Facebook Pixel Φατίχ Τερίμ - Παναθηναϊκός: Απόφαση Τερίμ για Μπρινιόλι, υπό κρίση top ονόματα του ΠΑΟ - "Καμπάνα" για Πέρεθ, Σπόραρ, Μαντσίνι, Μπερνάρ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-30 10:00:00

Απόφαση Τερίμ για Μπρινιόλι, υπό κρίση top ονόματα του ΠΑΟ - "Καμπάνα" για Πέρεθ, Σπόραρ, Μαντσίνι, Μπερνάρ!

του Νίκου Στεργίου
Απόφαση Τερίμ για Μπρινιόλι, υπό κρίση top ονόματα του ΠΑΟ - "Καμπάνα" για Πέρεθ, Σπόραρ, Μαντσίνι, Μπερνάρ!

Ο μοναδικός πλέον σίγουρος και ποια η... εντολή Αλαφούζου. Ο Τούρκος προπονητής έπιασε δουλειά και στο Κορωπί έρχονται δύσκολες μέρες για ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν σίγουροι και αναντικατάστατοι μέχρι τώρα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ρεπορτάζ με ονόματα στο Sportdog.gr

Η ξαφνική αλλαγή σκυτάλης στον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να απομακρύνεται και τον Φατίχ Τερίμ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, φέρνει νέα δεδομένα τόσο για τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας όσο και για τον τρόπο αξιολόγησής τους από το νέο προπονητή.

Με τον Τούρκο τεχνικό στον πάγκο, οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε μία νέα περίοδο... εξετάσεων και ειδικά όσοι δεν έχουν μπορέσει να δικαιώσουν τις προσδοκίες τη φετινή σεζόν, καλούνται να ανεβάσουν απόδοση τώρα. Ειδάλλως η νέα τάξη πραγμάτων στο Τριφύλλι ενδέχεται να οδηγήσει στον παραγκωνισμό ή την αποχώρησή τους, είτε τώρα είτε το καλοκαίρι.

Ήδη έγινε η πρώτη μεταγραφή με την απόκτηση του Λημνιού, ενός παίκτη που σε πρώτη φάση προορίζεται για αντικαταστάτης του Κλεϊνχέισλερ στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Όμως, με βάση τα σενάρια που τρέχουν για τον Μπακασέτα αλλά και παίκτες από την Τουρκία (Ντερβίσογλου, Αϊντίν τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν), δημιουργείται η αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δυναμικό "μπάσιμο" στο μεταγραφικό παζάρι. Άρα αναμένονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.



Ποιοι δίνουν εξετάσεις

Λίγοι είναι οι παίκτες που μπορούν να νιώθουν 100% σίγουροι για τη θέση και τον ρόλο τους στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Ποδοσφαιριστές με σημαντική μεταπωλητική αξία όπως οι Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης και Τσέριν δεν πρόκειται να... πεταχτούν στα σκουπίδια, ενώ θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν αλλάξει το στάτους του στυλοβάτη της άμυνας, Σένκεφελντ. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά για κανέναν, όμως μπορούμε να επιχειρήσουμε μία πρώτη αξιολόγηση με βάση τα πεπραγμένα της φετινής σεζόν για να διαπιστώσουμε ποιοι ξεκινούν την εποχή Τερίμ όντες λίγο πιο... πίσω από τους υπόλοιπους.

Το πρώτο ερωτηματικό αφορά τους τερματοφύλακες, με τον Μπρινιόλι να αποτελεί σημαντικό φλέγον ζήτημα που δεν έχει βρει ακόμα λύση. Οι προβληματικές εμφανίσεις και τα σοβαρά λάθη του τελευταίου διαστήματος άνοιξαν μεγάλη κουβέντα σχετικά με τον Ιταλό άσο, την ώρα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα του συμβολαίου του. Αξίζει να κάνουν οικονομική υπέρβαση οι Πράσινοι και να δώσουν στον Μπρινιόλι συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο ή πρέπει να τον πουλήσουν; Ο Τερίμ καλείται να αξιολογήσει τον Ιταλό πορτιέρε αλλά και τον Γιούρι Λοντίγκιν προκειμένου να καταλήξει στο αν επιθυμεί την απόκτηση βασικού τερματοφύλακα. Θυμίζουμε πάντως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ευάγγελο Μίχου, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ζητήσει από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς (με τον Σέρβο όμως να διαφωνεί!) να μην παίζει ο Ιταλός μέχρι να κλείσει, θετικά ή αρνητικά το θέμα του συμβολαίου του…



Στην άμυνα, οι Πράσινοι περιμένουν την επιστροφή του Πάλμερ-Μπράουν, ενώ επί Γιοβάνοβιτς ήταν δεδομένο πως θα κινούνταν για την απόκτηση ενός στόπερ. Με δεδομένο ότι ο Γεντβάι έχει παρουσιάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του μέχρι στιγμής, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η κρίση του Τερίμ για τον Κροάτη διεθνή. Κατά τα άλλα, τόσο ο δεξιός μπακ Κώτσιρας όσο και τα δύο αριστερά μπακ (Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς) καλούνται να πείσουν το νέο προπονητή για την αξία τους.

Δύο από τα ηχηρά μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού, Βιλένα και Τζούρισιτς, δίνουν επίσης εξετάσεις λόγω των "χαμηλών πτήσεων" αναλογικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτούς. Ο Αράο βρίσκεται σίγουρα σε πιο πλεονεκτική θέση, τη στιγμή που ερωτηματικό αποτελεί ο Πέρεθ, μιάς και η φετινή είναι μάλλον η πρώτη σεζόν που η ηλικία του (το 2024 θα μπει στα 35) φαίνεται πως αρχίζει να έχει επιπτώσεις στην απόδοσή του. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στα ευρωπαϊκά ματς υψηλού ρυθμού.



Στο κάδρο αυτών που "κινδυνεύουν" θα μπορούσε να μπει και ο Μπερνάρ, όχι λόγω απόδοσης αλλά εξαιτίας συνθηκών. Αφενός ο Βραζιλιάνος μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και αφετέρου η πιθανή έλευση του Μπακασέτα είναι ο... καπνός, πίσω από τον οποίο πιθανότατα υπάρχει φωτιά.

Όπως προαναφέραμε, ο Ιωαννίδης είναι μάλλον ο μοναδικός της μεσοεπιθετικής γραμμής που μπορεί να αισθάνεται απολύτως ασφαλής. Βάσει προσφοράς, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Παλάσιος και Αϊτόρ ενώ ο Μαντσίνι δίνει λύσεις όποτε τον χρειάζεται η ομάδα. Εντούτοις ακόμα και αυτοί θα μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης από τον Τερίμ, πόσω μάλλον οι ασταθέστατοι Βέρμπιτς, Σπόραρ και το "αίνιγμα" που ακούει στο όνομα Γερεμέγεφ!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλος έφερε τον Λημνιό στον ΠΑΟ με… μείωση, όχι ο Τερίμ - Αλλαγή τον ήθελε ο ΠΑΟΚ - Δεν είναι Χατζηγιοβάνης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags