Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Κόντρα σε όλα όσα είχε δείξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και θυμίζοντας Δικέφαλο του Βορρά από τα… παλιά, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου «άλωσε» με… πάρτι το Φάληρο και πήρε τη νίκη με 2-4 κόντρα στους Ερυθρόλευκους, έχοντας για σκόρερ τους Ζίβκοβιτς, Τόμας, που σημείωσε δύο γκολ και Οζντόεφ, ενώ για τους Πειραιώτες μείωσε στο τέλος ο Φορτούνης και Μασούρας. Ο Ρουμάνος τεχνικός αν και έκανε πολλούς να απορήσουν με τις επιλογές του στη βασική ενδεκάδα, έστησε την ομάδα του άψογα κερδίζοντας κατά κράτος τον Πέδρο Μαρτίνεθ. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα βάζει… δύσκολα στον Ολυμπιακό, μιας και βλέπει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την πρώτη θέση να αυξάνεται στους 4 πόντους, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά στον ένα πόντο από Πειραιώτες και ΑΕΚ και στους πέντε από τους Πράσινους.

Το ματς:

Το ντέρμπι στο Φάληρο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν από νωρίς την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά, ώστε να μην τους αφήσουν να επιτεθούν, κάτι που πέτυχαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν σαν στόχο την αντεπίθεση, ώστε να «χτυπήσουν» με την ταχύτητά τους την άμυνα των Πειραιωτών. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει στο 13’ με τον Φορτούνη να κάνει ωραία κίνηση, έξω από την μεγάλη περιοχή, και σουτ αλλά τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους μετά τα πρώτα λεπτά να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους και δείχνοντας πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με όσα είχαν δείξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μερικές ημέρες νωρίτερα. Στο 22΄ οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που και πάλι θα απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ από τον Αλεξανδρόπουλο, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Ένα λεπτό μετά οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Φορτούνης θα κάνει παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ποντένσε να πλασάρει από κοντά, όμως τον Κοτάρσκι να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 26’ ο Δικέφαλος του Βορρά θα απαντήσει, με τον Κουλιεράκη να πιάνει το γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή μετά την εκτέλεση κόρνερ, όμως την προσπάθειά του να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ θα φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ! Ο Ζίβκοβιτς θα βγει στην αντεπίθεση και θα κάνει πολύ ωραία κίνηση, όμως το πλασέ που θα κάνει μέσα από την περιοχή, δεν θα βρει στόχο. Ότι όμως δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Σέρβος, θα το κάνει στο 39’. Ο Τάισον θα βρει στα δεξιά τον Μπάμπα, που θα κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, τον Πασχαλάκη να βάζει λάθος τα χέρια του και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

To δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να είναι σαφώς πιο επιθετικοί, με τον Μαρτίνεθ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Μασούρα αντί του Αλεξανδρόπουλου, θέλοντας να βρουν όσο το δυνατόν νωρίτερα το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει στο 48’, με την πίεση των Ερυθρόλευκων να αποφέρει καρπούς και το Φορτούνη να σουτάρει έξω από την περιοχή, όμως την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 54΄ο Πορόζο θα ανατρέψει τον Μπάμπα μέσα στην περιοχή, με τον Σλάγκερ να δείχνει το σημείο του πέναλτι, κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Τόμας, που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα κάνοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Δύο λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν δίχτυα, με γκολ του Ελ Κααμπί, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί, σωστά, μιας και ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι Πειραιώτες δεν θα μπορέσουν να βγάλουν αντίδραση, κάτι που θα επωφεληθεί για ακόμα μια φορά ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα βρει και τρίτο γκολ κάνοντας… πάρτι στο Φάληρο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θα βγουν πολύ ωραία στην επίθεση, με τον Μουργκ να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Τόμας και τον Ισπανό να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνει το σκορ 0-3. Μάλιστα στο 70’ οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην κόντρα με τον Ζίβκοβιτς να φτάνει κοντά στο να πετύχει και το τέταρτο γκολ για την ομάδα του, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνεθ θα προσπαθήσει να ανακατέψει την "τράπουλά" αλλάζοντας παίκτες, οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κοτάρσκι και να την απειλήσουν. Το... πάρτι του ΠΑΟΚ δεν θα σταματήσει μιας και στο 78' οι παίκτες του Λουτσέσκου θα βρουν ξανά δίχτυα! Ο Κωνσταντέλιας θα κάνει μια "μαγική" ενέργεια που θα περάσει τον Πασχαλάκη και με τα τακουνάκι θα στρώσει στον Οζντόεφ, που σε κενή εστία θα σημειώσει το 0-4. Στο 86' οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να μειώσουν, όταν μετά από κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Φορτούνη που με πολύ ωραίο σουτ, από πλάγια θέση, θα κάνει το 1-4, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μασούρας μετά από σέντρα του Έλληνα μέσου θα κάνει το 2-4 που θα είναι και το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 86' Φορτούνης, 90+8' Μασούρας - 39’ Zίβκοβιτς, 56’,66 Τόμας (πεν), 78' Οζντόεφ

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (64’ Σολμπάκεν), Αλεξανδρόπουλος (45’ Μασούρας), Καμαρά, Έσε (83' Καρβάλιο), Ποντένσε (72' Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89' Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89' Τζίμας), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Τόμας (83' Ντεσπόντοφ).