Άρης: Ο Αρης πέρασε με το εμφατικό 0-4 από το Αγρίνιο, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν τα όσα έκαναν μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Ακης Μάντζιος. 

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι τα πρώτα βιολιά της ομάδας, αλλά παρ’ όλα αυτά τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και του έστειλαν το μήνυμα, ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Βεβαίως μπαίνει κι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να το διερευνήσει ο προπονητής του Αρη:Αν δηλαδή κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που χθες «πάτησαν» τον Παναιτωλικό θα είχαν ανάλογη προσφορά, αν συμμετείχαν σε μία 11άδα με τους βασικούς, απέναντι σε ισχυρότερο αντίπαλο. Αυτή όμως είναι μία άλλη κουβέντα και κάτι που θα απασχολήσει τον προπονητή του Αρη.

Για την χθεσινή προσπάθεια των «κίτρινων στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό έμπαιναν πολλά ερωτηματικά, πριν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Ο λόγος; Κοντά επτά ποδοσφαιριστές στην 11άδα οι οποίοι έχουν την ταμπέλα της «ρεζέρβας» μπήκαν στην ομάδα από το ξεκίνημα του αγώνα. Επιλογή του Μάντζιου γιατί ήθελε να προσέξει για να… έχει. Τι; Ολο το ρόστερ στη διάθεση του στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς που είναι αυτός της Τετάρτης με την ΑΕΚ. 

Οπότε επέλεξε να κάνει ροτέϊσον. Αναγκαία επιλογή η οποία του βγήκε σε καλό. Ο Αρης ήταν εξαιρετικός, έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι εκτός έδρας και η ομάδα έδειξε μόνο αρετές. Κυριάρχησε σ’ όλο τον αγώνα και αφαίρεσε από τον Παναιτωλικό το δικαίωμα να του βάλει δύσκολα. Ο Αρης χθες ήταν μία ολοκληρωμένη ομάδα. Και έκανε μέσα στο γήπεδο όλα εκείνα που περίμεναν οι φίλοι του από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Είχε ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό, έπαιξαν ώριμα, χωρίς να παρασύρονται από τον ενθουσιασμό. Είχαν σοβαρότητα, κοντά τις γραμμές, δημιούργησαν 25 τελικές και πέτυχαν τέσσερα γκολ, τα οποία ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο σε εκτέλεση. 

Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να ζητήσει ο Μάντζιος από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε. Και τα όσα έκαναν αποκτούν μεγαλύτερη αξία, γιατί λογικά θα έπρεπε να υπάρξει πρόβλημα ομοιογένειας. Κάτι τέτοιο δε φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Το αντίθετο. Ο Αρης λειτούργησε σαν μία καλοκουρντισμένη μηχανή.

Ο Ροζ με τον Μπράμπετς είχαν αλληλοκαλύψεις, Φατόρε και Φεράτι ανέβαιναν προς την περιοχή του Παναιτωλικού, ο Φετφατζίδης έκανε έντονη την παρουσία του, ο νεαρός Παναγίδης βοήθησε και ανασταλτικά, Ντουκουρέ και Τζούρασεκ έδωσαν βοήθειες και επιθετικά, Μενέντες και Σαμόρα δημιουργούσαν καταστάσεις πανικού στην άμυνα του Παναιτωλικού. Κι όταν μπήκαν τα «βαριά» χαρτιά, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο ο Αρης ανέβασε ένα κλικ την απόδοση του κι έφτασε το σκορ στο εντυπωσιακό 0-4.

Στην κορυφή των θετικών στοιχείων το σκοράρισμα του Σαβέριο και το «παρών» του Μανού Γκαρθία. Ολιγόλεπτο μεν, ουσιαστικό δε. Ακόμη η απόδοση του Χουτεσιώτη, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βλαχοδήμος ξανά για Ολυμπιακό - Η πρόταση που θα τον πείσει να γυρίσει Ελλάδα - Εξελίξεις με Πασχαλάκη!