Facebook Pixel Έγκλημα και τιμωρία! Νέα γκέλα για την ΑΕΚ στις Σέρρες - Μοιραίος ο Αθανασιάδης
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-21 18:58:00

Έγκλημα και τιμωρία! Νέα γκέλα για την ΑΕΚ στις Σέρρες - Μοιραίος ο Αθανασιάδης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Νέα αυτοκτονία! Η ΑΕΚ που πάλι προηγείτο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Πανσερραϊκό που απέσπασε ισοπαλία 2-2, ενώ έπαιζε με 10 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε κακό δαίμονα εξελίχθηκε ο Πανσερραϊκός για την ΑΕΚ τη σεζόν 2023-2024! Η ομάδα των Σερρών που έφυγε με ισοπαλία από τη Νέα Φιλαδέλφεια στον πρώτο γύρο, κατάφερε να εξαναγκάσει την Ένωση σε νέα απώλεια, η οποία πληγώνει ακόμα περισσότερο τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Και αυτό γιατί ήταν η δεύτερη σερί γκέλα μετά το παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και τελευταίο ματς της χρονιάς και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 με τον Ρότα, ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Θυμιάνη, αλλά βρήκε ξανά το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρος με γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Παρότι ο Πανσερραϊκός όμως έπαιζε με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Θυμιάνη με το τελικό σκορ να γράφει 2-2.

Το σενάριο όμως που έγραψε η μοίρα για αυτό το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Επιστομηνικής για τους Σερραίους, Γκραν Γκινιόλ για την αθηναϊκή ομάδα. Το δεύτερο γκολ του Θυμιάνη στις καθυστερήσεις, προήλθε, όταν ύστερα από γέμισμα, ο Αθανασιάδης βγήκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Μέχρι και ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να περιγράψει τί έγινε, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη. «Τί να πει κανείς;» αναρωτιόταν ο Πεγιάδο… Ευτυχώς που υπάρχει η διακοπή των Χριστουγέννων για την ομάδα του, προκειμένου να ανασυνταχθεί και μετρήσει τα λάθη της…

Η ΑΕΚ είναι δεύτερη με 32 βαθμούς και περιμένει τις αναμετρήσεις Κηφισιά-ΠΑΟΚ και Ατρόμητος-Ολυμπιακός, για να δει πως θα πλασαριστεί στην κατάταξη τη 15η αγωνιστική. Ο Πανσερραϊκός είναι 11ος με 14.

Με πολλές απουσίες

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στα Γιάννινα με βαρβάτες απουσίες! Εκτός έμειναν οι Σιντιμπέ, Αραούχο, Πόνσε, Πινέδα, Πισάρο, Στάνκοβιτς, Άμραμπατ, Κάλενς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Γαλανόπουλος, Γιόνσον, με τους Ελίασον, Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς να είναι πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Από την άλλη πλευρά στη σύνθεση του Πάμπλο Γκαρσία παρουσίασε έξι αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, εγκαταλείποντας την τριάδα στην άμυνα που είχε κόντρα στους Πειραιω΄τες και να προτιμά το 4-2-3-1. Χόβαν Αυλωνίτη, Πηλέα, Στάικος (τιμωρημένος), Μασαρίποφ, Μπαϊροβιτς έμειναν εκτός για διαφορετικούς λόγους.

Πανσερραϊκός: Κατσίκας - Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Ντάνκερλουι - Ουεντραόγκο, Μορέιρα (80' Οικονόμου) – Σοφιανός (50’ Τομάς), Χατζηστραβός (66’ Γκοτζαμανίδης), Μούργος (80' Μπαΐροβιτς) – Άλεξιτς

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78’ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (Μάνταλος), Γιόνσον (46’ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ (78’ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία

Προηγήθηκε – ισοφαρίστηκε και ξαναπήρε το προβάδισμα

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ανοικτό παιχνίδι επειδή ο Πανσερραϊκός έδειξε, ότι δεν είχε διάθεση να κλειστεί και να καταστρέψει το παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με το σουτ του Χατζηστραβού έξω από την περιοχή. Η ΑΕΚ απάντησε με ένα κακό σουτ του Λιβάι Γκαρσία τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 16’ όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από μία φάση… καραμπόλα, που ξεκίνησε από απόκρουση του Τσούμπερ, απόκρουση του Κατσίκα με τον Ρότα στην εξέλιξη να σκοράρει με το στήθος για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν παραδόθηκαν… Βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Η πίεσή τους καρποφόρησε στο 39’ όταν ο Μούργος σέντραρε για τον Θυμιάνη που έκανε το 1-1 με κεφαλιά μέσα στην περιοχή. Παρότι το μομέντουμ (χρονική συγκυρία) ήταν εις βάρος των «κιτρινόμαυρων» οι παίκτες του Αλμέιδα δεν αποσυντονίστηκαν.

Και μέσα σε λίγα λεπτά, πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα. Προηγήθηκε βέβαια μία ευκαιρία με τον Ελίασον στο 43’ και στο 45’, ύστερα από αντεπίθεση, ο Τσούμπερ έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία σε θέση τετ α τετ, ο οποίος έγραψε το 1-2.

Δοκάρια και… αυτοκτονία

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απειλητική (είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 63’ με Λιβάι, Ελίασον, Ρότα), ενώ ευνοήθηκε και από την αποβολή του Μπέργκστρεμ στο 64’. Ωστόσο παρέμενε χαλαρή, αφού παρότι ο Πανσερραϊκός έπαιζε με 10 παίκτες έβγαινε στην επίθεση και απειλούσε. Οι περισσότερες ευκαιρίες έγιναν μετά τις αλλαγές και προς το τέλος του αγώνα, όταν χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ζίνι είχε κεφαλιά στο 92’, ενώ και ο Τομάς στο 94’.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Ύστερα από γέμισμα στην περιοχή, ο Αθανασιάδης παρότι βγήκε με σιγουριά να μαζέψει, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον Θυμιάνη να γίνεται κάτοχος και να ισοφαρίζει σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Παρότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος άφησε δύο ακόμα λεπτά παιχνιδιού, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να το γυρίσουν…

Τα σφυρίγματα

Στο 33' έγινε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Θυμιάνη στον Λιβάι Γκαρσία, το οποίο θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κόκκινη αφού βρίσκει τον επιθετικό της ΑΕΚ στο κεφάλι σηκώνοντας πολύ ψηλά το πόδι του. Υπάρχει και σχετική σοκαριστική φωτογραφία.

Στο 64’ αποβλήθηκε ο Μπέργκστρομ που ήταν τελευταίος παίκτες, όταν γκρέμισε τον Λιβάι Γκαρσία που έμπαινε επικίνδυνα στην περιοχή μετά από βαθιά μπαλιά του Μάνταλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags