Παναθηναϊκός: Με χαμόγελα ξεκίνησε η πορεία του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο λόγω της νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πράσινοι παρουσίασαν ικανοποιητικότατη εικόνα δεδομένων των συνθηκών (νέος προπονητής, αναστάτωση λόγω του ξαφνικού διαζυγίου με τον Γιοβάνοβιτς κλπ.) και πήραν μία νίκη που είχαν απόλυτη ανάγκη, διότι αν ο Τερίμ ξεκινούσε με γκέλα, η "μουρμούρα" στις τάξεις των οπαδών θα αυξανόταν επικίνδυνα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, άρεσε αρκετά η εικόνα του Τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Τερίμ να μπαίνουν στο ματς αποφασισμένοι να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Σε μία πρώτη ανάγνωση, φαίνεται πως ο Τούρκος τεχνικός θέλει οι Πράσινοι να αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη φιλοσοφία ελέγχου του αγώνα μέσω κατοχής της μπάλας, με κύρια διαφορά ότι επιδίωξε να δώσει πιο γρήγορο τέμπο στο ματς απειλώντας με πιο άμεσο παιχνίδι και λιγότερες πάσες, σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιοβάνοβιτς που συχνά επιχειρούσε να "υπνωτίσει" τον αντίπαλο και να τον χτυπήσει με ξαφνικές αλλαγές ρυθμού.

 


Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Τόνι Βιλένα, που διάλεξε το καλύτερο timing για να κάνει την κορυφαία του φετινή εμφάνιση, να πετύχει το πρώτο του γκολ και να κερδίσει αμέσως την εμπιστοσύνη του Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός έδωσε τη δυνατότητα στον Ολλανδό να πατά συνεχώς περιοχή, κινούμενος σε πολλές περιπτώσεις ως δεύτερος επιθετικός, ενώ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν δίστασε να τον δοκιμάσει και ως δεξιό εξτρέμ! Μάλιστα, ο ρεπόρτερ του "πράσινου" πάγκου στην τηλεοπτική μετάδοση μετέφερε πως ο Τερίμ ήθελε αριστεροπόδαρο παίκτη στη δεξιά πλευρά προκειμένου να συγκλίνει.  Γι΄ αυτό ξεκίνησε τον αριστεροπόδαρο Αϊτόρ στα δεξιά και έκανε το ίδιο με τον δεξιοπόδαρο Μαντσίνι στα αριστερά. Πράγματι, οι δύο εξτρέμ σπανίως "ακουμπούσαν" στη γραμμή του πλαγίου άουτ και κινούνταν κατά κύριο εσωτερικά ώστε να έχει η ομάδα περισσότερους παίκτες σε θέσεις για να απειλήσουν άμεσα με σουτ.

Κατά τα άλλα, ο Μπερνάρ παρουσιάστηκε ανεβασμένος και ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο, ο Ιωαννίδης κινήθηκε στα γνωστά του στάνταρ ταλαιπωρώντας την άμυνα και πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ, ενώ ο Μπρινιόλι είχε μετά από καιρό ένα... ήσυχο ματς, που του δίνει χρόνο να ηρεμήσει. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η απόφαση του Τερίμ να περάσει στο ματς τον Γερεμέγεφ αντί του Σπόραρ όταν έβγαλε τον Ιωαννίδη. Δείγμα του ότι ο Σουηδός μάλλον ξεκινά με αβαντάζ στην... αφετηρία της εποχής Τερίμ αντί του Σλοβένου.

ΥΓ. Ο Τερίμ φαίνεται πως έχει επενδύσει ήδη πάρα πολλά στην προσωπική σχέση του με τους παίκτες. Πέραν της απόφασης να στηρίξει τον Μπρινιόλι σε μία δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, οι στοργικές αγκαλιές του Τούρκου σε Αϊτόρ, Βιλένα το δείχνουν ξεκάθαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο 18χρονος Αλβανός που ξεχώρισε ήδη ο Τερίμ - Η ήρεμη δύναμη και το "next best thing" του Παναθηναϊκού (Vid)