Facebook Pixel Στη Θεσσαλονίκη θα κριθεί η πρόκριση! "Κόλλησαν" στο μηδέν ΑΕΚ και Άρης
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-10 21:26:00

Στη Θεσσαλονίκη η πρόκριση! "Κόλλησαν" στο μηδέν ΑΕΚ και Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στη Θεσσαλονίκη η πρόκριση! "Κόλλησαν" στο μηδέν ΑΕΚ και Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Λευκή ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πρώτο παιχνίδι των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για ΑΕΚ και Άρη. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη φάση των "16" και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, στις 17 Ιανουαρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης δηλαδή. Υπενθυμίζεται, ότι το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει. Πρέπει μία από τις δύο ομάδες να νικήσει, είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση. 

Rotation από Αλμέιδα! Συνταγή... ΠΑΟΚ ο Μάντζιος

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την 11άδα της ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης με την άμυνα να αποτελείται από τους Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Πήλιο από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Γιόνσον είχε ρόλο κόφτη με τον Τσούμπερ στα αριστερά, τον Ελίασον στα δεξιά και στην κορυφή του ρόμβου τον Πινέδα. Επιθετικό δίδυμο τοποθετήθηκαν ο Πισάρο με τον Πόνσε.

Ο Άκης Μάντζιος ακολούθησε συνταγή της νίκης επί του ΠΑΟΚ, παρατάσσοντας την ίδια ακριβώς 11άδα. Ο Κουέστα ήταν τερματοφύλακας, με τους Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ζουλ και Τζούρασεκ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Νταρίντα μπροστά τους, τους Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ στα άκρα και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46’ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Πήλιος, Γιόνσον, Τσούμπερ (60’ Αραούχο), Ελίασον (60’ Άμραμπατ), Πινέδα, Πισάρο (69’ Φερνάντες), Πόνσε (60’ Γκαρσία)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (72’ Ντουκουρέ), Σαβέριο (55’ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77’ Φετφατζίδης)

Κούρασαν…

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κουραστικό, χωρίς ενδιαφέρον και ένταση. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πολύ συγκρατημένες σε τέτοιο βαθμό που δεν είδαμε ούτε μία κλασική ευκαιρία, ούτε φάση που να μύριζε λίγο κίνδυνο. Η ΑΕΚ είχε μία υποτυπώδη κυριαρχία, προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα από αριστερά και να δώσει χώρο στον Πήλιο για να σεντράρει, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, Πινέδα και Τσούμπερ έκαναν κινήσεις και αναζητούσαν χώρους, Μπράμπετς και Φαμπιάνο εγκλώβισαν τον Πόνσε. ενώ υπήρχε αναποτελεσματικότητα και στα τρία κόρνερ που εκτελέστηκαν από τον Ελίασον.

Ο λόγος ήταν, ότι ο Άρης ήταν πολύ καλά θωρακισμένος στα μετόπισθεν. Έδειξε όμως διάθεση να βρει ανοικτό γήπεδο και να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις, είτε με τον Οντουμπάτζο από δεξιά είτε με τον Σουλεϊμάνοφ από αριστερά. Ωστόσο ο Γιόνσον είχε πολύ καλές επιστροφές και αναχαίτιζε οποιαδήποτε προσπάθεια. Υπήρξε μάλιστα μία στιγμή στο 13’ που ο Μορόν βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Μήτογλου όμως του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

 

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που οι δύο ομάδες παρέδωσαν λευκή κόλλα χαρτί και τα δύο σουτ του Μορόν από πλευράς Άρη και τα δύο από Πινέδα-Τσούμπερ από πλευράς ΑΕΚ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ευκαιρίες.

Καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα άλλαξε γρήγορα την επιθετική του γραμμή, βάζοντας Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Άμραμπατ και Γκαρσία, ούτως ώστε να κάνει περισσότερο πιεστικό και επικίνδυνο το σχήμα του. Η ΑΕΚ όμως και πάλι έδειχνε να δυσκολεύεται να περάσει τη μπάλα στην περιοχή του Άρη, ο οποίος εν αντιθέσει βρήκε χώρο στο 68’ και πραγματοποίησε την καλύτερη ευκαιρία στο ματς.

Ο Ζουλ έβγαλε μπαλιά τρύπα στον Μορόν εντος περιοχής, με τον τελευταίο να πιάνει γυριστό σουτ (ενώ μπορούσε να τη γυρίσει στον Παναγίδη) και τη μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία και να καταλήγει εκτός γηπέδου. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα από τον Αραούχο, το γυριστό σουτ του οποίου εντός περιοχής, κόντραρε στον Οντουμπάτζο (και κατέληξε κόρνερ).

 

Ο Άρης όμως έγινε ακόμα πιο επικίνδυνος. Στο 74’ ο Ζουλ έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ με εξωτερικό φάλτσο εκτός περιοχής, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει σε κόρνερ. Ο παίκτης του Άρης όμως αποκόμισε πρόβλημα στον τετρακέφαλο και αποχώρησε μετά δακρύων από το παιχνίδι. Στο 78’ οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νταρίντα ο προωθημένος Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αναμετρηθούν στο Κλεάνθης Βικελίδης στον επαναληπτικό των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags