Σκόνη σηκώθηκε από τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος σε μια απόφαση που ακόμα δεν έχει "περάσει" στο σύνολο των οπαδών της ομάδας, έδιωξε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έφερε στη θέση του τον Φατίχ Τερίμ.

Έχουμε προσπαθήσει να εξηγήσουμε σε άλλα άρθρα και τους λόγους που ο ισχυρός άνδρας της ομάδας προχώρησε στην απόλυση του Σέρβου, αλλά και γιατί επέλεξε στη θέση του τον Τούρκο προπονητή. Αυτό που δεν έχουμε γράψει μέχρι στιγμής, είναι το πώς θα κινηθεί ο Τερίμ στη νέα πρόκληση που έχει στην καριέρα του, καθώς εδώ που τα λέμε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έγινε σε σχετικά καλή περίοδο.

Γράφουμε "σχετικά καλή" γιατί μπορεί να μην υπάρχει χρόνος μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη πλευρά είναι ανοιχτή περίοδος μεταγραφών και μπορεί ο Φατίχ να φέρει στα μέτρα του το ρόστερ των Πράσινων. 

Στόπερ που να δαγκώνει - Χαφ και εξτρέμ που να κάνουν τη διαφορά - Δύσκολο για Μπακασέτα

Μάλιστα, ήδη έχει κυκλοφορήσει το όνομα του Τάσου Μπακασέτα και οι Τούρκοι επιμένουν πως μπορεί να έρθει τώρα στο Τριφύλλι, αλλά οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι (τουλάχιστον τώρα) υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για να προκύψει κάτι με τον Έλληνα άσο. Ο Τάσος είναι σε φάση που ψάχνει για ένα καλό συμβόλαιο σε μεγάλο πρωτάθλημα, ενώ και η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν θα πάρει χρήματα για την παραχώρησή του (αφού δεν έχει ανανεώσει και το καλοκαίρι του 2024 μένει ελεύθερος) και κοιτάζει να τον εκμεταλλευτεί αγωνιστικά.

Αυτά που έχουν ενδιαφέρον για να ξεκαθαρίσουμε είναι δύο πράγματα: α) Προφανώς ο Τερίμ θα χρειαστεί κάποιον χρόνο για να αξιολογήσει το ρόστερ των Πράσινων, β) Ο Τούρκος τεχνικός θα έχει συνεργασία για να μάθει μέχρι τώρα τι έκανε το σκάουτινγκ του συλλόγου και ποιες προτεραιότητες υπήρχαν, αλλά έχει και δική του άποψη (γνωριμίες/επαφές στην ποδοσφαιρική πιάτσα).

Δηλαδή είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι η ομάδα θα αποκτήσει ένα στόπερ που θα κάνει τη διαφορά, θα δαγκώνει στην 11άδα, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη ισορροπία στα μετόπισθεν. Αυτό δεν είναι κάτι που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Αυτό που είναι δεδομένο, τόσο με βάση τις ανάγκες της ομάδας όσο και με τον τρόπο που αρέσκεται να παίζει ο Τερίμ, είναι ότι θα ζητήσει έναν ακόμα παίκτη για τα χαφ (6αρο-8άρι), έναν επιτελικό και έναν εξτρέμ. 

Συνολικά, δηλαδή, μιλάμε για 4 παίκτες που θα είναι το δώρο τού Γιάννη Αλαφούζου προς τον Τούρκο προπονητή, για την έναρξη της συνεργασίας τους στον Παναθηναϊκό. Κι αυτά τα δώρα ούτε φθηνά πρόκειται να είναι αλλά ούτε και θα τίθεται θέμα αν μπορούν ή όχι να κάνουν τη διαφορά στην 11άδα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ύπουλη και ανέντιμη απόλυση Γιοβάνοβιτς - Ίδια ευθύνη Αλαφούζου και κόσμου - Τώρα μοιράζουν σανό για Τερίμ!