Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ούτε στο δίτερμα δεν μπορεί χωρίς Φορτούνη - Πρόβλημα πλέον ο Ελ Κααμπί - Η μεγάλη ψευδαίσθηση Μαρτίνεθ
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 23:31:00

Ούτε στο δίτερμα χωρίς Φορτούνη - Πρόβλημα πλέον ο Ελ Κααμπί, άφαντος Σολμπάκεν - Ψευδαίσθηση Μαρτίνεθ!

του Παναγιώτη Νικολάου

Το λάθος "μέτρημα" του κόουτς και το πρόβλημα στην επίθεση! Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που... φωνάζει ότι από εκείνον πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα των Ερυθρόλευκων και ο πάγκος που προβληματίζει...

Ολυμπιακός: Μπορεί να δυσκολεύτηκαν πολύ, ειδικά στο πρώτο μέρος, να προβλημάτισαν, αλλά οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και έβαλαν «Stop» στις δύο συνεχόμενες ήττες, από ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ, περνώντας από τη Τρίπολη και δείχνοντας σημάδια ότι επιστρέφουν. Για να γίνει βέβαια αυτό, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 70 λεπτά πολιορκίας της εστίας του Παπαδόπουλου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αλλά και να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Φορτούνης ώστε να βρει το πολυπόθητο γκολ για τους Πειραιώτες και να κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά στη συνέχεια.

Κάπου εδώ, βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι για το… άγχος που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα, ευθύνη εκτός από τους παίκτες, έχει φυσικά και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που μπορεί να ήθελε να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του, μιας και δεν είναι πολλές οι ημέρες από τον αγώνα στο Λονδίνο, όμως κρατώντας εκτός ενδεκάδας Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε, παρά το γεγονός ότι ακολουθεί διακοπή, δεν έδωσε βοήθειες στην ομάδα του.

Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος μπορεί να είχαν την κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, με τους Αρκάδες να έχουν τον ρόλο… κομπάρσου, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε… μισή μεγάλη ευκαιρία. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την έλλειψη δημιουργίας με τους Σολμπάκεν, Μπιέλ και Ελ Κααμπί να είναι… άφαντοί. Ιδιαίτερα ο Νορβηγός δείχνει ακόμα να μην έχει καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας, έχοντας ελάχιστες επαφές με την μπάλα, ενώ ο Μαροκινός συνεχίζει να «κολυμπάει» σε ρηχά νερά έχοντας να σκοράρει από τις 27 Σεπτεμβρίου και τον αγώνα με τον Άρη, φτάνοντας τα 8 παιχνίδια «άσφαιρος». Πλέον είναι ορατό σε οποιονδήποτε ότι οι Πειραιώτες μεταμορφώνονται όταν στον αγωνιστικό χώρο βρίσκεται ο Γιόβετιτς, μιας και με την εμπειρία του έχει και τον ρόλο δημιουργού, κάτι που πρέπει να σκεφτεί καλά ο Μαρτίνεθ ενόψει της συνέχειας.

Την ίδια στιγμή αυτός που κατάφερε να φέρει και πάλι στα… χαμόγελα στον Ολυμπιακό δεν είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης των Ερυθρόλευκων και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, φτάνοντας τα 7 γκολ σε 17 παρουσίες του στην ενδεκάδα, σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει μοιράσει και 7 ασίστ. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, μιας και η παρουσία του στην ενδεκάδα δίνει στην ομάδα τεράστιες βοήθειες στην δημιουργία και την οργάνωση, κάνοντας τον Ολυμπιακό πολύ πιο επικίνδυνο, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, μιας και οι αντίπαλοι διαμορφώνουν αλλιώς τα μαρκαρίσματά τους. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Μαρτίνεθ και ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει εκτός ενδεκάδας τον Φορτούνη, ούτε σε… οικογενειακό διπλό, ειδικά αν θέλει να φτάσει μέχρι τέλους να διεκδικήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αυτό πάντως που πρέπει να σκεφτεί ο Ισπανός τεχνικός είναι το κατά πόσο τελικά ο Ολυμπιακός έχει τόσες λύσεις ώστε να προχωράει σε μεγάλα rotation ανάμεσα στα παιχνίδια της Ευρώπης και σε αυτά για το πρωτάθλημα. Γιατί μπορεί ο Μαρτίνεθ να δείχνει ότι θέλει να ανακατεύει την… τράπουλα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους περισσότερους ποδοσφαιριστές του, όμως εκείνοι μόνο… ασπροπρόσωπο δεν τον βγάζουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που για να καταφέρουν οι Ερυθρόλευκοι να φτάσουν σε νίκες να χρειάζεται να πάρουν βοήθειες, από τους «βασικούς», που έρχονται από τον πάγκο. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβαίνει πάντα και χάνοντας ημίχρονα στις αναμετρήσεις της Super League κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ένας… Φορτούνης θα σώσει την κατάσταση, όπως στην Τρίπολη! Και πλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, οι Πειραιώτες δεν έχουν περιθώριο ούτε για… μισή γκέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μίτσελ... στέλνει τον νέο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό - Φορ 20 εκατ., "παιδί" του Κορδόν - Αρέσει και ο Καρίγιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags