Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στόπερ με τεράστια καριέρα στο Champions League για Ολυμπιακό - Επαφές με Αγγλία, έκπληξη με Μπρνιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-30 10:00:00

Στόπερ με τεράστια καριέρα στο Champions League για Ολυμπιακό - Επαφές με Αγγλία, έκπληξη με Μπρνιτς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Στόπερ με τεράστια καριέρα στο Champions League για Ολυμπιακό - Επαφές με Αγγλία, έκπληξη με Μπρνιτς!

Οι πρώτες αποφάσεις Μαρτίνεθ και το νέο όνομα για Γενάρη. Στο Λιμάνι έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό και στη λίστα τους υπάρχει ένα όνομα με βαρύ βιογραφικό, που θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Πρόβλημα υπάρχει στον Ολυμπιακό με την αμυντική γραμμή της ομάδας, καθώς μπορεί οι Πειραιώτες να έφεραν για το κέντρο τής άμυνας το περασμένο καλοκαίρι τους Φρέιρε και Πορόζο, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το κάτι παραπάνω στα στόπερ.

Γιατί μπορεί ο Παναγιώτης Ρέτσος να έχει αναγεννηθεί φέτος και να είναι μια αξιόπιστη βασική λύση της 11άδας, ενώ και ο Ντόη παίρνει διαρκώς παιχνίδια στα πόδια του, αλλά σαφώς χρειάζεται/περιμένει το κάτι παραπάνω από τους στόπερ του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που ήδη γίνεται κουβέντα για την έλευση όχι ενός αλλά δύο στόπερ τον προσεχή Γενάρη, που θα έρθουν και (τουλάχιστον ο ένας από τους δύο) θα κάνουν τη διαφορά στην 11άδα. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη δύο ονόματα από την Αγγλία που είναι υποψήφιοι για να έρθουν (προφανώς ο ένας από τους δύο): Φελίπε και Κουγιατέ!

2+1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και έχει "χτενίσει" καλά το ρόστερ της. Ο 34χρονος διεθνής Βραζιλιάνος Φελίπε, με θητεία σε Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, θα μπορούσε να πάρει στο Λιμάνι να πάρει τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι, παρά να ξεσκονίζει τον πάγκο και την κερκίδα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι τού 2024 και μπορεί με μια συμφέρουσα προσφορά να έρθει στο Λϊμάνι.

Το ίδιο ισχύει και για τον 33χρονο Κουγιατέ, που είναι περισσότερο αμυντικός χαφ αλλά, εννοείται, ότι στην Ελλάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και ως στόπερ (την ξέρει καλά τη θέση) και να καθοδηγήσει την άμυνα.

Εμείς θα δώσουμε μια ακόμα λύση, που συζητιέται έτσι κι αλλιώς στον Λιμάνι: Zουλιάν Μπιανκόν! Ο διεθνής Γάλλος άσος, δανεικός από τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό, είναι κατά βάση δεξιός μπακ αλλά μπορεί άνετα να καλύψει τη θέση του στόπερ. Το εχει ξανακάνει πολλές φορές στην καριέρα του, δηλαδή. Ακόμα βρίσκεται στις υποχρεώσεις τής β΄ ομάδας, καθώς δεν έχει προλάβει να ανεβάσει στροφές αλλά υπάρχουν φωνές στην ομάδα που ζητούν από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να του δώσει την ευκαιρία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα αφού δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα.

Κι άλλος για την 11άδα!

Με την ευκαιρία της διερεύνησης που κάνουμε για τους παίκτες που, ακόμα, είναι αόρατοι στον Ολυμπιακό αλλά θα μπορούσε ο Μαρτίνεθ να τους δώσει περισσότερο χρόνο, ας συγκρατήσουμε και το όνομα του Ιβάν Μπρνιτς. Ο διεθνής Κροάτης ήρθε στην Ελλάδα και έσπασε τα κοντέρ στα εργομετρικά, έτοιμος παίκτης με συμμετοχές και γκολ στα ευρωπαϊκά προκριματικά, αλλά δεν έχει βρει θέση στην 11άδα.

Ούτε αυτός έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα αλλά, σίγουρα, θα μπορούσε να έχει χρόνο σε παιχνίδια στην Ελλάδα που είναι εναντίον αντιπάλων χαμηλής δυναμικής. Το αξίζει και δεν γίνεται να κάθεται στον πάγκο ή να βρίσκεται εκτός αποστολής, ειδικά με τη φόρα που είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι. Δεν είναι τυχαίο πως για το ματς με τον ΟΦΗ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ταξίδεψε στην Κρήτη.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 18 μένουν ελεύθεροι στον Ολυμπιακό, 7 βασικοί με Γουέστ Χαμ - Οι οψιόν 20 εκατ. και ο όρος για διετή ανανέωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags