Facebook Pixel Τάσος Μπακασέτας - Παναθηναϊκός: Το "χρυσό" συμβόλαιο Μπακασέτα σε ΠΑΟ - Τον έπεισαν τα τηλέφωνα Τερίμ, 1.5 εκατ. μικρότερη πρόταση η ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-17 11:15:00

Το "χρυσό" συμβόλαιο Μπακασέτα σε ΠΑΟ - Τον έπεισαν τα τηλέφωνα Τερίμ, 1.5 εκατ. μικρότερη πρόταση η ΑΕΚ!

Οι Μιχείες

Γιατί τον ήθελε τόσο ο Τούρκος και ο Αλαφούζος τα "'έσκασε"! Οι Πράσινοι δίνοντας ένα τεράστιο συμβόλαιο ολοκλήρωσαν μία σπουδαία μεταγραφή, φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα τον αρχηγό της Εθνικής, που ήθελαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Φερνάντο Σάντος. Ποια θα είναι τα χρήματα που θα πάρει, χωρίς τα μπόνους συνολικά για τα 2.5 χρόνια, τι προηγήθηκε των υπογραφών και πόσα του έδινε η Ένωση

MΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: O Παναθηναϊκός έκανε το κόλπο γκρόσο και ντύνει στα πράσινα τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας. Όπως αποδεικνύεται χειρίστηκε άνετα την πολύ δύσκολη αυτή μεταγραφική υπόθεση και βγαίνει νικητής σε μια πολύ σημαντική κίνηση. Αντικειμενικά είναι μια τεράστια επιτυχία κι αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά αφού είχε να ανταγωνιστεί δυο ομάδες από το τουρκικό Big 3! Επίσης, έπρεπε να πείσει και τον ίδιο, τον άσο, που είχε ταυτιστεί στην Ελλάδα με την ΑΕΚ, με την οποία πήρε και πρωτάθλημα ενώ κι από μικρός ήταν οπαδός της. Μην ξεχνάμε άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, πως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που τον προσέγγισε πρώτη και σε ανύποπτο χρόνο, Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάνοντας του πρόταση επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια το ερχόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερου. Προσφέροντάς του σύμφωνα με τις μανατζερικές πηγές κι ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια του ρόστερ της (όσα παίρνει και ο Βίντα, που επίσης έφτασε από την... Τουρκία, δηλαδή κοντά στο 1,4 εκατ.). Ο "Μπάκα" τότε ήταν διστακτικός γιατί ήθελε να εξαντλήσει και τις πιθανότητες να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (απωθημένο), εξ ου και η αλλαγή ατζέντη...

ΤΕΡΙΜ: Η παρουσία του κορυφαίου Τούρκου προπονητή στον ΠΑΟ έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο για να πειστεί ο Μπακασέτας. Ο Τερίμ τον ήξερε, τον γούσταρε και ζήτησε την απόκτησή του με το που ανέλαβε τους πράσινους. Φρόντισε μάλιστα να του τα μεταφέρει και ο ίδιος στον "Μπάκα" με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά (όχι μόνο μια φορά) και τον έψησε όπως αποδεικνύεται. Για κάθε παίκτη που έχει αγωνιστεί τόσα χρόνια στην Τουρκία και ξέρει το ειδικό βάρος του "Αυτοκράτορα Φατίχ", είναι πολύ τιμητικό να σου δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον και να σε θεωρεί τόσο σημαντικό για την νέα του ομάδα. Βλέπετε για τον Τερίμ ο Μπακασέτας μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής (μπορεί να παίξει από...χθες στην 11άδα του), είναι προσωπικότητα και κυρίως έχει κατακτήσει πρωταθλήματα τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με την Τράμπζονσπορ, ομάδες δηλαδή που δεν ήταν ξεκάθαρα φαβορί. Για τον Τερίμ και όχι μόνο στον ΠΑΟ, είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά άμεσα, με τα γκολ και την συνολική παρουσία του ενώ ταιριάζει και στο στυλ του Τούρκου κόουτς, με το άμεσο παιχνίδι και τους... winners! Τέλος είναι Έλληνας αλλά που γνωρίζει πολύ καλά την τουρκική νοοτροπία και μπορεί να συνεννοηθεί απευθείας με τον κόουτς και να τον στηρίξει σε αυτή την... ελληνική αρχή του!

ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ: Τον Μπακασέτα εκτός από την ΑΕΚ ήθελε και ο Σάντος στην Μπεσίκτας αλλά πολύ και ο Τσενκ Εργκούν, ο Διευθυντής ποδοσφαίρου της Γαλατά. Μάλιστα το μέγεθος της συγκεκριμένης ομάδας, η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και η... Κωνσταντινούπολη, ήταν ισχυρότατα δέλεαρ για να ξεχάσει το... όνειρο να αγωνιστεί από το καλοκαίρι και μετά σε ένα από τα top 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πρόταση άλλωστε από αυτά δεν είχε αλλά και να περίμενε ως τον Ιούνιο ήξερε πως εκεί δεν θα έβρισκε net ετήσιες αποδοχές πάνω από 1 με 1,2 εκατ. ευρώ! Ποιο ήταν το κασέ του Τάσου Μπακασέτα για να παραμείνει στην Τουρκία; Ήθελε καθαρές ετήσιες αποδοχές 2.200.000 ευρώ συν μπόνους υπογραφής!!! Το ποσό αυτό δεν του το έδωσε η Τράμπζονσπορ για αυτό δεν ανανέωσε ( έφτασε το 1,8 χωρίς μπόνους), του το πρόσφερε η Γαλατά αλλά τελικά τον υπογράφει ο Παναθηναϊκός!!! Στο τριφύλλι ο "Μπάκα" θα έχει μετά τον Μπερνάρ το δεύτερο υψηλότερο συμβόλαιο στο ρόστερ, με τις καθαρές ετήσιες αποδοχές του (με ενσωματωμένες σε αυτές και το μπόνους υπογραφής,  να σπάει ανά χρόνο) να ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ και συμβόλαιο για τα επόμενα 2.5 χρόνια!!!

Ο ΠΑΟ εκτός από το ότι έπεισε τον Μπακασέτα, διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα και στο σωστό τάιμινγκ την πλευρά της Τράμπζονσπορ, με την τελευταία από την στιγμή που δεν είχε κάποιο παραπάνω οικονομικό όφελος να προτιμάει να δώσει τον Μπακασέτα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό παρά σε μια ανταγωνίστριά της στην Τουρκιά, όπως είναι η Γαλατά (γλιτώνει έτσι και την... γκρίνια των οπαδών της). Έπαιξε κι αυτός ο παράγοντας ρόλο, όπως και Έλληνας ατζέντης που ενεργοποιήθηκε. Δεν ήταν τυχαίο πως ο Παπαδημητρίου έχει ταξιδέψει από χθες στην Τουρκία. Λεπτομέρεις προσεχώς...

ΥΓ. Τα λέμε και ραδιοφωνικά πλέον. Περιμένω τις ερωτήσεις σας στις ραδιοφωνικές "Μιχείες" με ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές κάθε μέρα, 15.00-17.00 στον Ελλάδα Sports 94,3!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τερματοφύλακα-όνομα φέρνει ο Τερίμ - Υπογράφει Έλληνας μέχρι το 2027 - "Τελειώνει" ο Αλαφούζος τον Μπρινιόλι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags