Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Αλεξάντρ Σάζκο που ασχολείται με θέματα της Σαχτάρ Ντόνετσκ και μίλησε για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Ολεξέι Κάστσουκ στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, σκιαγράφησε το προφίλ και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ουκρανού μεσοεπιθετικού. 

Αρχικά ο Αλεξάντρ Σάζκο μίλησε για τις επαφές του ΠΑΟΚ με τον Ολεκσέι Κάστσουκ: «Είναι περίπτωση που έβλεπε ο Αντρέι Φεντσένκο που δούλευε στον ΠΑΟΚ και ως αρχισκάουτ. Είναι αυτός που είχε προτείνει τον Κάστσουκ κι από εκεί είχαν γίνει οι πρώτες επαφές. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει με τη μεταγραφή αλλά ο παίκτης είπε ότι μαζεύει όλες τις επιλογές του και ο ατζέντης του, ο Βαντίμ Σαμπλί, έχει κάνει επαφές με τον ΠΑΟΚ».

Ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ του Κάστσουκ: «Έχει πολλές τεχνικές ικανότητες, είναι κάλος ντριμπλέρ, αφού έχει 65% ποσοστό επιτυχίας. Παίζει πολύ καλά στον κενό χώρο, είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός, να περάσει τον αντίπαλο. Την πολύ καλή σεζόν την έκανε πέρσι στο Αζερμπαϊτζάν με τη φανέλα της Σαμπάχ, ήταν πάρα πολύ κάλος. Έχει τεχνική, ίσως δεν είναι τόσο ομαδικός και ίσως να έχει θέμα σε οργανωμένες άμυνες. Πέρσι έκανε σε 33 ματς 16 γκολ και 10 ασίστ».

Για τον ρόλο του φέτος στη Σαχτάρ: «Φέτος δεν έχει μεγάλο ρόλο και από τότε που στη Σαχτάρ ήρθε προπονητής ο Μαρίνο Πούσιτς έχει παίξει ελάχιστα. Η Σαχτάρ έχει πολλούς εξτρέμ και ο παίκτης εχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν ζητήσει χρήματα η Σαχτάρ αλλά σίγουρα θέλει να τον δώσει γιατί θέλει να κάνει κάποιες μεταγραφές και να αδειάσει το ρόστερ της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντέμης: «Τώρα θα φανεί πόσο δυνατά ο ΠΑΟΚ θα μπει για το πρωτάθλημα - Να τον δω με τους 3 μεγάλους» (ViD)