Μια εξαιρετική περίπτωση από τη Βραζιλία, προφανώς όμως με άρωμα Τουρκίας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αγορα της ο Φατίχ Τερίμ, έχει στη λίστα του ο Παναθηναϊκός με τον Βίτορ Ούγκο - Τον Βραζιλιάνο στόπερ που έχει θητεία, μεταξύ άλλων, σε Παλμέιρας, Φιορεντίνα και Τράμπζονσπορ.

Από την περασμένη Άνοιξη αγωνιζεται στην πατρίδα του, με τη φανελα τη Μπαϊα, με την οποία μάλιστα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Το market value τού παίκτη ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και στα 32 του χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι έχει ξανά το κίνητρο για να έρθει στην Ευρώπη.

Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός και, κυρίως, ο Φατίχ Τερίμ να του δώσουν αυτό το κίνητρο; Εδώ υπάρχουν μια σειρά από παράμετροι που δεν είναι της παρούσης για να εξετάσουμε, καθως εξίσου ενδιαφέρον έχει να δομήσουμε το αγωνιστικό προφίλ του.

Ποια είναι η εικόνα του στο γήπεδο, τι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό και ποια είναι τα καλά του στοιχεία; Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, άριστο γνώστη τού ποδοσφαίρου στην Τουρκία, προκειμένου να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε το προφίλ του.

"Στόπερ-ηγέτης στον Παναθηναϊκό - Εγκεφαλικός παίκτης και έμπειρος - Ξεχωρίζει για το μυαλό"

"Όταν ήταν στην Τουρκία, ήταν μεγάλο όνομα, ηγέτης. Στόπερ είναι, ηγετικός, με καλές σεζόν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Την τελευταία του χρονιά είχε χάσει τη θέση του, είχε και κάποιους τραυματισμούς, τον είχαν σε εκτίμηση".

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία;

"Εγκεφαλικός παίκτης είναι, έμπειρος, ξέρει να κινηθεί στο γήπεδο. Δεν ξεχωρίζει για τα αθλητικά προσόντα του αλλα για το μυαλό του".

Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά αν έρθει στον Παναθηναϊκό;

"Είναι ερωτηματικό γιατί τον έχω χάσει, δεν είναι στην Τουρκία αυτή τη σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν θα ερχόταν με Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ ο… Ματεράτσι του Μοντέλα - Γι’ αυτό "έδιωξε" τον Ακαϊντίν ο Μπράνκο!