Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και από την Τουρκία αναφέρουν πως βρίσκεται σε επαές με τον Σαμέτ Ακαϊντίν που δεν έχει θέση, πλέον, στην Φενέρμπαχτσε.

Συμπαίκτης με τον Αράο

Ο πρώην συμπαίκτης του Γουίλιαν Αράο γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1994 στην Τραπεζούντα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα νέων της Τραμπζονσπόρ. Το 2009 συμπεριλήφθηκε στην ομάδα U-17 της Τραμπζονσπόρ και το 2011 μεταγράφηκε δωρεάν στην ομάδα U21 της Μπολουσπόρ, ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αρσίνσπορ το 2013.

Η μεταγραφή των 471.000 ευρώ και η Εθνική Τουρκίας

Συνέχισε την καριέρα του στις Σανσακτεπέ, Σανλιουρφασπόρ, Κεσιουρενγκουτσού και το 2021 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την Αντάνα Ντεμιρσπόρ, έναντι μεταγραφικού ποσού 471 χιλιάδων ευρώ.

Οι εμφανίσεις του εκεί ήταν εντυπωσιακές και κατάφερε να κληθεί και στην Εθνική Τουρκίας, ενώ στάζει μέλι για τον τότε προπονητή του, Βιντσέντσο Μοντέλο τον οποίο αποκαλεί «πατέρα».

Προσωπική επιλογή του Ζεσούς

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν ξεχώρισε στην Αδάνα και ο Ζορζέ Ζεσούς έδωσε εντολή για να τον πάρει στη Φενέρμπαχτσέ. Ήταν η μεταγραφή που ήθελε περισσότερο από την τουρκική λίγκα.

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 ανακοινώθηκε και πόσταρε στα social media: «Περνάω μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής μου, σήμερα πρέπει να είναι η μέρα που θα λάβω την ανταμοιβή των προσπαθειών πολλών ετών, τίποτα δεν ήταν ποτέ εύκολο. Τα χρόνια πέρασαν με αποφασιστικότητα, φιλοδοξία, αγώνα και υπομονή. Αλλά η πραγματική ιστορία ξεκινά τώρα»!

Δεν άντεξε την πίεση των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσέ

Ο 29χρονος υψηλόσωμος (1,90μ.) στόπερ πέρασε πολλά στάδια στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης και στα θετικά ήταν πως κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας της σεζόν 2022-23.

Όπως γράφουν οι Τούρκοι, δεν άντεξε άλλο την πίεση των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσέ και ζήτησε να αποχωρήσει από το σύλλογο και μάλιστα τον Νοέμβρη του 2023 η εμφάνιση του Σαμέτ Ακαϊντίν με την Τραμπζονσπόρ του Τάσου Μπακασέτα έβαλε σε σκέψεις το τεχνικό τιμ. Τράβηξε την προσοχή με τα ατομικά του λάθη και γράφτηκε πως έφυγε κλαίγοντας από το γήπεδο και πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια, δεν μπορούσε να συνέλθει ψυχικά.

Ο Σαμέτ έκανε μια σειρά από λάθη απέναντι στον Ονουάτσου και η απόδοση του έφερε τη γιούχα από την κερκίδα...

Το φτύσιμο σε αντίπαλο και η αθώωση

Σε ένα άλλο ματς, πάλι με αντίπαλο τη Τραμπζονσπόρ, η τουρκική ομάδα κατήγγειλε τον Σαμέτ Ακαϊντίν πως έφτυσε τον Μαχμούντ Τρεζεγκέ, όταν αυτός προσκύνησε για να πανηγυρίσε το γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 18 Μαΐου 2023 με τη Φενέρ (3-1) για την 34η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. 

