Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πωλείται ο Σκάρπα, ξεκινά δημοπρασία - Ποσοστό μεταπώλησης στο deal - Γι’ αυτό δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-13 18:08:00

"Πωλείται ο Σκάρπα, ξεκινά δημοπρασία - Ποσοστό μεταπώλησης στο deal - Γι’ αυτό δεν έπαιξε στον Ολυμπιακό"

του Παναγιώτη Νικολάου

Τα χρήματα για τον Βραζιλιάνο και η νέα ομάδα-έκπληξη. Νέος "μνηστήρας" εμφανίστηκε για τον άσο των Πειραιωτών και υπάρχει νέα φημολογία για το μέλλον του και πιθανή αποχώρησή του τον Γενάρη!

Ολυμπιακός: Νέο ρεπορτάζ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για τον Γκουστάβο Σκάρπα και το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, καθώς δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη για να επιστρέψει στην Αμερική κατά τη διάρκειας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Τι αναφέρει το νέο σενάριο; Ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους Κολοράντο Ράπιντς, ομάδα του MLS, για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Βραζιλιάνο άσο. Από τον Ολυμπιακό και την πλευρά τού παίκτη δεν βγαίνει η επιθυμία, τουλάχιστον ως ρητή διατύπωση, για να αποχωρήσει. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά τα δεδομένα διαμορφώνονται ανάλογα και με την πρόταση/ενδιαφέρον που υπάρχει.

Μπορεί το MLS να τον ενεργοποιήσει; Η αλήθεια είναι ότι ευρύτερα υπάρχει ενδιαφέρον από την αμερικανική ήπειρο για την περίπτωσή του, δεδομένου ότι το όνομά του έχει εμπλακεί με ομάδα από τη Βραζιλία. Στο πρωτάθλημα της οποίας συμμετέχει σε όλη την καριέρα του και, φυσικά, θα μπορούσε να αισθανθεί ξανά πολύτιμος και ξεχωριστός.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο τόσο στη νότια όσο και στην κεντρική και βόρεια Αμερική, προκειμένου να σχολιάσει το θέμα.

"Δημοπρασία γύρω από το όνομα του Σκάρπα - 6-7 εκατ. ευρώ με οψιόν - Φλαμένγκο, Ατλέτικο Μινέιρο και Παλμέιρας"

"Ο Σκάρπα είναι προς πώληση και υπάρχουν αρκετές ομάδες που δείχνουν ενδιαφέρον. Όπως η Ατλέτικο Μινέιρο, για παράδειγμα. Οι Κολοράντο έχουν δείξει ενδιαφέρον γιατί ο Σκάρπα είναι προς πώληση και, κατά μια έννοια, έχει αρχίσει μια τρόπον τινά δημοπρασία γύρω από το όνομά του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπήρξε απόρριψη πρότασης ύψους 4,5 εκατ ευρώ - Πόσο θα μπορούσε να παραχωρηθεί

"Αν είναι να τον δώσει, μπορεί να το κάνει με οψιόν. Δηλαδή αν συνολικά ζητάει 6-7 εκατ. ευρώ, μπορεί ο Ολυμπιακός να πουλήσει ένα ποσοστό του. Σε κάθε περίπτωση τώρα αρχίζει η μεταγραφική περίοδος στη Λατινική Αμερική και θα πάει μέχρι τα μέσα Γενάρη, άρα θα έχει ψωμί το θέμα του Σκάρπα".

Υπάρχει προοπτική από άλλες ομάδες στην Λατινική Αμερική;

"Η Φλαμένγκο θα μπορούσε να μπει στο κόλπο, γιατί η νέα διοίκηση έχει πολλά χρήματα. Αλλά και η Ατλέτικο Μινέιρο και η Παλμέιρας, για να επιστρέψει".

"Έτσι μπορεί να συμπληρωθεί το ποσό του deal - Για αυτό δεν έπιασε στην Ευρώπη - Άλλοι προτεραιότητα στον Ολυμπιακό"

Μπορούν αυτές οι ομάδες να διαθέσουν το ποσό που συζητάμε;

"Μπορούν να το δώσουν με δόσεις, μπόνους κ.λπ. Για παράδειγμα μπορεί να δώσουν 4 εκατ. καθαρά και μετά με διάφορα μπόνους και δικλείδες, τύπου να συμπληρώσει αριθμό συμμετοχών, να συμπληρωθεί το ποσό του deal".

Γιατί πιστεύεις ότι δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη;

"Είναι παίκτης που έχει πολύ καλό όνομα στην Αμερική. Στην Ευρώπη δεν πήρε χρόνο στη Νότιγχαμ και στον Ολυμπιακό, γιατί και ο ιδιος ήθελε περισσότερο χρόνο. Η Νότιγχαμ ήταν ομάδα που πάλευε για να μην υποβιβαστεί, ενώ και στην Ελλάδα είχαν άλλοι προτεραιότητα για την 11άδα. Με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βρεθεί στο βασικό σχήμα για καιρό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια αλλαγή στα ελληνικά γήπεδα - Μόνο έτσι θα μπαίνουν πλέον οι φίλαθλοι - Πουθενά χωρίς κινητό! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags