Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Έφτιαχνε το μούσι του ο διαιτητής στο πέναλτι - Αλλοίωση πρωταθλήματος με 4 βαθμούς που δεν άξιζε η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-15 00:08:00

Έφτιαχνε το μούσι του ο διαιτητής στο πέναλτι - Αλλοίωση πρωταθλήματος με 4 βαθμούς που δεν άξιζε η ΑΕΚ

του Νίκου Στεργίου
Έφτιαχνε το μούσι του ο διαιτητής στο πέναλτι - Αλλοίωση πρωταθλήματος με 4 βαθμούς που δεν άξιζε η ΑΕΚ

Πώς είναι δυνατόν να μην ούρλιαζε το VAR στον Σουηδό ρέφερι ότι υπάρχει παράβαση και ανατροπή στη φάση του Βέρμπιτς;

Δεύτερη σερί αγωνιστική αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Μετά τον απίθανους τύπους (διαιτητής και VAR) που έκαναν άνω κάτω το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ήρθε ακόμη ένα χτύπημα στο ελληνικό πρωτάθλημα με δράστες από άλλη χώρα.

Το ότι στη φάση με την ανατροπή του Βέρμπιτς στο 56' δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, δείχνει για ακόμη μία φορά πως δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθεί κανείς το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Σουηδός διαιτητής ήταν σε θέση να δει απευθείας το πέναλτι. Δεν το δίνει. Μπορεί να κοιτούσε ίσως εκείνη την ώρα πως θα φτιάξει το περιποιημένο του μούσι, μην πετάει καμιά τρίχα. Κατανοητό.

Ο VAR όμως μόνο αν έχει δόλο ή εκείνη την ώρα κοιτούσε καμιά εκπομπή μαγειρικής δεν γίνεται να μην έχει ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ στον Σουηδό ρέφερι, για το έγκλημα που έχει κάνει και να τον στείλει στο VAR. Η «δικαιολογία» που έλεγαν όσοι έπαιρναν πρωταθλήματα με διορισμό πριν κάποια χρόνια, ότι «ο Παναθηναϊκός έβαλε δεύτερο γκολ μετά, αρά δεν άλλαξε κάτι» ανήκει μόνο εκεί που ανήκουν ο Σουηδός διαιτητής και ο φίλος του στο VAR... Εκτός ποδοσφαίρου δηλαδή.

 

 

 Κανείς δεν ξέρει αν ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-2 στο 56΄ και μεχρι το 66΄ (όπου είχε πατήσει την ΑΕΚ έβαλε το δεύτερο γκολ) δεν θα είχε βάλει άλλα 5. Ή αν είχε φάει 5 ή αν είχε χάσει ακόμη και το πέναλτι. Το ποδόσφαιρο έχει κανονισμούς, η παραμικρή λεπτομέρεια σε έναν αγώνα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Γι΄ αυτό όταν αλλοιώνεται ο κανονισμός, αλλοιώνεται και ένα ολόκληρο παιχνίδι ανεξάρτητα με το τι έγινε στη συνέχεια. Και όταν αλλοιώνεται ένα ματς αλλοιώνεται και ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Μέσα σε δύο αγωνιστικές η ΑΕΚ πήρε 4 βαθμούς που δεν άξιζε γιατί αλλοιώθηκαν με τις διαιτητικές αποφάσεις οι αγώνες της και αδικήθηκαν οι αντίπαλοί της. Το αν η ΑΕΚ κέρδιζε στο Καραϊσκάκη ακόμη και αν μετρούσε το καθαρό γκολ του Μασούρα ή αν δινόταν το πέναλτι στον Ολυμπιακό, κανείς δεν το ξέρει. Το ίδιο ισχύει και αν ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο 56΄ με το πέναλτι του Βέρμπιτς. Το μόνο που ξέρουν όλοι όμως είναι πως τα δύο αυτά ντέρμπι αλλοιώθηκαν με αποφάσεις διαιτητών και VAR οι οποίες βιάζουν λογική και τους κανονισμούς και ευνοούν την ίδια ομάδα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή ΠΑΟ για τη διαιτησία με ΑΕΚ: "Δεν έδωσαν ούτε με VAR καταφανέστατο πέναλτι" - Δείτε τη φάση (Vid)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags