Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό πήγε Ολυμπιακό β’ ο Ελ Αραμπί, κλείνει τη μεταγραφή της χρονιάς - Χάνει Ελ Κααμπί, έρχεται Μπακαμπού!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-11 22:35:00

Γι’ αυτό πήγε Ολυμπιακό β’ ο Ελ Αραμπί, κλείνει τη μεταγραφή της χρονιάς - Χάνει Ελ Κααμπί, έρχεται Μπακαμπού!

του Παναγιώτη Νικολάου
Γι’ αυτό πήγε Ολυμπιακό β’ ο Ελ Αραμπί, κλείνει τη μεταγραφή της χρονιάς - Χάνει Ελ Κααμπί, έρχεται Μπακαμπού!

Μεγάλες αλλαγές άμεσα στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών. Γιατί ο Μαροκινός αποφάσισε να πάει στη δεύτερη ομάδα μετά από συζήτηση με τον Μαρτίνεθ και ποια ομάδα ετοιμάζει πρόταση για τον Ιανουάριο. Ο λόγος που θα λείψει για μεγάλο διάστημα ο έτερος Μαροκινός φορ και τα σενάρια για τη μεγάλη επιστροφή...

Στους αγώνες τού Ολυμπιακού β΄ θα συμμετέχει το επόμενο διάστημα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς από την αρχή τής σεζόν δεν βρίσκεται στα βασικα πλάνα τού Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τελευταία απουσιάζει τελείως από το ροτέισον.

Ο πεπειραμένος επιθετικός έχει μπει στην τελευταία σεζόν τού συμβολαίου του στο Λιμάνι, που προβλέπεται να πάρει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για αυτή τη σεζόν, και μετά από συζήτηση που είχε με τον προπονητή του, αποφασίστηκε να δίνει το παρών στους αγώνες τής δεύτερης ομάδας των Ερυθρόλευκων και μάλιστα το Σάββατο έκανε… ντεμπούτο με γκολ!

Η εξέλιξη αυτή πάντως αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι ο Μαροκινός άσος έχει φιλοδοξίες για την καριέρα του, δεν θεωρεί ότι έχει τελειώσει και θέλει να κρατηθεί σε φόρμα. Γιατί ο Γενάρης είναι κοντά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις. Για ποια ομάδα; Πάμε να δούμε

"Καλό όνομα στα Εμιράτα - Συμβόλαιο για έναν χρόνο - Μεταγραφή της χρονιάς"

Πριν από λίγο καιρό είχε υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από τη Γουιντάντ Καζαμπλάνκα για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της. Μάλιστα το ρεπορτάζ ανέφερε, τότε, ότι ο σύλλογος τής πατρίδας του έχει καταθέσει, ήδη, πρόταση στον παίκτη για να προκύψει συμφωνία, την ίδια στιγμή που στο sportdog είχατε διαβάσει ότι υπάρχουν σοβαρές σκέψεις έτσι κι αλλιώς για να ξεφορτωθούν το υψηλό συμβόλαιό του.

Ο Ελ Αραμπί έδειξε τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα τού Ολυμπιακού ότι είναι ένας δεινός σκόρερ, με φοβερή αντίληψη του χώρου, καλή τεχνική, προφανώς και έφεση στο σκοράρισμα. Αλλά τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω για κανέναν και στα 36 του δείχνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει με συνέπεια βασικού τις υποχρεώσεις της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, σαφώς, η λύση δεν είναι να κάθεται στον πάγκο για να παίρνει 2 εκατ. ευρώ, αλλά να βρεθεί μια φόρμουλα.

"Μεταγραφή της σεζόν ο Ελ Αραμπί - Στον Ολυμπιακό του Μαρόκου - Δύσκολα θα δώσει λεφτά στους Πειραιώτες"

"Ο πρόεδρος της Γουιντάντ έκανε σημαντικά βήματα για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Αραμπί. Αυτό ανέφερε ο Τύπος της χώρας τότε", σχολίασε αρχικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης μέσω του sportdog, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο, και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Οι ομάδες του Μαρόκου έχουν οικονομικά προβλήματα και δύσκολα μπορεί να δώσει χρήματα για να τον αποκτήσει. Πρόκειται, όμως, για τον Ολυμπιακό του Μαρόκου. Ισως να είναι αρκετό αν καλύψει το συμβόλαιό που έχει στον Ολυμπιακό, την αμοιβή του δηλαδή".

Θεωρείς ότι θα μπορούσε να βρει συμβόλαιο ξανά στα Εμιράτα;
"Ο Ελ Αραμπί έχει καλό όνομα στο πρωτάθλημα, αλλά είναι και σε μεγάλη ηλικία πια. Θεωρώ ότι μια χρονια μπορεί να τον πάρουν. Το συμβόλαιο που έχει στον Ολυμπιακό, βέβαια, είναι μεγάλο. Αλλά αν θέλουν να πάρουν τον Αραμπί, θα του δώσουν τα ίδια ή και περισσότερα, και θα τον πάρουν".

Ο Μπακαμπού στη θέση του Αραμπί;

Αν πάρουμε, περίπου ως δεδομένο, ότι ο Αραμπί θα αποχωρήσει αλλά και ότι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αναμένεται να είναι στην αποστολή τού Μαρόκου για το Copa Africa, που θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024 στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, προκύπτει ζήτημα στο Λιμάνι για την επιθετική γραμμή στην αρχή του 2024.

Γιατί το κλαμπ θα βρεθεί μόνο με τον Γιόβετιτς στο ρόστερ του (ίσως και τον νεαρό Αλγκασίμ Μπα από τη β΄ ομάδα), άρα θα χρειαστεί ενίσχυση επιθετικά. Αν και για την ώρα, για να ειμαστε ακριβείς, από την πλατεία Αλεξάνδρας βγαίνει προς τα εξω ότι οι Πειραιωτες θα κινηθούν για στόπερ (πιθανότατα για δυο!) και για έναν αμυντικό μέσο.

Παρόλα αυτά τα κουκιά στην επίθεση δεν βγαίνουν και εδώ είναι που κουμπώνει το ρεπορτάζ από την Τουρκία για το μέλλον του Μπακαμπού, που δεν έχει πιάσει στη Γαλατασαράι και γλυκοκοιτάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

"Πέρσι στον Ολυμπιακό μου άρεσε πολύ. Βέβαια πήγε στη Γαλατά αλλά δεν παίζει καθόλου. Ο Ικάρντι είναι καυτός, δεν βγαίνει από την 11άδα. Δεν έχει δεθεί, δεν έχει πιάσει και γκρινιάζουν οι Τούρκοι. Μπορεί ακόμα και δανεικός να φύγει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Βασιλάκος, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο, και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Τραυματισμούς δεν είχε, από θέμα φυσικής κατάστασης είναι καλά. Απλά δεν παίζει και δεν σκοράρει".

Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει θέση στον Ολυμπιακό;

"Αν επιστρέψει θα είναι για βασικός, θεωρώ ότι είναι καλύτερος είναι από τον Ελ Κααμπί - Που σκοράρει μεν και έχει καλές κινήσεις, αλλά ο Μπακαμπού είναι πιο ολοκληρωμένος επιθετικός". 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Κουρμπέλη σε άλλη μεγάλη ομάδα και ως... στόπερ - Ρίσκο 10 εκατ. από Μαρινάκη, δικαίωση Κορδόν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags