Με τον Άγιαξ συνδέθηκε το όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια, καθώς ο ολλανδικός σύλλογος φαίνεται ότι έχει στη λίστα του τον νεαρό Έλληνα άσο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στην τεχνική ηγεσία τού Αίαντα βρίσκεται ο Τζον Φαν Σιπ, ενώ κεντρικό ρόλο παίζει και η στροφή που θα κάνει ο ολλανδικός συλλογος στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που είναι νεαροί σε ηλικία.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Γιωτάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες που μπορούν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Άγιαξ όπως Ολυμπιακός το καλοκαίρι - Μανατζερικό του Κωνσταντέλια - Ταιριάζει στον Αίαντα"

"Αυτό που έγινε στον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε ξαναγίνει - Σαν τον Ολυμπιακό πέρσι, με τις πολλές αλλαγές. Σκέψου ότι έδωσε 10-12 εκατ. για τον Άκπομ, για παράδειγμα, ένα παίκτη που είναι 28 ετών", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Τώρα πήραν τον Φαν Σιπ πρώτο προπονητή, που έχει και τον Έλληνα βοηθό του μαζί. Θα είναι προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν, μετά θα επιστρέψει στην παλιά του θέση στον Άγιαξ. Οπότε δε νομίζω ότι θα κινηθεί άμεσα για τον Κωνσταντέλια ο Άγιαξ, ακόμα κι αν κάνει πρόταση ο Φαν Σιπ στη διοίκηση. Θεωρώ ότι είναι μανατζερικό όλο αυτό, αν και ταιριάζει στο προφίλ του Άγιαξ".

Ως προοπτική, όμως, μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από τον Άγιαξ;

"Εδώ έδωσαν 10 εκατ. για τον Άκπομ, που δεν είναι και στο προφίλ που ψάχνουν. Ο Κωνσταντέλιας ταιριάζει περισσότερο με βάση την ηλικία του, τη διάθεσή του και την τεχνική του. Αλλά οι επόμενες μεταγραφές θα τις ξεψαχνίσουν".

"Έχει το πακέτο για Ολλανδία - Υπερβολικά τα 20 εκατ. ευρώ - Πιο εύκολα ο Κουλιεράκης"

Του ταιριάζει η Ολλανδία;

"Θα κινηθούν πάλι για πιτσιρίκια από τον Άγιαξ. Ο Κωνσταντέλιας έχει πακέτο για να έρθει και να παίξει. Ο Άγιαξ είναι μόνιμα στην επίθεση, και ο Τσιμίκας βοηθήκε πολύ από τη θητεία στην Ολλανδία και ο Δουβίκας πήρε μεταγραφή στη Θέλτα".

Από τη Θεσσαλονίκη ακούγεται ότι ο ΠΑΟΚ ζητάει 20+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του.

"Τον πιστεύουν πολύ στον ΠΑΟΚ, αυτό είναι αλήθεια, αλλά 20 εκατ. ευρώ είναι υπερβολικές απαιτήσεις για παίκτη χωρίς πολλά διαπιστευτήρια".

Πόσα θα μπορούσε να προσφέρει ο Αγιαξ;

"Δεν δίνει ούτε 15. Αν ήταν βασικός στην ΑΕΚ που πήρε πρωτάθλημα, θα σου έλεγα ναι. Αλλά πιο κομβικός στον ΠΑΟΚ είναι ο Ζίβκοβιτς παρά ο Κωνσταντέλιας αυτό το διάστημα. Ποτέ δεν θα έδιναν πάνω από 20, ειδικά για έναν παίκτη ο οποίος παίζει και δεν παίζει στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, δηλαδή δεν είναι βασικός. Πιο εύκολα, δηλαδή, θα έπαιρνε μεταγραφή ο Κουλιεράκης από αυτή την άποψη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ εξέλιξη! Έτοιμος να υπογράψει στην Ντόρτμουντ Έλληνας ποδοσφαιριστής