Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πρώην του Ολυμπιακού στη λίστα Τερίμ - Τον είχε "χρυσοπληρώσει" ο Μαρινάκης - Μεγάλη επένδυση Αλαφούζου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-31 20:30:00

Πρώην του Ολυμπιακού στη λίστα Τερίμ - Τον είχε "χρυσοπληρώσει" ο Μαρινάκης - Μεγάλη επένδυση Αλαφούζου!

του Νίκου Στεργίου
Πρώην του Ολυμπιακού στη λίστα Τερίμ - Τον είχε "χρυσοπληρώσει" ο Μαρινάκης - Μεγάλη επένδυση Αλαφούζου!

Δεν υπάρχει παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά στο ρόστερ. Είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Τούρκου προπονητή, καθώς υπό τις οδηγίες του έφτιαξε το όνομά του και πήρε πολλά εκατομμύρια. Μπορεί ο κόουτς του Τριφυλλιού να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία; Το όνομα του έπεσε στο τραπέζι...

Παναθηναϊκός: Ως έναν πανέξυπνο προπονητή, με γνώση του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που ξέρει πώς να αγκαλιάσει όλους τους ποδοσφαιριστές του και να αντλήσει από εκείνους το καλύτερο δυνατό, χαρακτηρίζουν στο sportdog τον Φατίχ Τερίμ άνθρωποι που τον γνωρίζουν από τη θητεία του στην Τουρκία.

Μόνο τυχαία δεν είναι, άλλωστε, η φήμη που συνοδεύει τον Τούρκο προπονητή, καθώς είναι εκείνος που έχει τον απόλυτο έλεγχο στην ομάδα, θέλει πάντα να γίνεται αυτό εισηγείται και, προφανώς, μετά από τόσα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει τη δική του ατζέντα για επικοινωνία με μάνατζερ κ.λπ.

Είναι αυτή η ατζέντα που στα τέλη Γενάρη τού 2021 είχε φέρει στη Γαλατασαράι τον Χένρι Ονιεκούρου, από τη Μονακό, με κόστος δανεισμού για έξι μήνες στις 650.00.000 ευρώ - Ποσό αστείο αν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες εκατ. ευρώ που έχει κάθε χρόνο ως μπάτζετ ο μεγάλος τουρκικός σύλλογος. 

Τι πρόσφερε στην ομάδα ο Ονιεκούρου; Σε 15 ματς που πρόλαβε να παίξει, κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, πιστώθηκε 5 γκολ και 4 ασίστ, και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας! Για αυτό το καλοκαίρι του 2021 ο Ολυμπιακός είχε δώσει 4,5 εκατ. ευρώ στη Μονακό (που άνηκε ο Ονιεκούρου) για να αγοράσει τα δικαιώματά του, άσχετα αν στο Λιμάνι δεν κατάφερε να πιάσει ποτέ την ίδια απόδοση.

Γιατί δεν έπιασε την ίδια απόδοση ποτέ; Γιατί ήταν ο Τερίμ που είχε βρει τα κουμπιά του, τον είχε αγκαλιάσει, τον είχε κάνει να αισθανθεί πολύτιμος και με αυτόν τον τρόπο έπαιρνε το καλύτερο δυνατό από εκείνον. Για αυτό και υπάρχει ήδη η πληροφορία ότι οι δύο τους είχαν επικοινωνία, για να συγχαρεί τον πεπειραμένο τεχνικό ο Χένρι και να του πει την εμπειρία του από την Ελλάδα. Και μέσω αυτή της επικοινωνίας έπεσε στο τραπέζι η σκέψη της επιστροφής του στην Ελλάδα!

 

Ο 26χρονος άσος παίζει, πια, στην Αλ Φαγιά της Σαουδικής Αραβίας, με ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο - Ακούγεται ότι έχει υπογράψει για 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, σε διετές συμβόλαιο! Τα πηγαίνει, μάλιστα, πολύ καλά με 6 γκολ και 3 ασίστ σε 23 ματς μέχρι στιγμής, αλλά η πορεία της ομάδας του δεν είναι ανάλογη - Βρίσκεται κάτω από τη μέση του πίνακα, χωρίς να υπάρχει κίνητρο για τη συνέχεια.

Θα μπορούσε ο Ονιεκούρου να έρθει με τη μορφή δανεισμού στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό τής σεζόν και οι Πράσινοι, που ψάχνουν για εξτρέμ που θα έχει γκολ, να καλύψουν ένα μέρος από την αμοιβή του; Στο βαθμό που ο Ονιεκούρου θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και θεωρεί ότι έχει να δώσει κάποιες απαντήσεις στην Ελλάδα, τίποτα δεν είναι απίθανο. Η υπόθεση είναι δύσκολη, αφορά κυρίως την επαφή/σχέση που έχουν αναπτύξει ο Τερίμ με τον παίκτη και, σίγουρα, θα χρειαστούν χρήματα.

Η λογική, πάντως, λέει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπήκε στη διαδικασία χριστουγεννιάτικα να διώξει τον Γιοβάνοβιτς και να πάει στην Τουρκία για να συμφωνήσει με τον Τεριμ, για να μην του κάνει στο τέλος τα χατίρια. Οπότε το ζήτημα είναι κατά πόσο θέλει όντως τον Ονιεκούρου ο Φατίχ, για να εξυπηρετήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τον Παναθηναϊκό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρέφει στον ΠΑΟ Έλληνας με απόφαση Τερίμ - Ούτε... να τον δει ο Γιοβάνοβιτς - Δεν είναι ο Κουρμπέλης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags