Παναθηναϊκός: Σε καλό φεγγάρι φαίνεται ότι βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Σπόραρ, δεδομένου ότι ο Σλοβένος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ στο παιχνίδι εναντίον του Πανσερραϊκού, στη Λεωφόρο, και γενικά ήταν μέσα στις φάσεις και σε καλή φόρμα.

Ο 29χρονος άσος είχε σημαντική καριέρα πριν έρθει στο Τριφύλλι και μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι οι Πράσινοι είχαν δώσει 3,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι τού 2022 για την απόκτησή του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην καριέρα του έχει παίξει, μεταξύ άλλων, σε: Αρμίνια Μπίλεφελντ, Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπράγκα και Μίντλεσμπρο.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα τής Σλοβενίας και παραδοσιακά μέσα στις κλήσεις τού ομοσπονδιακού προπονητή (46 ματς, 9 γκολ), παρόλα αυτά η περσινή σεζόν δεν ήταν συνολικά καλή για εκείνον στον Παναθηναϊκό (αν και σε 37 αγώνες είχε 14 γκολ και 6 ασίστ) και υπήρξε αμφισβήτηση στο πρόσωπό του,

Φέτος άρχισε εκείνος της σεζόν ως βασικός στην 11άδα τού Παναθηναϊκού αλλά σύντομα έχασε τη θέση του από τον Φώτη Ιωαννίδη που ήρθε με φόρα από τον πάγκο - Αν και ήδη ο Σπόραρ έχει 7 γκολ και 3 ασίστ σε 15 παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

"Αυτό είναι το επίπεδο του Σπόραρ - Δεν κάνει λάθος ο Παναθηναϊκός - Για αυτό Ιωαννίδης στην 11άδα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Ζάγκα, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το πορτογαλικό ποδόσφαιρο στο οποίο συμμετείχε επί σειρά ετών πριν έρθει στον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ, προκειμένου να μας πει δύο λόγια για την θητεία του εκεί.     

"Στη Σπόρτινγκ δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικός, ούτε βασικός - Πιο πολύ ως εφεδρεία τον είχαν. Δεν είχε πείσει ότι μπορεί να πάρει τη θέση του βασικού. Έχανε ευκαιρίες", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Τον είχαν δώσει και στην Μπράγκα, αλλά ούτε εκεί είχε γίνει βασικός. Έδειχνε καλά στοιχεία, πίεζε, ΄έτρεχε, πάλευε, αλλά ίσως ήταν πιο χαμηλό το επίπεδό του".

Θεωρείς ότι γίνεται κάτι λάθος στο Τριφύλλι, ίσως ότι ο οργανισμός τού Παναθηναϊκού δεν τον εκμεταλλεύεται όσο καλά θα μπορούσε;

"Νομίζω ότι αυτό είναι το επίπεδό του, δεν είναι και κανένας υπερ παίκτης. Είναι συμπαθητικός επιθετικός, έχει καλές κινήσεις μέσα στην περιοχή. Αυτός είναι ο Σπόραρ, δεν κάνει κάτι λάθος ο Παναθηναϊκός. Δύο γκολ με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό σε εντός έδρας ματς πέτυχε, άλλωστε".

Ιωαννίδης ή Σπόραρ για βασικός;

"Για εμένα Ιωαννίδης, γιατί μπορεί να ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο την άμυνα με πίεση, ταχύτητα, δύναμη. Κι αυτός όμως θα πρέπει να δουλέψει τα τελειώματά του περισσότερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 40 σελίδες το σκεπτικό της απόφασης για την "βλάβη" του Χουάνκαρ - Η φράση που "τιμώρησε" τον Ολυμπιακό