Σαρωτικός ο Δικέφαλος του Βορρά, συνέτριψε και τον Πανσερραϊκό με 4-0 χάρη σε τέρματα των Νάσμπεργκ, Σάστρε, Μάρκος Αντόνιο και Ζίβκοβιτς. Με το...1,5 πόδι στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ, περιμένει Ατρόμητο ή Παναθηναϊκό/Ολυμπιακό!

Με αλλαγές ο Πανσερραϊκός, με ροτέισον ο ΠΑΟΚ!

Ο Πανσερραϊκός υποδέχτηκε τον Δικέφαλο στο γήπεδο της πόλης του, αφού μπόρεσε και πήρε επική πρόκριση επί του Αστέρα Τρίπολης στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε αρκετές αλλαγές στην αναμέτρηση αυτή και ξεκίνησε με τους: Κατσίκα, Διαμαντή, Θυμιάνη, Ντάνκερλουι, Πηλέα, Οικονόμου, Μορεϊρα, Σοφιανό, Μασκανάκη, Μούργο και Γούλερι. Στον πάγκο ήταν ο Αμρ Ουάρντα, πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των Σερραίων.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, προερχόταν από... περίπατο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το καθιερωμένο ροτέισον. Απόντος του Κοτάρσκι που ήταν εκτός αποστολής για λόγους αποφόρτισης, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάθισε κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών. Οι 4 της άμυνας ήταν οι Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδη και Σάστρε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στον άξονα άρχισαν οι Σβαμπ - Τσιγγάρας, με τον Μάρκος Αντόνιο σε ρόλο 10αριού και τους Κωνσταντέλια - Αντρίγια στα άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή επανήλθε ο Μπράντον Τόμας.

''Ασπρόμαυρη καταιγίδα'' στο πρώτο 45λεπτο!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά στον αγώνα, θέλοντας να εξασφαλίσει την πρόκριση από απόψε και γι' αυτό πίεσε από το πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, όμως, άγγιξαν το 1-0 με τον Μούργο, ο οποίος γλίστρησε μετά από λάθος του Ζίβκοβιτς και δεν αξιοποίησε την σπάνια ευκαιρία που του δόθηκε. Μόλις στο 8ο λεπτό επετεύχθη το γκολ, που ''ξεκλείδωσε'' το παιχνίδι όταν ο Νάσμπεργκ σημάδεψε τα δίχτυα μετά από πάσα του Μπράντον Τόμας σε κόρνερ του Δικέφαλου. Αυτό το τέρμα δεν... έριξε τη διάθεση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου η οποία συνέχισε σε υψηλό τέμπο. 

Στο 15' ο Μπράντον συνδυάστηκε με τον Ζίβκοβιτς όμως δεν ήρθε το γκολ. Το 0-2 ήρθε όταν οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Σέρβος άσος ''έσπασε'' την μπάλα στον Σάστρε, με τον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ να κάνει πλασέ ακριβείας για το γκολ... πρόκρισης. Ο Δικέφαλος δε σταμάτησε ούτε εκεί και στο 30' ο Κωνσταντέλιας έχασε έτοιμο γκολ από πάσα του Ζίβκοβιτς. Ο Πανσερραϊκός πήρε μέτρα από εκείνο το σημείο και μετά, με τον Μασκανάκη να μην κερδίζει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο 39ο λεπτό. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους ''ασπρόμαυρους'' να έχουν πάρει κεφάλι.

Το... τρένο δε σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε τον Αμρ Ουάρντα αντί του Σοφιανού σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Αιγύπτιος άσος έχασε καλή φάση στο 51', όταν και απείλησε με μακρινό σουτ εκτός περιοχής. Στο 58΄ο Μπράντον Τόμας κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο ίδιος εκτέλεσε αλλά νικήθηκε από τον Κατσίκα που διάλεξε σωστή γωνιά! Στο 60' οι Σερραίοι άγγιξαν το 1-2, όμως ο Γούλερι δεν βρήκε τρόπο να κερδίσει και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Στο 67ο λεπτό ο ''Ντέλιας'' έκανε έξοχη πιρουέτα, σούταρε όμως για εκατοστά δε βρήκε εστία αλλά δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν. Στο 69' ο Μάρκος Αντόνιο σημείωσε το 0-3 με τον άσο του ΠΑΟΚ να κάνει ένα τεχνικό σουτ. Στο 78ο λεπτό του αγώνα ο Ζίβκοβιτς έγραψε το 0-4 από πάσα του Κωνσταντέλια και χωρίς να σημειωθεί κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή, ο Δικέφαλος πέτυχε ακόμη μία θριαμβευτική νίκη! 

Συνθέσεις:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60' Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60' Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70' Τομάς), Σοφιανός (46' Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60' Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80' Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80' Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80' Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70' Τζίμας).