Facebook Pixel ΑΕΚ – Άρης: Νίκησε αλλά δεν έπεισε η ΑΕΚ - Λυτρωτής ξανά ο Βίντα - Μοιραίος ο Μορόν για Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 22:56:00

Νίκησε αλλά δεν έπεισε η ΑΕΚ - Λυτρωτής ξανά ο Βίντα - Μοιραίος ο Μορόν για Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκησε αλλά δεν έπεισε η ΑΕΚ - Λυτρωτής ξανά ο Βίντα - Μοιραίος ο Μορόν για Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί η Ένωση να μην... τρέλανε τον κόσμο της με την απόδοσή της, όμως κατάφερε και πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη μένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ – Άρης: Μπορεί για ακόμα ένα παιχνίδι να δυσκολεύτηκε να βρει γκολ, όμως η Ένωση με τον Βίντα να βρίσκει ξανά δίχτυα έφτασε στη νίκη με 1-0 κόντρα στους Κίτρινους. Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του ματς στην OPAP Arena, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Μάνταλο και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο που τους διατηρεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και στο μείον ένα από τον πρώτο Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι, μέχρι να δεχθούν το γκολ, ήταν άψογα στημένοι και μάλιστα είχαν τις στιγμές που θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Μορόν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως με την ήττα τους παρέμειναν στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς.

Το ματς:

O αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ξεκινήσει με τους παίκτες του Αλμέιδα να θέλουν να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να απειλήσουν την εστία του Κουέστα, όμως η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για τους Κίτρινους στην αντεπίθεση. Στο 6’ ο Ουντουμπάτζο θα πάρει την πάσα και θα φύγει στην πλάτη της άμυνας, όμως το πλασέ που θα κάνει θα περάσει άουτ. H Ένωση θα συνεχίσει να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι θα δείξει να μην μπορεί να δημιουργήσει σε κλειστές άμυνες με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μάντζιου να μην απειλούνται. Η πρώτη μάλιστα μεγάλη ευκαιρία τω γηπεδούχων θα έρθει από λάθος της άμυνας του Άρη. Στο 19’ ο Τσούμπερ θα κλέψει την μπάλα από τον Σουλεϊμάνοφ, με τον Τσούμπερ να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να πασάρει στον Πινέδα, που θα κάνει το πλασέ από πλάγια θέση σε κενή, όμως ο Μπράμπετς θα παρέμβει και θα απομακρύνει σε κόρνερ, την τελευταία στιγμή.

Στο 32’ οι παίκτες του Άρη θα έχουν μια ευκαιρία να απειλήσουν, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, με πάσα, ο Σουλεϊμάνοφ θα βρεθεί μόνος του έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που κάνει θα περάσει απελπιστικά άουτ. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα συνεργαστούν άψογα με τον Ουντουμπάτζο  από τα δεξιά να κάνει το γύρισμα χωρίς αντίπαλο στην καρδιά της περιοχής, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν θα μπορέσει να σουτάρει, με την μπάλα να περνάει. Στο 38’ η ΑΕΚ θα χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι στιγμής στο παιχνίδι, όταν ο Μάνταλος θα κάνει ένα σουτ από πλάγια θέση, ο Κουέστα θα αποκρούσει και η μπάλα θα καταλήξει στο κάθετο δοκάρι του. Στο 44’ ο Άρης θα ακουμπήσει το γκολ, όταν ο Ουντουμπάτζο θα πάρει την μπάλα από τον Γκατσίνοβιτς και θα κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μορόν θα περάσει τον Σιμάνσκι, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει εκτός.

H πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο θα είναι για την ΑΕΚ, με τον Πινέδα στο 48’ να κάνει ένα μακρινό σουτ, όμως χωρίς να βρίσκει στόχο. Η Ένωση θα συνεχίσει την πίεση στην άμυνα του Άρη, αναζητώντας κενούς χώρους για να απειλήσει τον Κουέστα, ανεβάζοντας ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα να παγώνουν το παιχνίδι όπου χρειαζόταν. Τελικά οι νταμπλούχοι θα λύσουν τον… γρίφο από μια στατική φάση. Στο 60’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο, ο Βίντα θα πηδήξει μόνος του στην άμυνα των Κίτρινων και με κεφαλιά θα κάνει το 1-0. Στο 65’ μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από σέντρα ο Πόνσε, που μόλις είχε μπει θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Κουέστα θα διώξει εντυπωσιακά.

Στο 75' ο Άρης θα χάσει την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος όταν μετά από λάθος εκτίμηση της άμυνας της ΑΕΚ η μπάλα θα φτάσει στον Ουντομπάτζο, που μετά προσποιήσεις θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Πέντε λεπτά μετά η Ένωση θα απειλήσει και πάλι τον Κουέστα, όμως η κεφαλιά του Πόνσε θα σταματήσει στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο 84' ο Κάρλσον θα προσπαθήσει να νικήσει τον Αθανασιάδη από μακριά, όμως το σουτ του δεν θα είναι καλό, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία, όταν μετά από λάθος του Μουκουντί η μπάλα θα φτάσει στον Σαμόρα, που θα κάνει το σουτ από πλάγια θέση, όμως την μπάλα να περνάει πολύ ψηλά. Στα υπόλοιπα λεπτά τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με το 1-0 να μένει τελικά μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 60’ Βίντα

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (64’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (78' Ζίνι), Μάνταλος (65’ Πισάρο), Τσούμπερ (64’ Πόνσε).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81 Μενέντες), Τζούρασεκ (63’ Πάρδο), Παναγίδης (59’ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81' Σαμόρα), Μορόν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags