Ισόπαλος έληξε ο αγώνας στην OPAP ARENA με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό σε ένα περιπετειώδες ματς. Το σκορ άνοιξε ο Κόλο Μουανί στο 42ο λεπτό με την Ελλάδα να απαντάει με γκολάρα του Μπακασέτα στο 56' και να παίρνει προβάδισμα με τον Ιωαννίδη στο 61ο λεπτό. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φοφανά με ασύλληπτη σουτάρα στο 74ο λεπτό!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Το ματς δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν κάποιο στόχο. Η μεν Γαλλία ήθελε το τρίποντο για να πετύχει το απόλυτο των νικών, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έψαχνε το τρίποντο απλώς για το γόητρο. Η OPAP ARENA ήταν... παραλίγο γεμάτη μιας και το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ ήταν κλειστό. Στον πάγκο της χώρας μας δε βρισκόταν ο Γκουστάβο Πογέτ εξαιτίας τιμωρίας και τη θέση του πήρε ο Ζεράρντ Νους, ως άμεσος συνεργάτης του.

Για την Ελλάδα η επιλογή ήταν η τριάδα στην άμυνα για λόγους προστασίας. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέτσο, Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στα στόπερ. Ως μπακ μπήκε ο Γιαννούλης με τον Λάζαρο Ρότα, στο κέντρο βρέθηκε ο Μπουχαλάκης με τον Γαλανόπουλο και τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης άρχισαν οι Γιώργος Μασούρας και Φώτης Ιωαννίδης. Οι φιναλίστ κόσμου, από την άλλη, δεν είχαν τον Κίλιαν Μπαπέ στο βασικό τους σχήμα και ξεκίνησαν με τους: Σαμπά, Λούκας Ερναντές, Κουντέ, Σαλιμπά, Τεό Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μουανί, Ζιρού.

Με την πλάτη στον τοίχο

Η Γαλλία από το πρώτο λεπτό έδειξε τις άγριες ορέξεις της στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Ντεσάν να παίρνουν τον έλεγχο της μπάλας και να την κυκλοφορούν με ασφάλεια. Οι διεθνείς μας από την πλευρά τους προσπαθούσαν να μην κλειστούν στο δικό τους μισό και να ασκήσουν επιθετική πίεση. Αυτό σε ένα βαθμό επετεύχθη χάρη στο δίδυμο Ιωαννίδης - Μασούρας, όμως δεν έβγαλε απτό αποτέλεσμα. Οι Γάλλοι απείλησαν στο 11' όταν μετά από σουτ του Τεό Ερναντές ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ. Η Ελλάδα προσπάθησε αποκλειστικά με μακρινά σουτ και μέσω στατικών φάσεων να βρει τη στιγμή της, αλλά μάταια.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν το πόδι στο γκάζι και στο 42' σκόραραν με τον Κόλο Μουανί. Ο φορ της Παρί Σεν Ζερμέν δέχθηκε την πάσα του Ολιβιέ Ζιρού και με ευθύβολο ''κεραυνό'' έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πορεύτηκαν προς τα αποδυτήρια.

 

Άγγιξε την ανατροπή η Ελλάδα 

Το δεύτερο μέρος κύλησε πολύ πιο διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και έχοντας ορμή για να επανέλθει στο ματς. Και το κατάφερε νωρίς, όταν ο Τάσος Μπακασέτας με σουτ στο 54ο λεπτό ισοφάρισε. Ο Φώτης Ιωαννίδης πάσαρε στο Μασούρα η προσπάθεια του οποίου βρήκε σε αντίπαλο, το ίδιο συνέβη και με τον Μπουχαλάκη όμως ο άσος της Τραμπζονσπόρ έκανε το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ιωαννίδης ολοκλήρωσε το έργο της ανατροπής!

 
Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού σημείωσε το 2-1 στο 61ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης πέρασε τον Κούντε και τον τροφοδότησε. Ο ''Φωτάρας'' δε λάθεψε και η ανατροπή ήταν γεγονός! Αυτή, όμως, δεν κράτησε μέχρι τέλους. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έβαλε στο ματς τον Μπαπέ και η ισοφάριση ήρθε από ασίστ του. Ο μεγάλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έστρωσε στον Φοφανά και αυτός με ''φωτοβολίδα'' από τα 30 μέτρα έκανε το 2-2 με τον Βλαχοδήμο απλώς να παρατηρεί.
 
Στο 90+2' οι Γάλλοι άγγιξαν το 3-2, όταν σε προσπάθεια του Κομάν η μπάλα έπαιξε... πινγκ-πονγκ με τα δύο δοκάρια να σώζουν την Ελλάδα και το ματς να ολοκληρώνεται ισόπαλο.
 
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (85' λ. τρ. Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (86' Κωνσταντέλιας, Μασούρας (77' Παυλίδης), Ιωαννίδης (77' Ζέκα).
 
Γαλλία: Σαμπά, Κουντέ (64' Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85' Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65' Κομάν), Κολό Μουανί (64' Εμπαπέ), Ζιρού (70' Μ. Τουράμ).