Ολυμπιακός: Ένα ακόμα όνομα από τη λίστα τού Αντόνιο Κορδόν φαίνεται ότι βρίσκεται στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού, καθώς ο διεθνής Μεξικανός άσος Άλαν Θερβάντες απασχολεί τους Πειραιώτες. Πρόκειται για 25χρονο χαφ που παίζει κυρίως στη θέση 6, έχει συμβόλαιο με τη μεξικανική Σάντος Λαγκούνα μέχρι τον Δεκέμβρη του 2025 και το market value που έχει φτάνει στα 5 εκατ. ευρώ.

Δεν έχει παίξει ποτέ εκτός Μεξικό και, προφανώς, ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωσή του για τη διάδοχη κατασταση του Ιμπόρα, καθώς ο Ισπανός άσος δεν κατάφερε ποτέ να γίνει χρήσιμος στο Λιμάνι. Τώρα μάλιστα που έχει φύγει και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα συνεχίσει στο κλαμπ.

"Στο στιλ του Πινέδα - Στη θέση τού Ιμπόρα για τροχονόμος μπροστά από την άμυνα - 4 εκατ. ευρώ"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούγζο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον Α. Θερβάντες.

"Χαφ είναι, 25 ετών, βραχύσωμος. Φέτος είχε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, είναι βασικός στη Σάντος Λαγκούνα, με γεμάτες συμμετοχές και διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Έχει ποιότητα, τεχνική, τρεξίματα, δεν ξεχωρίζει σε κάτι συγκεκριμένα. Είναι στο στιλ του Πινέδα, όχι όμως στο δικό του επίπεδο. Αλλά σε αυτό το στιλ. Τυπικά είναι αμυντικός χαφ αλλά μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά, να είναι support στα εξτρέμ".

Πώς μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό;

"Στον Ολυμπιακό ψάχνουν για έναν παίκτη μπροστά από την άμυνα, που θα μεταφέρει την μπάλα μπροστα. Ίσως θέλουν να φτιάξουν έναν ποδοσφαιριστή-κυματοθραύστη μπροστά από την άμυνα. Το πιθανό είναι να πάρει τη θέση του Ιμπόρα, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει χρόνος και ο Ιμπόρα δεν έχει δείξει κάτι ακόμα. Θα φιλτράρει την μπάλα προς τα χαφ και τα εξτρέμ, δεν χρειάζεται να είναι διδυμο με κάποιον, θα είναι τροχονόμος μπροστά από την άμυνα".

Χρήματα;

"Τα χρήματα είναι ένα θέμα γιατί στο Μεξικό οι ομάδες έχουν καλά οικονομικά. Αλλά θα μπορούσε να τον πάρει με οψιόν για το καλοκαίρι. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο όνομα στόπερ που ζήτησε ο Καρβαλιάλ - "Μόνο δανεικός στον Ολυμπιακό - Καλύτερος από Ρέτσο" (Vid)