Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ δικαιώνει τον Μπαρτζώκα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-10 10:00:00

Ο Μαρτίνεθ δικαιώνει τον Μπαρτζώκα και ο Ρέτσος κάνει για δύο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Μαρτίνεθ δικαιώνει τον Μπαρτζώκα και ο Ρέτσος κάνει για δύο!

Μία ομάδα ''terrible to face'' και το ''τείχος της τριάδας'' στο Λονδίνο. Πώς ο Μαρτίνεθ στήριξε την ομάδα του και αυτή του το ανταπέδωσε, το πλάνο που "ταλαιπώρησε" τους Άγγλους και οι αλλαγές που θα γίνουν προσεχώς στη βασική ενδεκάδα του Ισπανού.

Ο Ολυμπιακός ''μάτωσε'' την περασμένη Κυριακή, όταν και διασύρθηκε μες την έδρα του από τον ΠΑΟΚ όμως δεν είχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την αιμορραγία. Για να συμβεί αυτό, έπρεπε η πρόσκρουση από το μεγάλο ματς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να μην τον βρει τσαλαπατημένο αλλά λυσσασμένο για αντίδραση. Κι έτσι έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Οι ερυθρόλευκοι βίωσαν τη σκληρή όψη του ποδοσφαίρου με το Δικέφαλο του Βορρά κι αυτό σαν να τους αφύπνισε. Ο Ολυμπιακός με τη Γουέστ Χαμ ήταν αυτό που οι Άγγλοι λένε ''terrible to face'' ή αλλιώς ανυπόφορος για τον αντίπαλο. Κι αυτό ήταν έργο τόσο του Μαρτίνεθ όσο και των ποδοσφαιριστών.

 

Το ''τείχος της τριάδας'' και ο Ρέτσος που έκανε για 2!

Το ματς ξεκίνησε με τον Ντέιβιντ Μόγιες να έχει πάρει το μήνυμα από την αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους και να αφήνει στην άκρη την ιδέα του ροτέισον. Ο Ολυμπιακός από την εκκίνηση έδειξε ότι η νύχτα στο Λονδίνο θα είναι ζόρικη, ανεξαρτήτως του ποιοι παίζουν για την αγγλική ομάδα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, να πάρουν τα ηνία στο γήπεδο και να πάρουν ένα γρήγορο προβάδισμα. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο: την πινελιά του Μαρτίνεθ με τους τρεις στο κέντρο. Ο Ισπανός φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση ότι με αυτό το τρικ θα ζήσει ή θα... πεθάνει στον Πειραιά. Κι αν την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, η τρίαδα έμοιαζε με λειτουργικό πρόβλημα χθες φάνταζε αξεπέραστο εμπόδιο για τη Γουέστ Χαμ.

Έσε, Μασούρας και Αλεξανδρόπουλος συνέθεσαν έναν αξιόμαχο άξονα από τον οποίο δεν μπορούσε να περάσει η αγγλική ομάδα. Σαν να έβρισκε μόνιμα τοίχο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στο πρώτο μέρος οι φάσεις προήλθαν είτε από στατικές φάσεις είτε από πλαγιοκοπήσεις. Τόσο αποτελεσματική ήταν η παγίδα που είχε στήσει ο Μαρτίνεθ. Κι αν η Γουέστ Χαμ έβρισκε τον τρόπο να... παραλείπει το ''ναρκοπέδιο'' των 3, έπεφτε στη στάση του Παναγιώτη Ρέτσου.

Η πορεία του Ρέτσου στη διάρκεια της σεζόν θυμίζει Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριο Χάιντ. Άλλοτε ο Έλληνας στόπερ σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό με το πόσο μεστό παιχνίδι κάνει, άλλοτε σε κάνει να απορείς μήπως θα μπει στη μακρά λίστα των ταλέντων που... ''πνίγηκαν'' από το βάρος των προσδοκιών. Ο μέσος όρος του προκύπτει από εμφανίσεις των άκρων και στην Αγγλία ήταν του... θετικού άκρου. Ο Ρέτσος σημείωσε μια εξαιρετική εμφάνιση, άρτιος ανασταλτικά και φρόντιζε να σβήνει τη φωτιά προτού αυτή εκδηλωθεί. Ακόμη κι όταν ο συνεπέστατος Πορόζο δυσκολευόταν, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός καθάριζε.

Ο Ορτέγκα απάντησε για την απουσία του, ο Μαρτίνεθ δικαιώνει τον Μπαρτζώκα!

Ο Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου άρχισε με αριστερό μπακ όχι ανάγκης, αλλά με έναν ποδοσφαιριστή που ό,τι του λείπει σε μπόι το έχει σε ποδοσφαιρική κάψα. Περί του Ορτέγκα ο λόγος. Ο Αργεντινός μπακ ήρθε ως ένα πρότζεκτ που έφερε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Αντόνιο Κορδόν και παρότι ζορίστηκε στην αρχή, βρήκε τα πατήματά του και κάνει τη διαφορά πλέον. Λόγω του περιορισμού των ξένων, έμεινε εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ και απέδειξε με τη Γουέστ Χαμ ότι όχι μόνο δεν τον πήρε από κάτω μα τον ''τσίτωσε'' αυτό που έγινε.

Και φτάνουμε στον ''ελέφαντα στο δωμάτιο'': τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός δέχθηκε δίκαια και άδικα πυρά μετά την ισοπέδωση στο Φάληρο από τον ΠΑΟΚ, αλλά φανέρωσε στην Αγγλία όλους τους λόγους που τον πιστεύουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Οι παίκτες του μπήκαν με το μάτι γυαλισμένο, με ένα σοβαρότατο και υψηλού επιπέδου τακτικό πλάνο. Και πάνω απ' όλα αγωνίστηκαν και για τον κόουτς τους. Πώς να μη συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν οι μοιραίοι του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν με τη Χαμ οι... ωραίοι;

Τι είπε πριν την Μπασκόνια ο Μπαρτζώκας; ''Δε θα πουλήσω τους παίκτες μου'', είχε τονίσει και έσβησε κάθε σενάριο μεταγραφολογίας. Σαν άλλος κόουτς Μπαρτζώκας, ο Μαρτίνεθ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους τα είχαν κάνει... μαντάρα με το Δικέφαλο του Βορρά και δικαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε, αλλά έβγαλε σφυγμό που λίγοι περίμεναν επί αγγλικού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακυρώθηκε το πλάνο Μαρτίνεθ για λίγα δευτερόλεπτα - Τα μισά να έπιανε με ΠΑΟΚ... - "Καψόνι" σε top όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags