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

06/11: Κηφισιά – ΑΕΚ

09/11: ΑΕΚ – Μαρσέιγ

12/11: ΑΕΚ – Λαμία

Η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού στο εξ αναβολής της 1ης αγωνιστικής της Super League και προέρχεται από την ισοπαλία της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με τον Άγιαξ, επιστρέφει με εκτός έδρας αναμέτρηση στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας. Ακολουθεί το ματς της Μασσαλίας για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και στα… καπάκια το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη συνέχεια η Ένωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη 10η Κηφισιά, πριν φιλοξενήσει στην «Αγιά Σοφιά» τη Μαρσέιγ. Μετά από αυτό το παιχνίδι υπάρχει το εντός έδρας ματς με τη Λαμία. Οπότε οι «κιτρινόμαυροι» θεωρητικά έχουν δύο εύκολα παιχνίδια ανάμεσα στο ματς με τη γαλλική ομάδα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League

Πρόγραμμα Παναθηναϊκού

22/10: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

26/10: Παναθηναϊκός – Ρεν

29/10: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός

04/11: Λαμία – Παναθηναϊκός

09/11: Ρεν – Παναθηναϊκός

12/11: Παναθηναϊκός - Κηφισιά

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-0 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. H επιστροφή του «Τριφυλλιού» στην αγωνιστική δράση είναι πολύ δυνατή, καθώς θα πάει στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Super League. Ακολουθεί το ματς με τη Ρεν στη Λεωφόρο και δύο σχετικά εύκολα ματς με Πανσερραϊκό εντός και Λαμία εκτός, πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μετά η συνέχεια έχει το εντός έδρας ματς με την Κηφισιά.

Πρόγραμμα Ολυμπιακού

22/10: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

26/10: Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ

29/10: ΟΦΗ-Ολυμπιακός

5/11: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

9/11: Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός

12/11: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 με τη Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Την 8η αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και μετά φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στη συνέχεια έχει δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο, όπου θα αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα μαχητικό ΟΦΗ, ο οποίος στο ματς με την ΑΕΚ έδειξε πως φέτος μπορεί να κάνει ζημιές σε μεγάλους. Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, πριν ταξιδέψει στην Αγγλία για την 4η αγωνιστική του Europa League. Το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού κλείνει με εκτός έδρας ματς στην Τρίπολη.

Πρόγραμμα ΠΑΟΚ

22/10: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

26/10: Αμπερντίν – ΠΑΟΚ

30/10: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

05/11: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

09/11: ΠΑΟΚ – Αμπερτίν

12/11: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επιστρέφει με ματς στην Τούμπα κόντρα στον Ατρόμητο. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την Αμπερντίν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Τα ζόρια όμως είναι στη συνέχεια.

Γιατί για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο πολύ κρίσιμα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις 30 Οκτωβρίου κατεβαίνει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ και την επόμενη αγωνιστική έχει παιχνίδι στην πρωτεύουσα και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά φιλοξενεί την Αμπερντίν στη Θεσσαλονίκη και η 6άδα των ματς κλείνει με εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ το δυσκολότερο πρόγραμμα

Όλοι οι Big4 θα πρέπει να βγάλουν εις πέρας έναν ακόμα αγωνιστικό… Γολγοθά, μετά την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση από τη διακοπή εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024. Όπως δείχνουν τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις, γιατί έχει δύο κρίσιμα ματς συνδιεκδικητές του τίτλου και μάλιστα μέσα στην Αθήνα. Είναι η μόνη ομάδα που δίνει back to back ντέρμπι και μάλιστα μέσα σε 5 (!!!) μέρες, καθώς ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι ορισμένος για Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και αυτός με τον Ολυμπιακό Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Τα ντέρμπι

Σε αυτό το διάστημα της επιστροφής των ομάδων αναμενένται να δούμε, από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, πολλά ντέρμπι. Αυτά είναι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 22 Οκτωβρίου, το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στις 30 Οκτωβρίου και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στις 5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags