Facebook Pixel ΑΕΚ: Με το δεξί στο 2024! Τριάρα στον Βόλο και αναπτέρωση ηθικού πριν τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-03 20:51:00

Με το δεξί η ΑΕΚ στο 2024! Τριάρα στον Βόλο και αναπτέρωση ηθικού πριν τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με το δεξί η ΑΕΚ στο 2024! Τριάρα στον Βόλο και αναπτέρωση ηθικού πριν τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση μετά από τις γκέλες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό και πάει στο Καραϊσκάκη με ανεβασμένο το ηθικό.

Με το δεξί μπήκε η ΑΕΚ στο 2024! Η Ένωση μετά τις γκέλες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, επέστρεψε στις νίκες, αφού επικράτησε με 3-0 του Βόλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη 16η αγωνιστική της Super League. Έτσι αναπτέρωσε το ηθικό της μετά τα τελευταία στραβοπατήματα και πάει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ έχει 35 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ ο Βόλος είναι δέκατος με 14.

Με Πήλιο αριστερό μπακ

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στους Χατζισαφί, Μοχαμαντί, Μουκουντί, Ζίνι που θα έχουν μακροχρόνιες υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες τους, οι Ιρανοί στο Πανασιατικό Κύπελλο και οι Αφρικανοί στο Κύπελλο Εθνών. Τουλάχιστον ο Αργεντινός τεχνικός είδε αρκετούς παίκτες να επιστρέφουν, όπως οι Πόνσε, Πινέδα, Στάνκοβιτς, Άμραμπατ, Κάλενς, Φερνάντες (ο τελευταίος δεν μπήκε 18άδα), ενώ ο Βίντα που χτύπησε στην προπόνηση μπήκε στην αποστολή.

Η σύνθεση της Ένωσης για το παιχνίδι με την ομάδα της Μαγνησίας είχε κάποια πρόσωπα αρκετά φρέσκα, όπως του Σταύρου Πήλιου που κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας. Παράλληλα, ο Στάνκοβιτς επέστρεψε στην εστία, όπως και ο Πινέδα στη μεσαία γραμμή. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Ρότα κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και στα στόπερ, ο Κάλενς πήρε θέση δίπλα στον Βίντα. Ο Σιμάνσκι είχε ρόλο κόφτη στη μεσαία γραμμή, Γκατσίνοβιτς-Ελίασον τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες και επιθετικό δίδυμο έπαιξαν ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία.

Από πλευράς Βόλου, ο δανεικός από τον Παναθηναϊκό Τρουιγέ, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, όπως και ο τιμωρημένος Καλογερόπουλος και οι τραυματισμένοι Μπαριέντος και Σιαμπάνης. Τουλάχιστον επέστρεψαν Γκλάβτσιτς και Τσοκάνης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (75' Ρότα), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (63' Μάνταλος), Γκαρσία (75' Πόνσε)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70' Λούνα), Άλχο (39' Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70' Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70' Μεταξάς), Μωραΐτης (83' Καραγιάννης)

Γκολ από Γκαρσία μεγάλες επεμβάσεις από Στάνκοβιτς

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε όπως αναμενόταν τα ηνία του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή και προσπάθησε χωρίς άγχος να χτίσει επιθέσεις. Η πρώτη ευκαιρία όμως άργησε για τους “κιτρινόμαυρους”. Αυτή ήρθε στο 29', όταν από γέμισμα του Ελίασον ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά δεν έπιασε γεμάτα τη μπάλα με αποτέλεσμα να χάσει ένα κατά τα άλλα σίγουρο γκολ για την κλάση του Σέρβου. Ήταν όμως η ενέργεια που έβαλε μπροστά τη μηχανή.

Γιατί η ΑΕΚ στο 31' απείλησε με τον Πήλιο να δέχεται σέντρα από τον Γκατσίνοβιτς και να στέλνει τη μπάλα δίπλα στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα βρήκε δίχτυα!. Πάλι ο “Γκάτσι” έβγαλε μπαλιά για τον Γκαρσία που με διπλή προσπάθεια έγραψε το 1-0. Στο 40' μάλιστα παραλίγο να επαναληφθεί το σκηνικό σε διαφορετικές συνθήκες. Ο Σέρβος γέμισε από αριστερά για το κεφάλι του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου έφυγε δίπλα από δοκάρι του Κότσιτς.

Οι φιλοξενούμενοι, παρότι πληγώθηκαν με τον τραυματισμό του Άλχο, ο οποίος έδωσε τη θεση του στον Κίτσο, βγήκαν μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου και παραλίγο να ισοφαρίσουν. Και στους δύο κίνδυνους που δημιουργήθηκαν όμως ο Στάνκοβιτς φώναξε παρών, πρώτα απέναντι στον Ντέλετιτς στο 43' και μετά σε καρφωτή κεφαλιά του Ασλανίδη στο ίδιο χρονικό σημείο. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε από τον Πινέδα που είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, μετά από αντεπίθεση στο 45', αλλά η ενέργειά του στερήθηκε τύχης.

Νέο γκολ Γκαρσία - “Καθάρισε” ο Άμραμπατ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα ένα δεύτερο γκολ! Η Ένωση κέρδισε πέναλτι στο 51', στο οποίο ευστόχησε ο Λιβάι Γκαρσία και από εκεί και πέρα ξεπέρασε το άγχος και ελευθερώθηκε. Απείλησε με Τσούμπερ στο 56', ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γκαρσία έβγαλε τον Γκατσίνοβιτς σε θέση για γκολ, αλλά ο Κόστιτς απέκρουσε. Προηγουμένως βέβαια και ο Στάνκοβιτς είχε κάνει μία καταπληκτική επέμβαση σε γυριστή κεφαλιά του Ασλανίδη (δεύτερη φορά που τον νίκησε), στο 58', η οποία ήταν η τελευταία επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα “κιτρινόμαυρα” καρέ.

Στο 73' η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Σιμάνσκι έβγαλε τετ α τετ τον νεοεισελθέντα Άμραμπατ, ο οποίος νίκησε τον Κόστιτς για το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα γκολ

 
 
 

Τα σφυρίγματα

Στο 19' υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Πήλιο από μαρκάρισμα του Κόμπα.

Στο 50' ο Περράκης κλήθηκε από το VAR για να δει χέρι του Τάχατου και έδωσε πέναλτι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags