Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα της Λαμίας στην Τούμπα με 3-0 χάρη στα τέρματα των Κωνσταντέλια, Σάστρε και Σοάρες. Εκπληκτικός ο νεαρός άσος του Δικέφαλου, με τους Θεσσαλονικείς να ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο στο -2 από την κορυφή και πάνω από τον Ολυμπιακό!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από το θρίαμβο της Φρανκφούρτης κόντρα στην Άιντραχτ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε σημάνει συναγερμό για εγρήγορση ενόψει Λαμίας. Ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε 8 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στη Γερμανία και με δεδομένες τις πολλές απουσίες, αποφάσισε να διαφοροποιήσει αισθητά το βασικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, με τετράδα στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδη, Εκόνγκ και Σάστρε.  Στα χαφ μπήκαν οι Σβαμπ - Τσιγγάρας με επιθετική τριπλέτα τους Τάισον, Κωνσταντέλια και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή ξεκίνησε ο Μπράντον Τόμας. 

Η Λαμία, από την άλλη, έψαχνε το μεγάλο αποτέλεσμα για να μπει ξανά στην εξάδα και για να ''καβαλήσει'' τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν υπολόγιζε στους Παπαδόπουλο, Νούνιες και Σιμόν και έτσι παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 στην Τούμπα.

Ο Έλληνας κόουτς επέλεξε τους εξής 11: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλο, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο, Σλίβκα, Τζανδάρη, Σαντάνα, Τσιλούλη, Μαρτίνεθ και Καρλίτος.

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έγινε σαφές πως οι Φθιωτοί ήθελαν να ενοχλήσουν το Δικέφαλο και σκόπευαν να διαταράξουν την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, κατόρθωσαν να το κάνουν μόνο στο αρχικό 10λεπτο. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ασπρόμαυροι επέβαλαν το ρυθμό τους και άρχισαν τον... καταιγισμό ευκαιριών!

Στο 14' ο Μπράντον δεν ευστόχησε σε σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Στο 21ο λεπτό ο Τάισον πάσαρε στον Κωνσταντέλια και αυτός με χτύπημα από το ύψος του ημικυκλίου κέρδισε τον Κοσέλεφ για το 1-0. Αυτό ήταν και το τρίτο τέρμα του νεαρού άσου στο φετινό πρωτάθλημα.

Το γκολ δεν αποθάρρυνε τους παίκτες του Λουτσέσκου από το να συνεχίσουν με την ίδια ορμή το ματς και έψαχναν εναγωνίως το 2-0. Στο 38' έχασαν ασύλληπτη ευκαιρία, καθώς από κλέψιμο του Τάισον οι Μπράντον και Ντεσπόντοφ βρέθηκαν τετ-α-τετ με το τέρμα αλλά δε βρήκαν δίχτυα και έκαναν τον Ρουμάνο κόουτς... έξαλλο!

Η Λαμία άγγιξε το 1-1 με τον Καρλίτος στο 41' και αφού δεν ισοφάρισε, την πάτησε αμέσως μετά. Ο Ράφα Σοάρες βρέθηκε στο κουτί στο 43' και έγραψε το 2-0, που έδωσε γερό προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Το πάρτι δε σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με δύο τέρματα, αλλά η Λαμία χωρίς να έχει κάτι να χάσει μπήκε αποφασισμένη στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Στο 50' και στο 51' ο Καρλίτος έγινε επικίνδυνος για την εστία των γηπεδούχων, όμως ο Κοτάρσκι έβαλε μπλοκ και διατήρησε το μηδέν. Στο 57ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας πήρε το ρόλο του δημιουργού, πάσαρε στον Σάστρε και αυτός δε λάθεψε για το 3-0!

Στο 67' ο Ντέλιας έφτασε κοντά στο 4-0, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός. Στο 76' ο Μάρκος Αντόνιο έκανε το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη και πέρασε στη θέση του αρχηγού Στέφαν Σβαμπ. Στο 85' ο Σαμάτα έσπασε στον Τάισον αλλά ο Βραζιλιάνος δε σκόραρε λόγω του αντίπαλου κίπερ. Ο Ντεσπόντοφ ένα λεπτό αργότερα έχασε φοβερή ευκαιρία από πάσα του Τάισον, χωρίς να τη μετουσιώνει σε γκολ.

Στο 89ο λεπτό ο Τσιλιανίδης με φοβερή ενέργεια σούταρε, όμως η εκτέλεσή του δε βρήκε δίχτυα και έμεινε το σκορ ως έχει και το ματς τελείωσε με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (83' Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76' Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (70' Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (83' Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (70' Σαμάτα).

Λαμία: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59' Μάλτσι), Τζανράδης, Μαρτίνεθ (60' Τόσιτς), Τσιλούλης, Καρλίτος.