Facebook Pixel Ραφαήλ Σγουρός: Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, πήγε Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-15 10:00:00

Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, υπέγραψε Ολυμπιακό - Τον "έδιωξαν" από τον ΠΑΟΚ λόγω... φανέλας Άρη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, υπέγραψε Ολυμπιακό - Τον "έδιωξαν" από τον ΠΑΟΚ λόγω... φανέλας Άρη!

Ποιος Έλληνας άσος ήταν "καψούρα" του ιδιοκτήτη της Ένωσης; Μπορεί ακόμα να μην έχει προλάβει να δείξει το ταλέντο του στο κορυφαίο επίπεδο, ωστόσο κουβαλάει μία τρομερή ιστορία ήδη και ένα πολύ "βαρύ" όνομα...

Πραγματάκια συμβαίνουν στον Ολυμπιακό β΄ το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν είναι μόνο η καλή δουλειά του κάνει ο Άριελ Ιμπαγάσα, αλλά και η προσπάθεια της διοίκησης να λειτουργήσει ως φυτώριο της μεγάλης ομάδας όσα γίνονται στη δεύτερη.

Γιατί οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, άρα ακόμα και από νεαρή ηλικία έχουν την δυνατότητα για να παίξουν απέναντι σε αθλητές άλλης ηλικίας (είναι πολύ σημαντική αυτή η παράμετρος για να μεγαλώσει αγωνιστικά ένας ποδοσφαιριστής), με αποτέλεσμα να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό που θα συναντήσουν στην πρώτη ομάδα.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού β΄, μάλιστα, ενισχύθηκε με τον Ραφαήλ Σγουρό, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Άρη. Παράλληλα, τα συμβόλαιά τους ανανέωσαν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός οι Δημήτρης Στουρνάρας, Απόστολος Αποστολόπουλος, Βαγγέλης Κεραμίδας, Τάσος Σαπουντζής, Μιχάλης Πατήρας, Χρήστος Μουζακίτης, Αντώνης Παπακανέλλος και Ανέστης Βλαχομήτρος. Τέλος, επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο Δημήτρης Ρέτσος. 

Η θέση του Σγουρού, η πρώτη ομάδα τού Ολυμπιακού και ο Μελισσανίδης!

Για τον Σγουρό το sportdog μίλησε με τον τον Κώστα Καζάνα, προπονητή του στα τμήματα υποδομής του Άρη, ώστε να συλλέξουμε πληροφορίες: "Είναι παίκτης που παίζει αμυντικό χαφ, διαβάζει καλά το παιχνίδι και πασάρει σωστά, νομίζω ότι είναι προσαρμοστικός και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό εργαλείο στον χώρο του κέντρου".

Οι αδυναμίες του;

"Αδυναμίες σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσει το σώμα του, και με τη σωματοδομή και με τη δύναμη. Πρέπει να βελτιωθούν παντού και οι δύο. Του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός γιατί το ποδόσφαιρο της ακαδημίας με το ανδρικό είναι διαφορετικό".

Μπορεί να βρεθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Στον Ολυμπιακό θα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί άμεσα στην πρώτη ομάδα, γιατί η πρώτη ομάδα χρειάζεται πολύ μεγάλη ποιότητα. Ενώ υπάρχει και μεγάλη πίεση. Αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμος για να εξυπηρετήσει μια τέτοια κατάσταση. Αλλά αν δείξουν επιμονή και υπομονή μαζί του, αν τον δουλέψουν, θα τα καταφέρουν".

Να κλείσουμε και με μια ιστορία. Ο Τάσος Σαπουντζής, χαφ γεννημένος στις 28 Ιανουαρίου 2002, αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το 2019 και από παίκτης στα μικρά τμήματα του συλλόγου έχει φτάσει στον Ολυμπιακό Κ23 και το πρωτάθλημα της Super League 2.

Μόνο που με την περίπτωσή του λέγεται ότι είχε ασχοληθεί προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για να τον πάρει στην ΑΕΚ! Ο νεαρός άσος φημολογείται ότι έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η μία εκδοχή έκανε λόγο για το ότι ο νεαρός χαφ είχε σκοράρει με την Κ17 και από κάτω από τη φανέλα είχε εμφάνιση του Άρη ενώ η άλλη πως ήταν στο «Κλ. Βικελίδης» για να δει ματς των «κιτρίνων».

Μετά την αποχώρησή του λοιπόν, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε επαφή με τον πατέρα του, τον παλαίμαχο Αντώνη Σαπουντζή, για να τον φέρει στην Ένωση. Μόνο που ο Τάσος κατέληξε τελικά στον Ολυμπιακό...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για Μπρινιόλι - Αδικημένος στον ΠΑΟ, ούτε στη 18αδα - Πόσα ζητάει για να υπογράψει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags