Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πρώτη... καμπάνα Μαρτίνεθ, τον βγάζει από 11αδα - Παίκτης που δεν έχουμε ξαναδεί, μπαίνει με Γουέστ Χαμ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-07 10:00:00

Η πρώτη... καμπάνα Μαρτίνεθ, τον βγάζει από 11αδα - Παίκτης που δεν έχουμε ξαναδεί, μπαίνει με Γουέστ Χαμ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ποιος θα "τιμωρηθεί" για την 4αρα και η έκπληξη για Αγγλία! Στο Λιμάνι θέλουν να ξεχάσουν το... βατερλό από τον ΠΑΟΚ και στρέφουν την προσοχή τους στο εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης για το Europa League. Ποιοι θα βγουν εκτός πλάνων λόγω της εμφάνισής τους την Κυριακή και ποιος θα "εμφανιστεί" στο Λονδίνο;
 

Μπορεί τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα τού Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ, με 4-2, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό.

Σαφώς και ο Ισπανός τεχνικός δέχθηκε μεγάλη κριτική για την εικόνα των Πειραιωτών το βράδυ της Κυριακής, αλλά κανείς δεν παραγνωρίζει τη δουλειά που έχει γίνει από το καλοκαίρι. Μάλιστα, σε μια δύσκολη συγκυρία με 25-26 παίκτες που αποχώρησαν, την έλευση άλλων στη θέση τους, με την πίεση του χρόνου και, κυρίως, του αποτελέσματος πάνω από το κεφάλι του.

Κατά γενική ομολογία ο Μαρτίνεθ τα έχει πάει εξαιρετικά και, με τη στήριξη του Αντόνιο Κορδόν που τον πιστεύει πολύ, θα έχει την ευκαιρία για να "γυρίσει" το κλίμα. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για όλους στον Ολυμπιακό! Γιατί η πίεση που υπάρχει από το βράδυ τής Κυριακής δεν αφορά μόνο τον Ισπανό, αλλά όλους στην ομάδα.

Μάλιστα, υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι στο κλαμπ και, παρότι ήταν επιλογή των Μαρτίνεθ-Κορδόν, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ποιος είναι αυτός; Ο Κίνι! Ο 33χρονος μπακ είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά από μια 6ετία με τη Γρανάδα και είχε έρθει στο Λιμάνι ως συμπληρωματική λύση για τα μπακ.

Μόνο που για λόγους που δεν είναι της παρούσης έχει πάρει πολλές ευκαιρίες και δεν έχει καταφέρει να "ψήσει" κανέναν στο Λιμάνι. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς το κλίμα για εκείνον είναι βαρύ. Κι ασήκωτο.

"Είναι μπακ, είχε κάποιον τραυματισμό αλλά όχι κάτι σοβαρό. Βασικός ήταν στη Γρανάδα, αλλά δεν είναι κάτι ουάου. Ένα απλό τίμιο μπακ είναι, δεν κάνει τη διαφορά¨", είχε σχολιάσει, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τεριακής στο sportdog τον περασμένο Ιούλιο, που ο Ολυμπιακός είχε φτάσει σε συμφωνία μαζί του.

Ο Κίνι έπιασε λιμάνι και αποτελεί, μαζί με τον Ιμπόρα, τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της εποχής Κορδόν και όχι τυχαία. Ένας «στρατιώτης» που υπηρέτησε το πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη Γρανάδα και έγινε πιο αγαπητό παιδί για κάθε προπονητή. Ακόμα ακόμα και ο Ισπανός την Κυριακή όμως έφτασε στα όρια του. Ωστόσο, παρότι τον έκανε αλλαγή στο 65’ βάζοντας στην θέση του τον Σολμπάκεν (!), θα προσπαθήσει να τον προστατεύσει προσεχώς, αν και οι πιθανότητες να πάρει ακόμα πολλές ευκαιρίες με τα ερυθρόλευκα, δεν είναι υπέρ του!

Ρίτσαρντς με Γουέστ Χαμ

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ανήκει πάντως ήδη στο παρελθόν και στο Λιμάνι οφείλουν πλέον να στρέψουν την προσοχή τους στο εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία την Πέμπτη για το Europa League. Οι Πειραιώτες θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης, ενώ σίγουρα ψάχνουν και μία… απάντηση για την τεσσάρα της Κυριακής.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Μαρτίνεθ αναμένεται να κάνει αλλαγές στην 11αδα, κυρίως στην άμυνα και στην επίθεση, ενώ έκπληξη θα αποτελέσει και η εμφάνιση του Ομάρ Ρίτσαρντς. Ο Άγγλος αριστερός μπακ που έχει ανεβάσει στροφές στου Ρέντη, μετά από έναν μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, είναι σε καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον... νέο Γκουαρδιόλα, ενώ χρειάζεται έναν Καπέλο ή Κόντε - Διπλό "κάζο" το θεωρητικό 2-7!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags