Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έρχονται νέοι Τζίμας και Κωνσταντέλιας στον ΠΑΟΚ - Τα 4 ταλέντα από τις ακαδημίες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-31 23:03:00

Έρχονται νέοι Τζίμας και Κωνσταντέλιας στον ΠΑΟΚ - Τα 4 ταλέντα από τις ακαδημίες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα

Sportdog Team
Έρχονται νέοι Τζίμας και Κωνσταντέλιας στον ΠΑΟΚ - Τα 4 ταλέντα από τις ακαδημίες που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα

Την καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα έχει ο ΠΑΟΚ και αυτό πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν, ενώ ξεκάθαρα πλέον φαίνεται και με την παρουσία Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Λύρατζη, Τσιγγάρα, Τζίμα, που παίζουν στην πρώτη ομάδα και βάζουν τη δική τους, ελληνική «πινελιά» στον υποψήφιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ, για τη φετινή περίοδο.

ΠΑΟΚ: Την καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα έχει ο ΠΑΟΚ και αυτό πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν, ενώ ξεκάθαρα πλέον φαίνεται και με την παρουσία Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη, Λύρατζη, Τσιγγάρα, Τζίμα, που παίζουν στην πρώτη ομάδα και βάζουν τη δική τους, ελληνική «πινελιά» στον υποψήφιο πρωταθλητή ΠΑΟΚ, για τη φετινή περίοδο.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να δουλεύει η «βιομηχανία παραγωγής παικτών ΠΑΟΚ», η οποία μπορεί να στοιχίζει κάθε χρόνο περίπου 3 εκ. ευρώ (για την ακρίβεια 2,8 εκ.) στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι βγάζει τα λεφτά της και ήδη έχουν έρθει αρκετά εκατομμύρια από πωλήσεις παικτών στο παρελθόν, με αυτούς όμως, που παίζουν σήμερα (Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τζίμας), να «υπόσχονται» μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων από ομάδες του εξωτερικού, εάν όλα πάνε καλά και δεν έχουν τραυματισμούς.

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΙΛΩΝ

Συνεχώς λοιπόν, διευρύνεται η λίστα ποδοσφαιριστών, που προέρχονται από την Κ-19 και φέτος έκαναν επαγγελματικό ντεμπούτο, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι της προπερασμένης Δευτέρας εναντίον του Απόλλωνα Πόντου (0-1), ο Ταξιάρχης Φίλων,  έπαιξε για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ Β, καταγράφοντας την παρθενική του εμφάνιση, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 18χρονος αμυντικός (αγωνίζεται και ως στόπερ, και ως δεξί μπακ), διεθνής με την εθνική νέων, είναι βασικό στέλεχος της Κ-19, με την οποία μετράει φέτος δέκα συμμετοχές και τρία γκολ.

Με καταγωγή από την Αγία Αννα Λιβαδειάς, ο Φίλων… εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μέσα από τις εμφανίσεις του με τη μικτή Βοιωτίας και το καλοκαίρι του 2019 έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, αρχίζοντας την πορεία του στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

ΓΚΟΥΜΑΣ – ΓΚΙΤΕΡΣΟΣ – ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ

Ο Φίλων έγινε ο 7ος παίκτης, που έχει κάνει φέτος ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Β. Ποιοι έχουν προηγηθεί; Ο Κωνσταντίνος Γκούμας έχει φθάσει ήδη τις οχτώ συμμετοχές (τέσσερις από αυτές ως βασικός), έχοντας πετύχει και δύο γκολ, ενώ από τέσσερις παρουσίες μετρούν οι Γιάννης Γκιτέρσος και Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ (ο μικρότερος όλων, όντας γεννημένος το 2006).

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι αποτελούν το νέο «πρότζεκτ» του ΠΑΟΚ, στη λίστα παικτών που προετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα, με στόχο να την επανδρώσουν, σε δυο χρόνια, όταν θα έχουν φύγει κάποιοι από το υπάρχον υλικό.

Είναι παίκτες, που παρακολουθούνται από το τιμ Λουτσέσκου, αλλά κυρίως από το τμήμα σκάουτινγκ του Δικεφάλου, ενώ και οι 4 προαναφερόμενοι έχουν δείξει δείγματα σπουδαίων ταλέντων, συμμετέχοντας και σε εθνικές ομάδες (ο Σνάουτσνερ στην Πολωνία).

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει στον ΠΑΟ Έλληνας με απόφαση Τερίμ - Ούτε... να τον δει ο Γιοβάνοβιτς - Δεν είναι ο Κουρμπέλης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags