Facebook Pixel Μάρτιν Φένιν: Από αστέρι του ποδοσφαίρου στον πάτο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-12-05 09:40:00

Από αστέρι της μπάλας στον πάτο: Το αλκοόλ, η κατάθλιψη, ο γάμος με αστυνομικό και η βουτιά από το μπαλκόνι (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη
Από αστέρι της μπάλας στον πάτο: Το αλκοόλ, η κατάθλιψη, ο γάμος με αστυνομικό και η βουτιά από το μπαλκόνι (Vid)

Οι γείτονες ανακάλυψαν τρομακτικές λεπτομέρειες.

Ο Μάρτιν Φένιν ήταν κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου στην Τσεχία, ένας παίκτης για τον οποίο πολλοί προέβλεψαν μια σπουδαία καριέρα.

Δυστυχώς, ο Μάρτιν Φένιν επιδόθηκε σε κακίες, δεν άντεξε τη φήμη και τα πολλά λεφτά και έτσι έφτασε στον πάτο. Γείτονες και πρώην φίλοι λένε ότι είναι... κάθαρμα και αλήτης.

Ντεμπούτο με χατ τρικ στη Bundesliga

Ο Μάρτιν Φένιν έπαιξε με την εθνική ομάδα της Τσεχίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007, για παίκτες έως 20 ετών. Ήταν εντυπωσιακός, δείχνοντας όλο το υπέροχο ποδοσφαιρικό ταλέντο που διέθετε και τράβηξε αμέσως τα βλέμματα πολλών σκάουτερ.

Ήταν ένα βήμα πριν την υπογραφή του στη Γιουβέντους, αλλά την τελευταία στιγμή επέλεξε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Έκανε ένα απίστευτο ντεμπούτο, καθώς πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι του και αποθεώθηκε σε όλη τη Γερμανία.

Στην Εθνική Τσεχίας

Έφτασε επίσης στην Εθνική Τσεχίας παίζοντας με τους Πετρ Τσεχ, Γιαν Κόλερ, Μάρεκ Γιανκουλόφσκι, Τόμας Ροσίτσκι και Τόμας Ουιφαλούσι.

Ωστόσο, με τη μεταγραφή σε μεγάλο σύλλογο ήρθε ένας τεράστιος μισθός, άρα και προβλήματα, συγκεκριμένα με το αλκοόλ. Ακολούθησε η κατάθλιψη και οι κακοί άνθρωποι με τους οποίους έκανε παρέα. Η απειθαρχία και το συνεχές μεθύσι κόστισαν στον Μάρτιν Φένιν μια σπουδαία καριέρα. Τραυματιζόταν συνεχώς και τελικά κατέρρευσε.

Πριν από δύο χρόνια, ο Τσέχος αποφάσισε να μιλήσει πιο ανοιχτά για τα προβλήματά του. Τόνισε ότι παρηγοριά βρήκε στο αλκοόλ: «Όταν είχα προβλήματα, έφευγα πάντα στο αλκοόλ. Αυτή ήταν η λύση μου σε όλα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν το εκμυστηρεύτηκα σε κανέναν. Κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν μίλησα για τις δυσκολίες μου», ανέφερε.

Παντρεύτηκε αστυνομικό

Προσπάθησε να αλλάξει αλλά απέτυχε. Παντρεύτηκε μια αστυνομικό που έχει μια κόρη από τον πρώτο της γάμο. Είχε την επιθυμία να δοκιμάσει το MMA, προπονήθηκε σκληρά, αλλά επέστρεψε στις παλιές και κακές συνήθειες.

«Συχνά γυρίζει σπίτι μεθυσμένος, και μάλιστα πολλές φορές ξάπλωσε μπροστά στην πόρτα του διαμερίσματος. Μερικές φορές κοιμάται με τη μαύρη Mercedes του σε δημόσια γκαράζ και εμφανίζονται εμετοί και περιττώματα γύρω από το αυτοκίνητό του» λένε οι γείτονες του Μάρτιν.

Το ατύχημα λόγω του αλκοόλ

Μετά την αποχώρησή του από την Άιντραχτ, προσπάθησε να ξεκινήσει την καριέρα του στην Κότμπους, στη συνέχεια επέστρεψε στην Τσεχία, φόρεσε τη φανέλα της Σλάβια Πράγας και μετά της Τέπλιτσε. Ωστόσο, η ύφεση ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και η μετάβαση σε συλλόγους χαμηλότερης τάξης, τη γαλλική Ιστρ, τη γερμανική Τσέμιντζερ και την τσέχικη Ζμπρόγιοβκα δεν βοήθησε.

Το 2011, ο Μάρτιν Φένιν είχε ένα ατύχημα στο οποίο έπεσε από το μπαλκόνι ενός δωματίου ξενοδοχείου υπό την επήρεια αλκοόλ. Μετά από αυτό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

«Πήρα υπνωτικά χάπια και τα έπλυνα με αλκοόλ. Είναι ένας τρελός συνδυασμός. Και πάλι, δεν είχα σκοπό να αυτοκτονήσω», είπε σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags