Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε τεράστια ευκαιρία στη Γαλλία, αφού ηττήθηκε με 3-1 αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα!

Τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ για τους Πράσινους αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αφού πλέον ψάχνουν εκτός έδρας νίκη επί της Βιγιαρεάλ στην επόμενη (5η) αγωνιστική προκειμένου να έχουν ουσιαστικές ελπίδες για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ και πολύ σοβαρό λάθος του Μπρινιόλι στο 9'. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αντέδρασε και ισοφάρισε στο 34' με πέναλτι του Ιωαννίδη, σε φάση που ο Μπελοσιάν αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους Γάλλους με 10 παίκτες.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο και πλήρωσε ξανά τα λάθη της. Στο 65' ο Σαλάχ έκανε το 2-1 για τη Ρεν μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε από λάθος του Βιλένα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε πέναλτι στον Μάτιτς, με τον Μπλας να το εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 70'

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Πέρεθ, Βιλένα και Τσέριν συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, με τον Μπερνάρ στα αριστερά, τον Παλάσιος στα δεξιά και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε η Ρεν του Μπρούνο Ζενεσιό. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκαγιόν, απόντος του τραυματία Μανταντά, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τούς Γου και Μπελοσιάν, δεξί μπακ τον Ντουέ και αριστερό τον Τεάτ. Μάτιτς και Λε Φέε ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Μπουριζό κινήθηκε στα δεξιά, ο Τεριέρ στα αριστερά και ο Ρίντερ πίσω από τον σέντερ φορ, Καλιμουεντό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ από το... πουθενά, χωρίς να είναι κατώτερος από την αντίπαλό του. Στο 9' ο Ρίντερ εκτέλεσε φάουλ απευθείας, η μπάλα έσκασε και μπέρδεψε τον Μπρινιόλι, με αποτέλεσμα να του φύγει μέσα από τα χέρια και να καταλήξει στα δίχτυα!

Οι Γάλλοι μαζεύτηκαν στο δικό τους μισό μετά το προβάδισμα που εξασφάλισαν και άφησαν την μπάλα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος την είχε συνεχώς στα πόδια του και έψαχνε διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Στο 12' ο Ιωαννίδης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του Τριφυλλιού, με κεφαλιά υπό πίεση, που έφυγε άουτ.

Οι Πράσινοι είχαν θέμα στην τελική πάσα, αφού κυκλοφορούσαν μεν σωστά την μπάλα μέχρι να φτάσουν έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά σπανίως έβρισκαν τρόπο να την περάσουν μέσα σε αυτή. Στο 17' ο Μπερνάρ σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση, ενώ στο 29' χρειάστηκε η επέμβαση του Μπρινιόλι, ο οποίος βρήκε έγκαιρα από την εστία του και μάζεψε την μπάλα πριν ο Καλιμουεντό βρεθεί σε θέση βολής.

Η στιγμή που αναζητούσε ο Παναθηναϊκό έφτασε στο 31', φέρνοντας "τούμπα" τα δεδομένα του αγώνα. Ο Ιωαννίδης ταλαιπώρησε τον Βουό στη μεγάλη περιοχή της Ρεν, η πάσα που επιχείρησε βρήκε σε αντίπαλο και ξαναέφτασε στα πόδια του, με τον Έλληνα επιθετικό να "οπλίζει" αλλά να μη σουτάρει επειδή ο Μπελοσιάν τον τράβηξε από τη φανέλα. Ο διαιτητής αρχικά δεν υπέδειξε παράβαση, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR είδε το ριπλέι, σφύριξε πέναλτι και έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπελοσιάν. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Γκαγιόν κάνοντας το 1-1 στο 34'!

Μετά την ισοφάριση, πάντως, οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν επιπόλαιοι και περισσότερο δέχθηκαν πίεση από τη Ρεν παρά άσκησαν οι ίδιοι. Μπουριζό (39') και Τεριέ (44') δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησε η γαλλική ομάδα, σουτάροντας άουτ από πλεονεκτικές θέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μονοπωλεί εκ νέου την κατοχή της μπάλας, αλλά να παρουσιάζει πολύ σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία. Η τοποθέτηση των Γάλλων με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα και το στατικό παιχνίδι των Πρασίνων δεν τους βοήθησαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έφτιαξε ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία για γκολ, με μοναδική καλή στιγμή ένα σουτ του Τζούρισιτς, αλλά σε φάση που δεν καταγράφηκε ποτέ καθώς ο Παλάσιος ήταν οφσάιντ.

Η συνέχεια αποδείχθηκε καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, που πλήρωσε δύο ατομικά λάθη και δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 65' ο Βιλένα έκανε λάθος πάσα και η Ρεν βγήκε στην αντεπίθεση. Ο νεοεισελθόντας Μπλας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον επίσης νεοεισελθόντα Σαλάχ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με προβολή προ κενής εστίας.

Η... καταστροφή είχε συνέχεια, μιάς και στο 67' ο Βιλένα πάτησε τον Μάτιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μπλας με εξαιρετική εκτέλεση για να κάνει το 3-1.

Όντας σοκαρισμένος από την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρά μόνο όταν ήταν πια πολύ αργά. Οι Πράσινοι πήραν μια κάποια επιθετική πνοή με την είσοδο των Αϊτόρ και Σπόραρ, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει δύο τελικές προσπάθειες εκτός στόχου (80', 85'). Στο 90+5' η Ρεν είχε δοκάρι με τον Μπλας και έτσι το 3-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Ντουέ, Βουό, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (63' Μπλας), Μάτιτς, Τεριέ (63' Σαλάχ), Λε Φε, Καλιμουεντό (35' Τρουφέ), Ριντέρ (63' Σανταμαριά).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν (46' Τζούριτσιτς), Βιλένα, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.