Τι ματσάρα είδαμε; Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς επικρατώντας με 3-2 σε φοβερό αγώνα! Οι Πειραιώτες δεν κράτησαν το προβάδισμα δύο τερμάτων και οι γηπεδούχοι έβγαλαν ψυχή ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σημείωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά στο 86'. Κομβικό τρίποντο για τον Ολυμπιακό στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αποβλήθηκε ο Ρέτσος και χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ενόψει Κυπέλλου Ελλάδας.

Πώς άρχισαν το παιχνίδι Κηφισιά και Ολυμπιακός

Η Κηφισιά μπήκε στην αναμέτρηση, γνωρίζοντας ότι ''καίγεται'' για βαθμούς στη μεγάλη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Στο ματς αυτό ο Λέτο έκανε ντεμπούτο ως βοηθός του κόουτς Νίλσεν και οι νεοφώτιστοι άρχισαν με τους εξής 11: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο, Ίλιεφ, Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφούμα.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε στο νου του τη ρεβάνς του Φαλήρου με τον Παναθηναϊκό και έκανε αλλαγές. Η πιο τρανταχτή ήταν αυτή του Τζολάκη με τον Έλληνα κίπερ να παίρνει θέση βασικού, καθώς ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, ο Ροντινέι με τους Μπιανκόν, Ρέτσο και Κίνι ήταν στην τετράδα της άμυνας. Ο Καρβάλιο με τον Καμαρά άρχισαν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Μασούρας-Ποντένσε βρέθηκαν στα πλάγια με τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη να είναι πίσω από τον Ναβάρο. 

Ένα ημίχρονο που τα είχε όλα και έβαλε θεμέλια για ματσάρα μέχρι τέλους!
 
Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η πρώτη φάση, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Μπιανκόν πήρε κεφαλιά. Ο Κρίστινσον, όμως, μπλόκαρε άνετα και κράτησε το μηδέν. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία στον αγώνα, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας ενώ πίεζαν ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 11', όταν ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Καρβάλιο και ο Πορτογάλος πάσαρε στον Μασούρα. Ο Έλληνας άσος έπιασε έναν... κεραυνό και πέτυχε τέρμα που θα το θυμάται για χρόνια, για το 0-1!
 
Στο 15ο λεπτό ο Σάντος έκανε την πρώτη τελική για την Κηφισιά, όμως η μπάλα πέρασε πολύ έξω από την εστία. Στο 28' ήρθε η πρώτη ειδοποίηση για την εστία του Τζολάκη, με τους νεοφώτιστους να βγαίνουν στην αντεπίθεση και τον Σάντος να απειλεί. Ο Μπιανκόν έκανε τάκλιν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σωτήριο και έτσι το σκορ δεν άλλαξε. 

Στο 38' ο Ματέους Σάντος έκανε χέρι σε κεφαλιά του Καρβάλιο, ο Μανούχος έδωσε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Φραν Ναβάρο. Ο Ισπανός επιθετικός δε λάθεψε, βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με την ερυθρόλευκη φανέλα και σημείωσε το 0-2. Στο 46ο λεπτό ο Παναγιώτης Ρέτσος πήρε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, για χτύπημα στον αγκώνα στον Οζέγκοβιτς. Η Κηφισιά δεν απέκτησε μόνο αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στη συνέχεια αυτού του φάουλ μείωσε σε 1-2. Ο Τζολάκης ''τράκαρε'' με τον Καμαρά, ο Μιλίσεβιτς πήρε το ριμπάουντ και με ''φωτοβολίδα'' εκτός περιοχής πέτυχε γκολ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

 
 
Νίκη με Ελ Αραμπί σε παιχνίδι - θρίλερ! 
 
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναγκάστηκε να ρίξει στόπερ μετά την αποβολή του Ρέτσου και με την επανεκκίνηση του ματς, ο Ντόη μπήκε αντί του Ποντένσε που δεν έκανε τη διαφορά. Οι Πειραιώτες μπήκαν με ορμή και με σαφή στόχο να πετύχουν κι άλλο γκολ. Και το έκαναν στο 52', όταν ο Μασούρας σκόραρε μετά από κεφαλιά - ασίστ του Ροντινέι. Μετά από έλεγχο του VAR, όμως, το γκολ ακυρώθηκε λόγω χεριού του Έλληνα άσου. Στο 62' η Κηφισιά πήρε φάουλ σε καλό σημείο και μετά από εκτέλεση του Μπιφουμά, ο Μπιανκόν έκανε χέρι εντός περιοχής και δόθηκε πέναλτι. Ο Οζέγκοβιτς σούταρε από τα 11 βήματα και ο Σέρβος στράικερ σημείωσε το 2-2. Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μασούρας σούταρε εκτός περιοχής και ο Κρίστινσον μπλόκαρε. 3 λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί σκόραρε, όμως ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα του δε μέτρησε. Οι ερυθρόλευκοι έγιναν έξαλλοι με την απόφαση και σύσσωμος ο πάγκος ήταν στα... κάγκελα! Χαρακτηριστικό ήταν ένα στιγμιότυπο που όλοι οι παίκτες πήγαν εκεί που ήταν τα στελέχη της ΠΑΕ. Στο 80' ο Μασούρας πάσαρε στον Ντόη, αυτός όμως δε σημάδεψε εστία. Οι Πειραιώτες φώναξαν για πέναλτι, το οποίο και δεν δόθηκε μέσω VAR λόγω οφσάιντ.

Ο Ελ Αραμπί σκόραρε εκ νέου και αυτή τη φορά το τέρμα κατακυρώθηκε! Ο Μάρτινς έκανε γέμισμα ακριβείας και ο Μαροκινός άσος σημείωσε το 2-3 στο 86ο λεπτό. Οι καθυστερήσεις ήταν 10 ολόκληρα λεπτά λόγω του χαμού που είχε προηγηθεί. Στο 90+1' ο Κωνσταντακόπουλος σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε οριακά άουτ. Ο Σάντος πήρε δεύτερη κίτρινη στο 90+3' και έτσι έμειναν 10 παίκτες για κάθε ομάδα στο γήπεδο. Ο Νίνης πέρασε ως αλλαγή και δοκίμασε το δεξί του πόδι στο 90+7', όμως ο Τζολάκης έλεγχε απόλυτα. Το ματς έληξε με 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού σε τρομερό ματς!