''Χρυσό'' τρίποντο για τον Παναθηναϊκό στην Καισαριανή, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επικρατούν επί της Κηφισιάς με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ντανιέλ Μαντσίνι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Το Τριφύλλι ζορίστηκε μέχρι να ανοίξει το σκορ, όμως ο Αργεντινός εξτρέμ με αριστερό πλασέ έλυσε το γόρδιο δεσμό και έτσι ο ΠΑΟ παραμένει στην κορυφή με +4 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Η Κηφισιά υποδέχθηκε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και οι παίκτες του Αναστασίου είχαν διάθεση να επαναλάβουν αυτό που είχαν κάνει την περασμένη εβδομάδα: να κόψουν βαθμούς από μια μεγάλη ομάδα όπως είχαν πράξει με την ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα αυτό κόντρα στην παλιά του ομάδα με τους: Αναγνωστόπουλο, Γκόμπελιτς, Παρρά, Βαφέα, Λαντρ, Σνάιντερλεν, Ιπαλίμπο, Πρίτσα, Μασούρα, Τετέι και Αντερέγκεν.

Από την άλλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στη Ρεν την Πέμπτη. Το Τριφύλλι άρχισε χωρίς τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, μα με τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία. Μλαντένοβιτς, Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας ήταν η τετράδα της άμυνας. Στον άξονα ξεκίνησαν Πέρεθ, Τσέριν, Τζούρισιτς ενώ στα φτερά ήταν οι Αϊτόρ και Μαντσίνι. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Άντραζ Σπόραρ αντί του κουρασμένου Φώτη Ιωαννίδη.

Μεγάλα ζόρια στο πρώτο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να σκοράρουν αμέσως. Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλο κλαμπ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, άλλωστε. Και το επανέλαβε απόψε. Ο Μαντσίνι σέρβιρε το γκολ στον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα με κόψιμο της μπάλας, ο Ισπανός έκανε εύστοχο τελείωμα όμως τελικά ήταν εκτεθειμένος. Οι πράσινοι πήραν αρκετά κόρνερ στην έναρξη του ματς, χωρίς πάντως να είναι σε θέση να τα κεφαλαιοποιήσουν. Στο 21ο λεπτό ο ΠΑΟ έγινε απειλητικός με σουτ του Άνταμ Τσέριν, με τον Αναγνωστόπουλο να είναι προετοιμασμένος και να αντιδρά επιτυχώς.

Στο 23' ο Τζούρισιτς δέχθηκε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα που έκοψε υποσχόμενη επίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεμυτίσουν όσο κύλαγαν τα λεπτά. Η δουλειά που έκαναν χωρίς την μπάλα ήταν αποτελεσματική και βρήκαν την ευκαιρία τους να... βάλουν φωτιά στον αγώνα. Στο 35ο λεπτό ο Τετέι έκανε μαγική κούρσα, γύρισε στον Πρίτσα και το σουτ του Έλληνα άσου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιούρι Λοντίγκιν. Στη συνέχεια της φάσης ο Μασούρας εκτέλεσε και σημάδεψε δοκάρι! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους.

Μαντσίνι ο λυτρωτής!

Ο Παναθηναϊκός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με αποφασιστικότητα, χωρίς πάντως να αλλάζει κάτι ούτε στο σχηματισμό ούτε στα πρόσωπα. Και αυτή η εμπιστοσύνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανταμείφθηκε. Στο 55ο λεπτό ο Μαντσίνι βρέθηκε μες την περιοχή και σούταρε με το αριστερό πόδι. Ο Αργεντινός βρήκε εστία, ο Αναγνωστόπουλος νικήθηκε και έτσι οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ και έλυσαν το γόρδιο δεσμό! Αυτό το τέρμα ανάγκασε τον Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του να ρισκάρουν.

Στο 63' ο Γέντβαϊ έπαθε κράμπα και τη θέση του πήρε ο Κάρλος Ζέκα ελλείψει εναλλακτικών. Στον αγώνα μπήκαν αρκετοί παίκτες, με τους δύο κόουτς να κάνουν τις κινήσεις τους. Οι νεοφώτιστοι με Νίνη και Οζέγκοβιτς προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, όμως δεν μπόρεσαν. Ο ΠΑΟ σημάδεψε τους ανοιχτούς χώρους και με τον Παλάσιος έφτασε κοντά στο 2-0 στο 90+2' και στο 90+3' με τον Ιωαννίδη, αλλά ο Αναγνωστόπουλος είχε αντίδραση. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε και το Τριφύλλι επικράτησε με 1-0!

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σνάιντερλεν (14' Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70' Σάντος), Αντερέγκεν (70' Μπιφούμα), Παρράς (81' Οζέγκοβιτς), Τετέι (81' Νίνης).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79' Βέρμπιτς), Αϊτόρ (71' Παλάσιος), Τζούριτσιτς (71' Μπερνάρ), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).