«Καταδικάζουμε έντονα την απάνθρωπη πράξη που διαπράχθηκε εναντίον του ποδοσφαιριστή μας Μαχμούντ Τρεζεγκέ στον αγώνα που παίξαμε με τη Φενερμπαχτσέ. Ενώ ο Τρεζεγκέ επρόκειτο να προσκυνήσει μετά τον πανηγυρισμό του γκολ, Είναι ντροπή και αηδία που ο ποδοσφαιριστής της Φενερμπαχτσέ Σαμέτ Ακαϊντίν γύρισε και έφτυσε τον παίκτη μας», έγραψε η ανακοίνωση του συλλόγου της Τραπεζούντας.

Πάντως, ο 29χρονος Τούρκος στόπερ αθωώθηκε και δεν τιμωρήθηκε για το φτύσιμο σε αντίπαλο με την κάμερα να «συλλαμβάνει» το συμβάν.

Σε κατ' οίκον περιορισμό

Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες από την ημέρα που πήρε μεταγραφή στη Φενερμπαχτσέ και τώρα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Τουρκίας.

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν έχει αποκαλύψει πως ήταν ένα πολύ δραστήριο παιδί και πολύ άτακτο, τόσο στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό.

«Έπρεπε να έχω κάποιον πάντα μαζί μου, αλλιώς θα μου συνέβαιναν ατυχήματα. Δεν μπορούσα να μείνω ακίνητος. Ειλικρινά, έχω περάσει πολλά ατυχήματα. Να πω ότι δεν με χτύπησε αυτοκίνητο ή ότι δεν έπεσα κάτω παίζοντας στο σπίτι. Η οικογένειά μου προσπαθούσε συνεχώς να με κρατήσει σε κατ' οίκον περιορισμό εξαιτίας αυτού. Δεν με έβγαζαν πολύ. Με λίγα λόγια, ήμουν ένα άτακτο παιδί», έχει πει σε συνέντευξη του.

Από επιθετικός σε αμυντικός

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η μαμά ήταν η νοικοκυρά και ο πατέρας του απόφοιτος πανεπιστημίου που δούλευε ως τεχνικός διακόσμησης επίπλων. Είχε και έναν αδερφό, αλλά πέθανε. Ο Σαμέτ αποφοίτησε από το γυμνάσιο Yunus Emre της Τραπεζούντας, αλλά δεν μπορούσε να πάρει πανεπιστημιακή μόρφωση γιατί έπαιζε ποδόσφαιρο.

Για να κάνει τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο χρειάστηκε τον δάσκαλο φυσικής αγωγής του δημοτικού σχολείου που πήγαινε και τον προώθηκε στην Τραμπζόν Ιντμανοκάγκι, έναν από τους πιο εδραιωμένους συλλόγους της πόλης και κάπως έτσι ξεκίνησε η ποδοσφαιρική του περιπέτεια. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως επιθετικός, αφού ήταν πιο ψηλός από τους άλλους φίλους του στην ηλικιακή του ομάδα. Όμως, με τα χρόνια γύρισε πιο πίσω και καθιερώθηκε ως στόπερ.

Η αγάπη για το κοτόπουλο και η λατρεία για τα κεμπάπ

Ο Σαμέτ λατρεύει το περπάτημα και του αρέσει η ηρεμία. «Είμαι ο χαλαρός τύπος ανθρώπου που συνήθως κάθεται με φίλους, πίνει καφέ ή πηγαίνει βόλτα», τονίζει, ενώ για το αγαπημένο του φαγητό είναι κάθετος: «Μου αρέσει να τρώω κοτόπουλο. Δεν μου αρέσει πολύ το κόκκινο κρέας. Λατρεύω όλα τα πιάτα με κοτόπουλο. Μερικές φορές τρώω κεμπάπ στα Άδανα, αλλά μετά με πονάει το στομάχι για μια εβδομάδα. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να εγκαταλείψω τα κεμπάπ. Αυτό το κεμπάπ έχει μια διαφορετική πλευρά που σε κάνει να το λατρέψεις και να το φας. Είμαι από την Τραπεζούντα αλλά δεν μου αρέσουν τα ψάρια. Όλοι εκπλήσσονται με αυτό, αλλά είναι πραγματικά. Αλλά δεν μπορώ χωρίς κοτόπουλο».