Μπορείς να βγάλεις τον Κώστα Φορτούνη από τον Ολυμπιακό, αλλά με τίποτα δε γίνεται να αφαιρέσεις τον Ολυμπιακό από το σπουδαίο άσο των ερυθρόλευκων. Η σχέση τους έχει ''χαλυβδωθεί'' μες το πέρασμα του χρόνου και αν είχε σχήμα, αυτό θα ήταν σίγουρα το σπειροειδές. Με κατακτήσεις που έμοιαζαν με ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ, μα και με πτώσεις που φαίνονταν οριστικές. Είναι τέτοια η σύνδεση ομάδας και παίκτη, που η ιαχή του ονοματεπώνυμού του έχει γίνει συνήθεια πλέον στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Κι αν τώρα φαντάζει λογικό να γίνεται σύνθημα στα χείλη των απαιτητικών οπαδών, στις 27 Ιουλίου 2022 δεν ήταν εύκολο να βρεις κάποιον λόγο.

Τι έγινε τότε; Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα για τη ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League και βιώνει έναν οδυνηρό αποκλεισμό τρώγοντας 4άρα μες το Φάληρο! Η εξέδρα έχει σαστίσει και τα συγκρουόμενα συναισθήματα μεταξύ των οπαδών ενώνονται στο σύνθημα «Κώστας Φορτούνης». Αυτό ήταν και το κλείσιμο της θητείας Μαρτίνς στους Πειραιώτες και ταυτόχρονα το κλείσιμο μιας παρένθεσης: της παραμονής του πολύπειρου ποδοσφαιριστή στον πάγο. Το 2022 ο Φορτούνης ήταν εκτός κλαμπ και για να επανέλθει, δέχθηκε μείωση απολαβών κατά 50% για διετές συμβόλαιο!

Το 2022 οδηγός της νέας συμφωνίας για Φορτούνη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το προπερασμένο καλοκαίρι γνώριζε πως για να λυθεί η παρεξήγηση δε χρειάζονται τρίτοι και λοιποί παριστάμενοι. Έπρεπε να πείσει τον Φορτούνη για την παραμονή του στον Ολυμπιακό και την ίδια στιγμή ο Έλληνας άσος να αποδείξει ότι θα κάνει πίσω. Έτσι κι έγινε. Αυτό το μοτίβο μπορεί να ακολουθηθεί και για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών που λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Άλλωστε, ο Φορτούνης δεν ανήκει στο μέσο όρο των ποδοσφαιριστών. Τι κοιτάζουν οι παίκτες, πρωτίστως; Το χρήμα, την ισχύ και τη δόξα. Τι μπαίνει στην τσέπη τους, πόσο επιδραστικοί είναι εντός του συλλόγου τους και πόσο τους γουστάρει ο κόσμος. Ο Φορτούνης είναι η εξαίρεση του κανόνα και σε αυτό. Αυτό που τον παρακίνησε να γίνει ο ποδοσφαιριστής που θα ζήλευε και ο... Φορτούνης του 2015, δεν είναι τίποτα άλλο από την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του να κάνει το παιδί του χαρούμενο!

Ο πατέρας που θέλει να κάνει περήφανο το γιο του

Μετά την ανάρρωσή του από τον δεύτερο σοβαρότατο τραυματισμό είχε δηλώσει: «Όταν τραυματίστηκα τη δεύτερη φορά σίγουρα ένιωσα μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε τελείως το μυαλό. Το πώς να πάω στην προπόνηση πλέον. Έχω βάλει έναν στόχο. Να με δει να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι όπως πριν. Θέλω να τα καταφέρω».

Η θέληση μπορεί να μην κινεί βουνά, όμως έδωσε τέτοια δύναμη στον Φορτούνη που ο αρχηγός του Ολυμπιακού σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και ξεχειλίζει από χαρά σε κάθε ματς. Κι ας μην το δείχνει, καθώς πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για το... απαθές και ψυχρό βλέμμα του. Η απάντηση σε αυτά τα σχόλια τα δίνει το... νούμερο της φανέλας του! Ο 31χρονος δεν ένιωσε την ανάγκη να φορέσει το «10» στην πλάτη. Γιατί είναι από τους ηγέτες που δε χρειάζονται τον τίτλο για να φανούν, όπως δεν έχουν ανάγκη την τηλεοπτική λέζα για να συγκινήσουν.

Τα 100άρια του Φορτούνη και ο 100άρης Ολυμπιακός!

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή μπήκε ως αλλαγή στην Τρίπολη και πλήγωσε βαθιά την παλιά του ομάδα, τον Αστέρα από τα σπλάχνα του οποίου έκανε τα πρώτα του βήματα. Δύο γκολ ήταν αρκετά, ώστε η ομάδα του να πάρει το τρίποντο και ο ίδιος να φτάσει τα 90 γκολ με το Δαφνοστεφανωμένο. Ήδη έχει ''γράψει'' 96 ασίστ και έχει γίνει ο κορυφαίος... πασαδόρος στην ιστορία του συλλόγου. Όπως το πάει, δε θα κάνει εντύπωση αν γίνει 100άρης και στις δύο κατηγορίες πριν το πέρας της σεζόν!

Κι αν αυτά τα ''δύο 100'' δε λένε τίποτα, στις 10 Μαρτίου 2025 ο Ολυμπιακός συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και μπαίνει στο δεύτερο με... «ένα όνειρο τρελό», όπως τραγουδάει και η κόκκινη εξέδρα. Ο Φορτούνης ως ο παίκτης που θα συνδέει τον πρώτο με τον δεύτερο αιώνα ζωής του οργανισμού και με τις επιδόσεις του να προκαλούν ίλιγγο, είναι ξεκάθαρο ότι θα μπει στο πάνθεον της Ολυμπιακής ιστορίας. Θα γίνει... συνώνυμο στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, δίπλα από τη λέξη της αγαπημένης του ομάδας. Όλα αυτά, μια υπογραφή δρόμος.

Το τετ α τετ Φορτούνη-Μαρινάκη και η Τουρκία

Παρά το γεγονός όμως ότι σε περίπου έναν μήνα ο Έλληνας άσος θα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα θέλει, ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία πως ομάδες από την Τουρκία, που μπορούν να τον… χρυσώσουν, τον παρακολουθούν σοβαρά και ετοιμάζουν μεγάλη πρόταση για να τον πείσουν να φύγει ξανά από την Ελλάδα.

Στη διοίκηση των Πειραιωτών προφανώς κι είναι ενήμεροι και θα προσπαθήσουν να κλείσουν το θέμα άμεσα. Για να γίνει μάλιστα αυτό, το επόμενο 20ημερο είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ. Παρών εκεί θα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεση!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ήρθα στον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα και τη φανέλα - Είπα όχι στα περισσότερα χρήματα του Ολυμπιακού"! (Vid)