Βόλος – Ολυμπιακός: Νέα γκέλα… ολκής για τους Ερυθρόλευκους που δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, κόντρα στην τοπική ομάδα μένοντας στο 2-2. Οι Πειραιώτες μπορεί να ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν από νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ρέτσου, κατάφεραν δύο φορές να ισοφαρίσουν τους αντιπάλους τους με εύστοχο πέναλτι του Ελ Κααμπί και αυτογκόλ του Καλογερόπουλου, όμως χωρίς να καταφέρουν να σημειώσουν το τέρμα της νίκης.

Από την πλευρά τους οι Βολιώτες, που και αυτοί στο δεύτερο 45λεπτο αγωνίστηκαν με πάικτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μύγα, πήραν δύο φορές προβάδισμα με Μωραΐτη και Γκαρσία, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, δεν μπόρεσαν όμως να πάρουν το τρίποντο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Μαρτίνεθ πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Μασούρα, που όμως ακυρώθηκε σαν οφσάιντ μετά τη χρήση VAR, κάτι που θα συνέβη και με το τέρμα του Ελ Κααμπί στο τέλος του αγώνα όπου και αυτό δεν θα μετρήσει για τον ίδιο λόγο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ξεκίνησαν επεισόδια στις εξέδρες του Πανθεσσαλιού μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας, κάτι που έφερε την διακοπή του αγώνα λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο γήπεδο, με το παιχνίδια να ολοκληρώνεται μετά από αρκετή ώρα. 

Το ματς:

Ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν από νωρίς να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ, που θα έδιωχνε το άγχος που υπήρχε. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι, έδειχναν να θέλουν να πιέσουν ψηλά, με στόχο να χαλάσουν την ανάπτυξη των Πειραιωτών, χωρίς όμως να παίρνουν πολλά ρίσκα και θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ είχαν τον πήρη έλεγχο της κατοχής, όμως αυτό δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε ευκαιρίες, μιας και οι αμυντικοί του Βόλου είχαν καταφέρει να μην δίνουν χώρους.

Η πρώτη υποψία φάσης για τους Ερυθρόλευκους θα έρθει στο 15’, με τον Φορτούνη κάνει ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 18’ τα πάντα θα αλλάξουν όταν μετά από μια βαθιά μπαλιά ο Ρέτσος θα ανατρέψει μέσα στην περιοχή τον Γκαρσία και τον διαιτητή, μετά τη χρήση VAR, θα δώσει πέναλτι, ενώ παράλληλα θα αποβάλλει και τον Έλληνα αμυντικό με απευθείας κόκκινη. Την εκτέλεση πέναλτι θα αναλάβει ο Μωραΐτης, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει αρχικά, αλλά τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να παίρνει το ριμπάουντ και κάνει το 1-0. Μετά το τέρμα του Βόλου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Έσε, στην θέση του Μπιέλ, ενώ θα γυρίσει στα στόπερ τον Ιμπόρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως και πάλι χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες. Στο 38’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μπιανκόν θα βρεθεί στο έδαφος μετά από χτύπημα του Κόστιτς μέσα στην περιοχή. Ο Παπαπέτρου αρχικά θα δείξει το παιχνίδι να συνεχιστεί, όμως μετά τη χρήση VAR θα καταλογίσει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Ελ Κααμπί, που θα νικησει τον Κόστιτς και θα κάνει το 1-1 για τους Πειραιώτες. Στο 45+7’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία να  πετύχουν και δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά, ο Μωραΐτης θα στρώσει στον Κόμπα, που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Μάλιστα στο 45+12' η αριθμητική ισορροπία θα επανέλθει αφού ο Μύγας θα δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβληθεί, αφήνοντας και τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους γηπεδούχους μόλις στο 50’ να κερδίζουν πέναλτι! Ο Μωραΐτης θα μπει στην περιοχή, με τον Ιμπόρα να τον ανατρέπει και τον Παπαπέτρου να δίνει άμεσα την παράβαση. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο Γκαρσία, που θα νικήσει τον Πασχαλάκη και θα κάνει το 2-1 για την ομάδα του Βόλου. Οι Πειραιώτες θα απαντήσουν άμεσα και τρία λεπτά μετά θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Στο 54’ ο Ροντινέι θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ελ Κααμπί να προσπαθεί να μπει στην φάση, όμως τον Καλογερόπουλο να μπαίνει στέλνει την μπάλα εστία του Κόστιτς, κάνοντας το 2-2.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι θα ανεβάσουν κατακόρυφα τη απόδοσή τους και στο 56’ θα… ακουμπήσουν το 2-3, όμως το σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή θα περάσει λίγο άουτ. Στο 57’ θα έρθει ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τους Πειραιώτες, όταν ο Φορτούνης θα βρει εξαιρετικά τον Μασούρα, εκείνος θα γυρίσει την μπάλα προς τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Καλογερόπουλος θα διώξει την τελευταία στιγμή. Τελικά οι φιλοξενούμενοι θα βρουν δίχτυα, στο 60’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Μασούρας με σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 3-2, όμως μετά τη χρήση VAR το τέρμα θα ακυρωθεί ως οφσάιντ, μιας και ο Ελ Κααμπί ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε την φάση.

Στο 71’ ήταν η σειρά του Βόλου να φτάσει κοντά σε ακόμα ένα γκολ, όταν ο Γκαρσία θα περάσει τον Ιμπόρα και θα βρει τον Κόμπα, που θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να βρουν δίχτυα και στο 86' ο Ελ Κααμπί θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από τη σέντρα που θα κάνει ο Μπιανκόν, η κεφαλιά του θα περάσει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κόστιτς. Ένα ακόμα γκολ για τον Ολυμπιακό θα έρθει στο 89' όταν ο Φορτούνης θα εκτελέσει φάουλ, ο Ελ Αραμπί θα κάνει το γύρισμα και ο επερχόμενος Ελ Κααμπί με κεφαλιά θα σημειώσει το 2-3, όμως τελικά μετά τη χρήση VAR θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Τα τελευταία λεπτά υπήρξε νέα διακοπή στο ματς, καθώς υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των Ερυθρόλευκων και της Αστυνομίας. Το παιχνίδι μετά από αρκετή ώρα θα συνεχιστεί με το 2-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ: 20’ Mωραΐτης, 51’ Γκαρσία (πεν) – 44’ Ελ Κααμπί (πεν), 54’ Καλογερόπουλος (αυτ)

Βόλος: Kόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Άλχο, Κόμπα (76' Kορνέ), Μωραΐτης (58’ Ασλανίδης), Γκαρσία

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Μπιέλ (23’ Έσε), Μασούρας (83' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.