Facebook Pixel Σαντιάγκο Έσε: Κλοπή Κορδόν από Ισπανούς και η Πώληση της Μπενφίκα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-13 18:31:00

300% κέρδος για Ολυμπιακό από Έσε - Κλοπή Κορδόν από Ισπανούς - Υπογράφει και τον πουλάει η Μπενφίκα!

του Παναγιώτη Νικολάου
300% κέρδος για Ολυμπιακό από Έσε - Κλοπή Κορδόν από Ισπανούς - Υπογράφει και τον πουλάει η Μπενφίκα!

Ο τρομερός νεαρός χαφ ξάφνιασε μέχρι και τους Αργεντινούς! Εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τον άσο των Πειραιωτών που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την καριέρα του στο Λιμάνι. Πόσα χρήματα δίνουν οι Πορτογάλοι, πώς τους πρόλαβαν οι Πειραιώτες και τα σχόλια στην πατρίδα του.

Ολυμπιακός: Την περίπτωση του Σαντιάγκο Έσε έχει στη λίστα της η Μπενφίκα, καθώς είναι γνωστό ότι η πορτογαλική ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει νωρίς, όσο είναι καλή η τιμή, τους ποδοσφαιριστές που καταλαβαίνει ότι μπορούν να έχουν εξέλιξη αγωνιστική και οικονομική. Προκειμένου, προφανώς, μετά από μερικά χρόνια να τους πουλήσει σε πολλαπλάσια αξία.

Η περίπτωση του Έσε είναι τέτοια, αν και προκαλεί απορία γιατί δεν τον απέκτησε όταν ήταν στην Ουρακάν και τον μαρκάρει τώρα που ο Ολυμπιακός θα βάλει ψηλά το ταβάνι του. Γιατί οι Πειραιωτες έδωσαν για τον νεαρό Αργεντινό χαφ 4 εκατ. ευρώ για το 90% των δικαιωμάτων του (η Ουρακάν κράτησε το άλλο 10% για την πιθανότητα μεταπώλησης) και, αν πραγματοποιήσει μία-δύο καλές σεζόν σε Ελλάδα και η Ευρώπη , η τιμή του θα είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

"Τον ήθελαν στην Ισπανία -  Αυτό παρατήρησα στον Έσε - Πολλά τα 15 εκατ. για την Μπενφικα"

"Από τους βασικούς στην 11άδα της Ουρακάν τα τελευταία χρόνια, με πολλές συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε ακουστεί και παλαιότερα για τον Ολυμπιακό. Στην Αργεντινή θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους και περίμεναν ότι η Ουρακάν θα τον πουλήσει φέτος ή την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση, στο παρελθόν τον ήθελαν και στην Ισπανία αλλά δεν είχε κάποια καλή πρόταση για την παραχώρησή του η Ουρακάν", Ήταν το σχόλιο του ο δημοσιογράφου Γιάννη Ντούζγου, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, για τον παίκτη και πρόσθεσε:

"Μπορεί να καλύψει τη μεσαία γραμμή με άνεση και βρίσκεται στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Φυσικά έχει και μεταπωλητική αξία, γιατί είναι μόλις 22 ετών. Έχει γεμάτες χρονιές στην Ουρακάν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ηλικία του - έχει πάνω από 30 παιχνίδια κάθε σεζόν τα τελευταία τρία χρόνια. Στην Αργεντινή περίμεναν ότι θα συνεχίσει για λίγο ακόμα στην Ουρακάν και έπειτα θα πήγαινε στην Ισπανία. Αλλά ο Κορδόν ήξερε την περίπτωσή του από όταν είχε προταθεί στις ισπανικές ομάδες και τώρα ασχολήθηκε μαζί του".  

 

Για τον νεαρο άσο ο Σάκης Τσιώλης, πεπειραμενος προπονητής του Ηρακλή, είχε πει στο sportdog μετά τα πρώτα παιχνίδια του στην Ελλάδα: "Έχει πολλά τρεξίματα, αυτό που παρατήρησα είναι ότι πραγματικά δύσκολα θα κάνει λάθος μεταβίβαση και θα διαβάσει το παιχνίδι πολύ καλά. Η πάσα του είναι καλή, επίσης. Όλα αυτά, φυσικά, πέρα από το ανασταλτικό του παιχνίδι που είναι καταπληκτικός".

Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να πειστεί μια ομάδα από την Πορτογαλία, που ως επί το πλείστον αγοράζουν πολύ φθηνά και πουλούν πανάκριβα, να δώσει 15+ εκατ. που είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει ο Ολυμπιακός αν ο Έσε πραγματοποιήσει μία-δύο καλές σεζόν με τη φανέλα του.

"Λογικό είναι να εξετάζει την περίπτωσή του η Μπενφίκα, για τέτοιους παίκτες ψάχνει, που να έχουν προοπτική. Αλλά δεν ξέρω αν τη συμφέρει να ασχοληθεί μαζί του τώρα - Έπρεπε να το είχε κάνει πριν φύγει από την Ουρακάν. Αν κάνει σούπερ σεζόν με τον Ολυμπιακό, μπορεί να δώσει 10  εκατ. ευρώ. Αλλά τα 15 τα θεωρώ πολλά, πόσα θα μπορούσε να τον μεταπουλήσει για να έχει κέρδος δηλαδή;", ανέφερε μέσω του sportdog ο Δημήτρης Βασιλάκος, expert του πορτογαλικού πρωταθληματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι δύο κορυφαίες 11αδες της Super League αξίας 126 εκατ. - Εκτός Φορτούνης, Βίντα, Τάισον και Ιωαννίδης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags